Lähetä luomuksesi Vuoden Kaunein Sormus 2023 -kilpailuun

Vuoden Kaunein Sormus 2023 -kilpailun teema Häivähdyksiä etsii viitteitä huomisen kauneudesta ja ilosta suunnata kohti tulevaisuutta.

Vuoden Kaunein Sormus -kilpailun järjestävät yhteistyössä I love me -tapahtumakokonaisuus ja Häät-lehti & Häät.fi. Kilpailu järjestetään 16. kerran. 

Ilmoittautuminen vuoden 2023 kilpailuun päättyy 12.5.2023. Jatkoon pääsystä ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Sääntöjä on uudistettu ja finalistien valinta on tänä vuonna kaksivaiheinen. Finaaliäänestys tapahtuu Häät.fi-sivustolla lokakuussa 2023.

Vuoden Kaunein Sormus 2023 -kilpailu

Teemana Häivähdyksiä

Vuoden Kaunein Sormus 2023 -kilpailun teema Häivähdyksiä kannustaa korumuotoilijoita inspiroitumaan huomisen kauneudesta.

Miten ilo tulevista päivistä on puettu sormuksen muodoksi ja yksityiskohdiksi? Millainen on uuden sukupolven sormus? Miten toimimme kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti, eettisesti ja läpinäkyvästi, jotta suomalaisena käsityönä valmistetut sormukset ovat edelleen osa arkea ja juhlaa tulevien vuosikymmenten ja -satojen kuluttajille? Mitä on otettava huomioon tänään, jotta uusia sormuksia tehdään, niitä lahjoitetaan sukupolvilta toisille sekä kunnostetaan ja muotoillaan uudelleen arvokkaita materiaaleja kierrättäen.

Ilmoittautuessa sormuksen muotokieltä tulee tukea uniikilla nimellä sekä lyhyellä, inspiroivalla tarinalla siitä, mikä suunnittelijaa innoitti juuri tämän sormuksen muotoiluun ja sen materiaalivalintoihin.

Finalistit valitseva esiraati valitsee estetiikan ja tarinan perusteella ensimmäiseen jatkovaiheeseen noin 20 ehdotusta, joiden suunnittelijoilta pyydetään lisätietoa mm. kaupallisista jatkosuunnitelmista, jos sormus yltäisi finaaliin. Lopullisia finalisteja valitessaan raati arvioi sormusten laadun, käytettävyyden, estetiikan ja tarinan ohella myös kaupallista suunnitelmaa eli sitä, miten muotoilijan sormusdesign voisi valloittaa uusien sukupolvien sydämiä Suomessa ja ulkomailla.

Finalistisormukset esitellään yleisöäänestyksessä ja I love me -messuilla

Lataa kuvat ja inspiraatiotasi valottavat tekstit enintään kolmesta kilpailun säännöt täyttävästä sormuksesta tältä sivulta löytyvän lomakkeen avulla 12.5.2023 mennessä. 

Finaaliin yltäneet noin 10 sormusta ja niiden suunnittelijat esitellään I love me -messukokonaisuudessa Helsingin Messukeskuksessa 20.–22.10.2023 ja Häät-lehden 30-vuotisjuhlanumerossa lokakuussa 2023. Vuoden Kaunein Sormus 2023 -osastolla I love me -messuilla finalistisormusten muotoilijoilla on vuorotellen yhteiskäytössä Korumuotoilijan kohtaamispiste, jossa on mahdollista tavata messukävijöitä henkilökohtaisesti I love me -messujen aikana. Lisäksi finalisteja valitaan kertomaan yleisölle omasta korumuotoilustaan Lounge-ohjelmalavalle I love me -tapahtuman aikana.

Finaalipaikka Vuoden Kaunein Sormus -kilpailussa on arvokas ja arvostettu saavutus korumuotoilijoille Suomessa. Kaikille finalistikoruille kertyy erittäin runsaasti näkyvyyttä järjestäjien online-sivuilla ja somekanavissa, joka ohjaa kuluttajia tutustumaan tuotemerkin tai tekijän kädenjälkeen ja tuotteisiin. Vuoden 2022 kilpailussa äänensä omalle suosikilleen antoi yhteensä 7194 suomalaisen korumuotoilun ystävää.

Voittajalle luvassa upeat palkinnot

Häät.fissä lokakuussa tapahtuvan yleisöäänestyksen voittajan, Vuoden Kauneimman Sormuksen suunnittelija saa:

 • Vuoden Kaunein Sormus 2023 Voittaja -diplomin
 • 3000 euron palkinnon I love me -tapahtumalta
 • artikkelin Häät.fissä ja Häät-lehdessä
 • oikeuden käyttää Vuoden Kaunein Sormus 2023 Voittaja -titteliä ja logoa mainonnassaan

Palkinnot luovutetaan finaalin voittaneelle suunnittelijalle marraskuussa 2023.

4 vinkkiä kisailmoittautumiseen

 • sormuksesta, 3D-suunnitelmasta tai piirrosluonnoksesta kannattaa ensin ottaa tai tehdä useampi kuva eri suunnista (kilpailutyöhön voi liittää vain yhden kuvan, joten eri suunnista otetut kuvat tulee yhdistää kuvankäsittelyssä yhdeksi kuvaksi)
 • tarinan tulee liittyä oikeasti sormukseen ja sen syntyyn – ylimalkaiset ”Rakkaus on tunteista suurin” tai ”Kaunista vintagea” tyyliset latteudet eivät vie työtä yhtään lähemmäs finaalipaikkaa. Henkilökohtainen, kiinteästi kilpailutyöhön ja teeman mukaiseen inspiraatioprosessiin liittyvä LYHYT tarina on kiinnostavampi ja koskettavampi.
 • erikoisuuden tai outouden tavoittelu ei ole itseisarvo, mutta kilpailussa loppusuoralle harvoin etenee sormus, jonka sisaria löytyy jo jokaisesta korukatalogista
 • mieti valmiiksi myös kaupallista suunnitelmaa uudelle sormusmallillesi. Jos sormuksesi valitaan jatkovaiheeseen, sinulla on vain muutama päivä aikaa vastata raadin lähettämiin lisäkysymyksiin.

Lue myös alla olevat säännöt!

Vuoden Kaunein Sormus 2023 SÄÄNNÖT

Vuoden Kaunein Sormus 2023 -kilpailun läpiviennissä noudatetaan seuraavia sääntöjä:

 • Kukin suunnittelija voi osallistua kilpailuun useammalla sormuksella, kuitenkin maksimissaan kolmella.
 • Kilpailuun osallistutaan rakenteellisesti yhtenä kokonaisuutena suunnitellulla työllä. Kilpailuun ei voi osallistua yhdistelmäsormuksella, joissa on toisiinsa juotettuja tai muuten kiinnitettyjä alun perin erillisiä runko-osia.
 • Sormuksen tulee olla Suomessa valmistettu.
 • Sormusrungon päämateriaalin tulee olla jalometalli (platina, kulta, hopea tai palladium), ruostumaton teräs, titaani tai zirkonium.
 • Aikaisempina vuosina Vuoden Kaunein Sormus -finaalissa eli yleisöäänestyksessä mukana olleet tuotteet eivät saa enää osallistua kilpailuun.
 • Kilpailuun saa osallistua sormuksella, joka on kokonaisuutena suunniteltu ja valmistettu 1.1.2022 jälkeen. Se ei voi olla toisinto tätä aiemmin suunnitellusta sormuksesta, johon on tehty visuaalisesti merkityksettömiä muutoksia.
 • Sormuksen voi ilmoittaa kilpailuun tältä Häät.fi-palvelun sivulta löytyvää lomaketta käyttäen.
 • Kilpailuun voi ilmoittaa tuotteesta otetulla valokuvalla tai 3D-tekniikalla tehdyllä, luonnollista lopputulosta tarkasti mallintavalla kuvatiedostolla tai tarkalla mallipiirroksella. Ilmoittautumislomakkeen mukaan liitettävän kuvatiedoston pisimmän sivun tulee olla 1500-2000 pikseliä, tiedostomuoto jpg. Nimeä tiedosto merkeillä a-z, vältä erikoismerkkejä. Katso ylempää vinkki kilpailukuvan koostamisesta!
 • Lomakkeelle tulee tallentaa sormuksen nimi sekä inspiraatioteksti (tallenna inspiraatioteksti kohtaan "Teksti max 500 merkkiä".)
 • Kilpailuun ilmoittaudutaan 12.5.2023 mennessä.
 • Esiraati valitsee noin 20 ehdotusta jatkovaiheeseen kuvien ja tekstien perusteella. Tähän vaiheeseen päässeiltä kerätään lisätietoa, ja finaaliin etenevät noin 10 suunnittelijaa julkaistaan kesäkuussa 2023.
 • Finaaliin kutsuttavista töistä pyydetään aito tuotenäyte, joka elokuussa kuvataan finaaliäänestystä, finalistien esittelyä I love me -messuilla Messukeskuksessa sekä Häät-lehdessä julkaisemista varten. Tuotenäytteen pitää vastata kilpailuun lähetettyä kuvatiedostoa, raati varaa oikeuden jättää teoksen pois kilpailusta, jos vastaavuus on heikko.
 • Tuotteiden kuvauksesta ja finalistien markkinoinnista laskutetaan finalistisuunnittelijoilta tai heidän edustamilta yrityksiltä 495 € + ALV 24 %/finalistisormus. (tai 245 € + ALV 24 % mikäli yritys on rekisteröitynyt näytteilleasettaja I love me 2023 -messuilla. Kuvatiedosto ja sormuksen esittelymateriaali luovutetaan myös suunnittelijan omaan käyttöön.
 • Vuoden Kaunein Sormus 2023 -yleisöäänestys tapahtuu Häät.fi-sivustolla
  1.–31.10.2023.
 • Yleisöäänestyksen käynnistyttyä 1.10.2023 finalistit saavat julkaista finalistisormuksensa, mainostaa tietoa finalistisijoituksestaan ja käyttää ”Vuoden Kaunein Sormus 2023 Finalisti” -logoa finalistisormuksen yhteydessä omissa kanavissaan, esim. myymälässä, kotisivuilla ja somekanavissa sekä ohjata yleisöä äänestyssivulle.
 • Kilpailun päätyttyä diplomi ja palkinnot luovutetaan voittajasormuksen suunnittelijalle ja yleisöäänestyksen tuloksista tiedotetaan medialle ja äänestäjille.
 • Kilpailun voittajalla on oikeus käyttää kilpailun voittaneen sormuksen markkinoinnissa titteliä ”Vuoden Kaunein Sormus 2023 Voittaja” ja ”Vuoden Kaunein Sormus 2023”.
 • Kilpailutyön immateriaalioikeudet säilyvät kokonaisuudessaan kilpailijalla. Järjestäjillä on lupa käyttää finaaliin valittuja kilpailutöitä ja niistä otettuja kuvia kilpailuun liittyvässä viestinnässä ja markkinoinnissa.
 • Kilpailun järjestäjillä on oikeus tehdä muutoksia kilpailun palkintoihin ja sääntöihin kilpailuvuoden aikana.

Vältä erikoismerkkejä

Nimeä ladattava kuvatiedosto merkeillä a-z, vältä erikoismerkkejä. Ethän käytä myöskään ilmoittautumislomakkeen teksteissä erikoismerkkejä kuten &%€?()/#

Esiraati valitsee finalistit touko-kesäkuussa

Median edustajista ja korualan asiantuntijoista koostuva esiraati käy läpi ilmoittautuneet työt ja valitsee sormusten joukosta noin 10 finalistia.

Esiraatiin vuonna 2023 on kutsuttu mm. toimittaja Hanna Kinnunen (mm. Radio Aito Iskelmä), vaikuttaja Sara Parikka, yhteistyöpäällikkö Piia Lehtinen (Designmuseo), johtava intendentti Hanne Siekkinen (Huutokauppa Helander), toimitusjohtaja Henrik Kihlman (Suomen Kultaseppien Liitto), päätoimittaja Sari Yli-Salomäki (Häät-lehti ja Häät.fi) ja viestintävastaava Pia Sievinen (I love me, Messukeskus). Kilpailun järjestäjillä on oikeus tehdä muutoksia raadin jäsenistössä.

Kysy lisätietoa!

Lisätietoja antaa esiraadin puheenjohtaja, Häät-lehden & Häät.fin päätoimittaja Sari Yli-Salomäki
sari.yli-salomaki@editus.fi, puh. 040 5057345

Seuraa kilpailua

Seuraa Vuoden Hääkuva -kilpailua läpi vuoden ja tutustu aikaisempiin voittajiin täällä >>

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Vihkisormukset