Lähetä luomuksesi Vuoden Kaunein Sormus 2021 -kilpailuun

Vuoden Kaunein Sormus 2021 -kilpailun teema inspiroituu menneiden aikojen estetiikasta

Vuoden Kaunein Sormus -kilpailun järjestävät yhteistyössä I love me -tapahtuma (Messukeskus) ja Häät-lehti & Häät.fi. Kilpailu järjestetään jo 14. kerran. 

Ilmoittautuminen vuoden 2021 kilpailuun päättyi 31.5.2021.

Vuoden Kaunein Sormus 2021 teema Menneisyyden muistot

Kuva Teemu Töyrylä

Menneisyyden muistot

Vuoden Kaunein Sormus 2021 -kilpailu ammentaa inspiraatiota menneistä ajoista ja suomalaisen korumuotoilun historiasta.

Vuoden 2021 teeman ”Menneisyyden muistot” tarkoituksena on hakea vintageinspiraatiota ja muotokieltä menneiltä vuosikymmeniltä ja vuosisadoilta jatkuvuuden ja suomalaisen kultasepäntaidon kunnioituksen hengessä. Jatkuvuus, vastuullisuus ja kestävä kehitys voi ilmentyä sormuksessa siten, että materiaalina on käytetty kierrätettyä metallia tai kiviä.

Sormuksen muotokielen tueksi korulla tulee olla uniikki nimi sekä lyhyt mutta inspiroiva tarina siitä, mikä suunnittelijaa innoitti juuri tämän sormuksen muotoiluun ja sen materiaalivalintoihin.

Finalistit valitseva esiraati pohtii kilpailuun ilmoitettuja sormuksia arvioidessaan laadun, käytettävyyden ja estetiikan ohella myös sitä, miten nimi ja tarina tukevat muotokieltä ja miten suomalainen sormusdesign voisi valloittaa sydämiä myös Suomen rajojen ulkopuolella.

Finalistisormukset esitellään yleisöäänestyksessä ja I love me -messuilla

Lataa kuvat ja inspiraatiotasi valottavat tekstit enintään kolmesta kilpailun säännöt täyttävästä sormuksesta tältä sivulta löytyvän lomakkeen avulla 31.5.2021 mennessä. Kilpailun raati valitsee finalistit kesäkuussa.

Finaaliin yltäneet noin 10 sormusta ja niiden suunnittelijat esitellään I love me -messukokonaisuudessa Helsingin Messukeskuksessa 22.–24.10.2021 ja Häät-lehdessä 2/2021 lokakuussa 2021. Vuoden Kaunein Sormus 2021 -osastolla finalistisormusten muotoilijoilla on vuorotellen yhteiskäytössä Korumuotoilijan kohtaamispiste, jossa on mahdollista tavata messukävijöitä henkilökohtaisesti I love me -messujen aikana. Lisäksi finalisteja valitaan kertomaan yleisölle omasta korumuotoilustaan Lounge-ohjelmalavalle I love me -tapahtuman aikana.

Finaalipaikka on arvokas ja arvostettu saavutus. Kaikille finalistikoruille kertyy erittäin runsaasti näkyvyyttä järjestäjien online-sivuilla ja somekanavissa, joka ohjaa kuluttajia tutustumaan tuotemerkin tai tekijän kädenjälkeen ja tuotteisiin.

Löydät Vuoden Kaunein Sormus 2020 -finalistisormukset täältä.

Voittajalle luvassa upeat palkinnot

Häät.fissä lokakuussa tapahtuvan yleisöäänestyksen voittajan, Vuoden Kauneimman Sormuksen suunnittelija saa:

 • Vuoden Kaunein Sormus 2021 Voittaja -diplomin
 • 3000 euron palkinnon Suomen Messusäätiöltä
 • artikkelin Häät.fissä ja Häät-lehdessä
 • oikeuden käyttää Vuoden Kaunein Sormus 2021 Voittaja -titteliä ja logoa mainonnassaan

3 vinkkiä kisailmoittautumiseen

 • sormuksesta, 3D-suunnitelmasta tai piirrosluonnoksesta kannattaa ensin ottaa tai tehdä useampi kuva eri suunnista (kilpailutyöhön voi liittää vain yhden kuvan, joten eri suunnista otetut kuvat tulee yhdistää kuvankäsittelyssä yhdeksi kuvaksi)
 • tarinan tulee liittyä oikeasti sormukseen ja sen syntyyn – ylimalkaiset ”Rakkaus on tunteista suurin” tai ”Kaunista vintagea” tyyliset latteudet eivät vie työtä yhtään lähemmäs finaalipaikkaa. Henkilökohtainen, kiinteästi kilpailutyöhön liittyvä LYHYT tarina on kiinnostavampi ja koskettavampi.
 • erikoisuuden tai outouden tavoittelu ei ole itseisarvo, mutta kilpailussa loppusuoralle harvoin etenee sormus, jonka sisaria löytyy jo jokaisesta korukatalogista

Lue myös alla olevat säännöt!

Vuoden Kaunein Sormus 2021 SÄÄNNÖT

Vuoden Kaunein Sormus 2021 -kilpailun läpiviennissä noudatetaan seuraavia sääntöjä:

 • Kukin suunnittelija voi osallistua kilpailuun useammalla sormuksella, kuitenkin maksimissaan kolmella.
 • Kilpailuun osallistutaan rakenteellisesti yhtenä kokonaisuutena suunnitellulla työllä. Kilpailuun ei voi osallistua yhdistelmäsormuksella, joissa on toisiinsa juotettuja tai muuten kiinnitettyjä alun perin erillisiä runko-osia.
 • Sormuksen tulee olla Suomessa valmistettu.
 • Sormusrungon päämateriaalin tulee olla jalometalli (platina, kulta, hopea tai palladium), ruostumaton teräs, titaani tai zirkonium.
 • Aikaisempina vuosina Vuoden Kaunein Sormus -finaalissa eli yleisöäänestyksessä mukana olleet tuotteet eivät saa enää osallistua kilpailuun.
 • Kilpailuun saa osallistua sormuksella, joka on kokonaisuutena suunniteltu ja valmistettu 1.1.2020 jälkeen. Se ei voi olla toisinto tätä aiemmin suunnitellusta sormuksesta, johon on tehty visuaalisesti merkityksettömiä muutoksia.
 • Sormuksen voi ilmoittaa kilpailuun tältä Häät.fi-palvelun sivulta löytyvää lomaketta käyttäen.
 • Kilpailuun voi ilmoittaa tuotteesta otetulla valokuvalla tai 3D-tekniikalla tehdyllä, luonnollista lopputulosta tarkasti mallintavalla kuvatiedostolla tai tarkalla mallipiirroksella. Ilmoittautumislomakkeen mukaan liitettävän kuvatiedoston pisimmän sivun tulee olla 1500-2000 pikseliä, tiedostomuoto jpg. Nimeä tiedosto merkeillä a-z, vältä erikoismerkkejä.
 • Lomakkeelle tulee tallentaa sormuksen nimi sekä inspiraatioteksti (tallenna kohtaan "Teksti max 500 merkkiä".
 • Kilpailuun ilmoittaudutaan 31.5.2021 mennessä.
 • Esiraati valitsee finaaliin valittavat sormukset kuvien perusteella kesäkuussa.
 • Finaaliin kutsuttavista töistä pyydetään aito tuotenäyte, joka kuvataan finaaliäänestystä, finalistien esittelyä I love me -messuilla Messukeskuksessa sekä Häät-lehdessä julkaisemista varten. Tuotenäytteen pitää vastata kilpailuun lähetettyä kuvatiedostoa, raati varaa oikeuden jättää teoksen pois kilpailusta, jos vastaavuus on heikko.
 • Tuotteiden kuvauksesta ja finalistien markkinoinnista laskutetaan finalistisuunnittelijoilta tai heidän edustamilta yrityksiltä 495 € + ALV 24 %/finalistisormus. (tai 245 € + ALV 24 % mikäli yritys on rekisteröitynyt näytteilleasettaja I love me 2021 -messuilla tai mikäli messujen järjestäminen lokakuussa ei ole mahdollista). Kuvatiedosto ja sormuksen esittelymateriaali luovutetaan myös suunnittelijan omaan käyttöön.
 • Vuoden Kaunein Sormus 2021 -yleisöäänestys tapahtuu Häät.fi-sivustolla
  1.–31.10.2021.
 • Yleisöäänestyksen käynnistyttyä 1.10.2021 finalistit saavat julkaista ja mainostaa tietoa finalistisijoituksestaan ja käyttää ”Vuoden Kaunein Sormus 2021 Finalisti” -logoa omissa kanavissaan, esim. myymälässä, kotisivuilla ja somekanavissa sekä ohjata yleisöä äänestyssivulle.
 • Kilpailun päätyttyä diplomi ja palkinnot luovutetaan voittajasormuksen suunnittelijalle ja yleisöäänestyksen tuloksista tiedotetaan medialle ja äänestäjille.
 • Kilpailun voittajalla on oikeus käyttää kilpailun voittaneen sormuksen markkinoinnissa titteliä ”Vuoden Kaunein Sormus 2021 Voittaja” ja ”Vuoden Kaunein Sormus 2021”.
 • Kilpailutyön immateriaalioikeudet säilyvät kokonaisuudessaan kilpailijalla. Järjestäjillä on lupa käyttää finaaliin valittuja kilpailutöitä ja niistä otettuja kuvia kilpailuun liittyvässä viestinnässä ja markkinoinnissa.
 • Kilpailun järjestäjillä on oikeus tehdä muutoksia kilpailun palkintoihin ja sääntöihin kilpailuvuoden aikana.

Esiraati valitsee finalistit kesäkuussa

Median edustajista ja korualan asiantuntijoista koostuva esiraati käy läpi kaikki ilmoittautuneet työt kesäkuussa ja valitsee sormusten joukosta noin 10 finalistia, jotka kuvataan kilpailua varten elokuussa.

Esiraatiin vuonna 2021 on kutsuttu mm. juontaja Hanna Kinnunen, yhteistyöpäällikkö Piia Lehtinen (Designmuseo), johtava intendentti Hanne Siekkinen (Huutokauppa Helander), toimitusjohtaja Henrik Kihlman (Suomen Kultaseppien Liitto), päätoimittaja Sari Yli-Salomäki (Häät-lehti ja Häät.fi) ja tiedottaja Taira Sjöblom-Tallus (I love me, Messukeskus). Kilpailun järjestäjillä on oikeus tehdä muutoksia raadin jäsenistössä.

Kysy lisätietoa!

Lisätietoja antaa esiraadin puheenjohtaja, Häät-lehden & Häät.fin päätoimittaja Sari Yli-Salomäki
sari.yli-salomaki@editus.fi, puh. 040 5057345

Vuoden Kaunein Sormus logo

Vuoden Kaunein Sormus – The Ring of the Year in Finland

2020: Routa, Annika Takanen (Festive-timanttikorut)
2019: Pretty in Pink, Laura Darth (By Laura Darth)
2018: Satumetsä, Kristian Saarikorpi (Saarikorpi Design)
2017: Keto, Jussi Louesalmi (Au3 Kultasepät)
2016: Kide, Olli Johan Lindroos (E. Lindroos Oy)
2015: Pitsi, Lauri Eno (Hieno Jewel)
2014: Fanny Rose, Annette Tillander (Annette Tillander Oy Ab)
2013: Eden, Carina Blomqvist (Carina Blomqvist Design)
2012: Lumi, Olli Johan Lindroos (E. Lindroos Oy)
2011: Tulppaani Passionale, Reijo Andreasen (Kultasepät Andreasen)
2010: Praha, Mika Tarkkanen (Kultaseppämestari Tarkkanen)
2009: Tunteiden vuori, Mika Tarkkanen (Kultaseppämestari Tarkkanen)
2008: Ornamentti, Tero Hannonen (Au3 Kultasepät)

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Vihkisormukset