Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Laura Hyvin käsissä syntyy hääpukuja vastuullisesti

Hääpukusuunnittelija Laura Hyvi

Kuva Heidi Kouvo

Sen oikean hääpuvun löytäminen voi tuottaa päänvaivaa varsinkin, jos toiveissa olisi itselle sopivan puvun lisäksi ekologinen ja eettisesti tuotettu puku. Laura Hyvi vastaa kysyntään upeilla ekologisilla ja modernille morsiamelle sopivilla luomuksillaan.

Pukusuunnittelija Laura Hyvi suunnittelee hääpukuja ekologisista materiaaleista. Helsingin Vallilassa sijaitsevassa studiossa syntyy pukuja muun muassa kierrätetyistä muovipulloista valmistetuista kankaista sekä uusiokäytetyistä vintage-pitseistä. Laura on omaa nimeään kantavan Laura Hyvi Bridal brändinsä alla suunnitellut pukuja reilun puolentoista vuoden ajan. Laura Hyvi Bridal hääpukumallistoihin tai mittatilauspukuihin pääsee tutustumaan varaamalla henkilökohtaisen sovitusajan.

Hääpukujen maailmaan Laura siirtyi vastuullisuusasiantuntijan tehtävistä.

– Suunnitellessani omaa hääpukuani huomasin, että ekologisia hääpukuja on tarjolla hyvin vähän. Itse en halunnut tinkiä vastuullisuudesta omassa hääpuvussani ja minulle tuli tunne, että moni muu pohtii varmasti samoja asioita hääpukuostoksilla, Laura Hyvi kertoo.

Tästä syttyi kipinä, jonka ansioista muidenkin on nyt mahdollista pukeutua ekologiseen ja eettisesti tuotettuun pukuun.

Laura käyttää paljon aikaa mahdollisimman ekologisten materiaalien etsintään. Syksyn 2020 uutuus ovat ekologiset luonnonmateriaalit. Ekologisten materiaalien lisäksi puvut valmistetaan Helsingissä, jotta tuotannon eettisyys on helppo varmistaa.

– Onhan lähellä valmistettu myös ympäristön kannalta järkevää, Laura toteaa.

Laura Hyvi Bridal ekologiset hääpuvut

Kuva Heidi Kouvo

Pukusuunnittelijan tapaamisella ei tarvitse tinkiä omista toiveista hääpuvun suhteen

Hääpuvun tilaaminen suunnittelijalta ei juurikaan poikkea hääpukuliikkeessä asioinnista muuta kuin siinä, että kompromisseja ei tarvitse tehdä. Lauralla on aina kaksi mallistoa, joista asiakas voi valita pukunsa. Tämän lisäksi hän suunnittelee mittatilauspukuja täysin asiakkaan toiveiden mukaan.

– Usein käy niin, että asiakas ihastuu johonkin elementtiin valmiissa malliston puvussa, mutta haluaa ehkä vaihtaa hihan pituuden tai pääntien mallin. Kaikki muutokset ovat mahdollisia, joten omista mieltymyksistä ei tarvitse tinkiä. Suunnittelijana minun tehtäväni on varmistaa, että kokonaisuudesta tulee yhtenäinen, Laura sanoo.

Laura kuuntelee asiakasta tarkkaan ja auttaa löytämään oman tyylin, jos oma ajatus hääpuvusta on vielä hakusessa.

– Tavoitteeni on, että tapaamisen jälkeen asiakas tietäisi tarkemmin mitä hääpuvultaan ekologisuuden lisäksi haluaa, Laura pohtii.

Vastuullisuus ohjaa suunnittelua

Olennainen osa vastuullista yritystoimintaa on jatkuva parantaminen. Myös Laura haluaa kehittää toimintaansa entistä ekologisemmaksi.

– Toivon, että tulevaisuudessa yhä useampi morsian ei halua ostaa itselleen pukua, jota käyttää vain kerran. Huomioimalla uudelleenkäytettävyys jo suunnittelussa on hääpuvusta mahdollista tehdä sellainen, että siitä voi ainakin joitain osia ottaa häiden jälkeen osaksi vaatekaappia, Laura toteaa.

Lauran uuden malliston ekologisesta appelsiinikankaasta valmistettu t-paitatyylinen yläosa on hyvä esimerkki hääpuvun osasta, jonka voi juhlien jälkeen ottaa käyttöön arjessa.

ARTIKKELI ON MAINOSSISÄLTÖÄ, YHTEISTYÖSSÄ LAURA HYVI BRIDAL

Mainosartikkeli on julkaistu aikaisemmin Häät-lehden numerossa 2/2020. Se on toteutettu HÄÄT PRO STIPENDILLÄ, joita Häät-media myöntää alle 3 vuotta toimineille hääalalla toimiville innovatiivisille yrityksille. 

Osta Häät-lehden digitaalinen versio Issuu.comista

Muokattu: 9.1.2022