Lähetä luomuksesi Vuoden Kaunein Sormus 2019 -kilpailuun

Ilmoittautuminen Vuoden Kaunein Sormus 2019 -kilpailuun on päättynyt!

Vuoden Kaunein Sormus 2019 -kilpailun teema kietoutuu elämän tähtihetkien ympärille, kun teemana on Juhlasta juhlaan.

Ilmoittaudu kilpailuun 31.5.2019 mennessä. (Edit: Ilmoittautumisaikaa jatkettu ma 3.6.2019 klo 10.00 asti) Vuoden Kaunein Sormus -kilpailun järjestävät yhteistyössä I love me -tapahtuma (Messukeskus) ja Häät-lehti & Häät.fi. Kilpailu järjestetään jo 12. kerran. 

Teemana Juhlasta juhlaan - Vuoden Kaunein Sormus 2019 -kilpailu

Millaiset sormukset loistavat elämän juhlahetkissä?

Vuoden Kaunein Sormus 2019 -kilpailun teema kietoutuu elämän tähtihetkien ympärille.

Tällä kertaa inspiroidutaan siis monenlaisista ihmisen elämänkaareen osuvista juhlista, kuten kastejuhla, rippijuhla, valmistujaiset tai vaikkapa eläkkeelle lähtö. Kansalliseen juhlaperinteeseen kuuluvat syntymäpäiväjuhlat ja itsenäisyyspäivät sekä uusia tulokkaita ovat esimerkiksi ystävänpäivä ja halloween. Kilpailu haastaa korusuunnittelijoita pohtimaan, miten erilaiset juhlat näkyvät koruvalinnoissa ja millainen koru sopii erilaisiin juhlatilanteisiin. Kilpailuun voi ilmoittaa sormuksen, joka on suunniteltu johonkin tiettyyn juhlaan, tai sellaisen, joka juhlistaa vaivatta tilaisuuden kuin tilaisuuden.

Sormusten muotokielen tueksi etsitään myös lyhyitä mutta inspiroivia tarinoita siitä, miten kilpailusormus symboloi juhlaa ja on upea osa juhlavaa pukeutumista sekä mikä suunnittelijaa innoitti tämän sormuksen muotoiluun.

Finalistit valitseva esiraati pohtii kilpailuun ilmoitettuja sormuksia arvioidessaan laadun, käytettävyyden ja estetiikan ohella myös sitä, miten tarina tukee muotokieltä ja miten suomalainen sormusdesign voisi valloittaa sydämiä myös Suomen rajojen ulkopuolella.

Finalistisormukset esitellään yleisöäänestyksessä ja I love me -messuilla

Lataa kuvat ja inspiraatiotasi valottavat tekstit enintään kolmesta kilpailun säännöt täyttävästä sormuksesta tältä sivulta löytyvän lomakkeen avulla 31.5.2019 mennessä (Edit: Ilmoittautumisaikaa jatkettu ma 3.6.2019 klo 10.00 asti.) Kilpailun raati valitsee finalistit kesäkuussa.

Lue raadin 8 vinkkiä hyvän hakemuksen laatimiseen täällä.

Finaaliin yltäneet noin 10 sormusta ja niiden suunnittelijat esitellään I love me -messukokonaisuudessa Helsingin Messukeskuksessa 18.–20.10.2019 ja Häät-lehdessä lokakuussa 2019. Vuoden Kaunein Sormus 2019 -osastolla finalistisormusten muotoilijoilla on vuorotellen yhteiskäytössä Korumuotoilijan kohtaamispiste, jossa on mahdollista tavata messukävijöitä henkilökohtaisesti I love me -messujen aikana. Lisäksi finalisteja valitaan kertomaan yleisölle omasta korumuotoilustaan Lounge-ohjelmalavalle I love me -tapahtuman aikana.

Finaalipaikka on arvokas ja arvostettu saavutus. Kaikille finalistikoruille kertyy erittäin runsaasti näkyvyyttä järjestäjien online-sivuilla ja somekanavissa, joka ohjaa kuluttajia tutustumaan tuotemerkin tai tekijän kädenjälkeen ja tuotteisiin.

Voittajalle luvassa upeat palkinnot

Häät.fissä lokakuussa tapahtuvan yleisöäänestyksen voittajan, Vuoden Kauneimman Sormuksen suunnittelija saa:

 • Vuoden Kaunein Sormus 2019 Voittaja -diplomin
 • 3000 euron palkinnon Suomen Messusäätiöltä
 • artikkelin Häät.fissä ja Häät-lehdessä
 • oikeuden käyttää Vuoden Kaunein Sormus 2019 Voittaja -titteliä ja logoa mainonnassaan.

Vuoden Kaunein Sormus 2019 SÄÄNNÖT

Vuoden Kaunein Sormus 2019 -kilpailun läpiviennissä noudatetaan seuraavia sääntöjä:

 • Kukin suunnittelija voi osallistua kilpailuun useammalla sormuksella, kuitenkin maksimissaan kolmella.
 • Kilpailuun osallistutaan yhtenä kokonaisuutena suunnitellulla työllä. Kilpailuun ei voi osallistua yhdistelmäsormuksella, joissa on toisiinsa juotettuja tai muuten kiinnitettyjä alun perin erillisiä runko-osia.
 • Sormuksen tulee olla Suomessa valmistettu.
 • Aikaisempina vuosina Vuoden Kaunein Sormus -finaalissa eli yleisöäänestyksessä mukana olleet tuotteet eivät saa enää osallistua kilpailuun.
 • Kilpailuun saa osallistua sormuksella, joka on kokonaisuutena suunniteltu ja valmistettu 1.1.2018 jälkeen.
 • Sormuksen voi ilmoittaa kilpailuun tältä Häät.fi-palvelun sivulta löytyvää lomaketta käyttäen.
 • Kilpailuun voi ilmoittaa tuotteesta otetulla valokuvalla tai 3D-tekniikalla tehdyllä, luonnollista lopputulosta tarkasti mallintavalla kuvatiedostolla.  Ilmoittautumislomakkeen mukaan liitettävän kuvatiedoston pisimmän sivun tulee olla 1500-2000 pikseliä, tiedostomuoto jpg. Nimeä tiedosto merkeillä a-z, vältä erikoismerkkejä.
 • Lomakkeelle tulee tallentaa sormuksen nimi sekä inspiraatioteksti (tallenna kohtaan "Teksti max 500 merkkiä", joka ilmentää sitä, miten erilaiset juhlat tai joku tietty juhla on vaikuttanut sormuksen muotoiluun.
 • Kilpailuun ilmoittaudutaan 31.5.2019 mennessä. (Edit: Ilmoittautumisaikaa jatkettu ma 3.6.2019 klo 10.00 asti.) 
 • Esiraati valitsee finaaliin valittavat sormukset kuvien perusteella kesäkuussa.
 • Finaaliin kutsuttavista töistä pyydetään aito tuotenäyte, joka kuvataan finaaliäänestystä, finalistien esittelyä I love me -messuilla Messukeskuksessa sekä Häät-lehdessä julkaisemista varten. Tuotenäytteen pitää vastata kilpailuun lähetettyä kuvatiedostoa, raati varaa oikeuden jättää teoksen pois kilpailusta, jos vastaavuus on heikko.
 • Tuotteiden kuvauksesta ja finalistien markkinoinnista laskutetaan finalistisuunnittelijoilta tai heidän edustamilta yrityksiltä 495 € + ALV 24 %/finalistisormus. (tai 245 € + ALV 24 % mikäli yritys on rekisteröitynyt näytteilleasettaja I love me 2019 –messuilla). Kuvatiedosto ja sormuksen esittelymateriaali luovutetaan myös suunnittelijan omaan käyttöön.
 • Vuoden Kaunein Sormus 2019 -yleisöäänestys tapahtuu Häät.fi-sivustolla
  1.–31.10.2019.
 • Yleisöäänestyksen käynnistyttyä 1.10.2019 finalistit saavat julkaista ja mainostaa tietoa finalistisijoituksestaan ”Vuoden Kaunein Sormus 2019 Finalisti” omissa kanavissaan, esim. myymälässä, kotisivuilla ja somekanavissa sekä ohjata yleisöä äänestyssivulle.
 • Kilpailun päätyttyä diplomi ja palkinnot luovutetaan voittajasormuksen suunnittelijalle ja yleisöäänestyksen tuloksista tiedotetaan medialle.
 • Kilpailun voittajalla on oikeus käyttää kilpailun voittaneen sormuksen markkinoinnissa titteliä ”Vuoden Kaunein Sormus 2019 Voittaja” ja ”Vuoden Kaunein Sormus 2019”.
 • Kilpailun järjestäjillä on oikeus tehdä muutoksia kilpailun palkintoihin ja sääntöihin kilpailuvuoden aikana.
Vuoden Kaunein Sormus 2019 logo

Esiraati valitsee finalistit kesäkuussa

Median edustajista ja korualan asiantuntijoista koostuva esiraati käy läpi kaikki ilmoittautuneet työt kesäkuussa ja valitsee sormusten joukosta noin 10 finalistia, jotka kuvataan kilpailua varten elokuussa.

Esiraadissa vuonna 2019 työskentelevät mm. juontaja Hanna Kinnunen (Radio Aalto), yhteistyöpäällikkö Piia Lehtinen (Designmuseo), johtava intendentti Hanne Siekkinen (Huutokauppa Helander), toimitusjohtaja Henrik Kihlman (Suomen Kultaseppien Liitto), päätoimittaja Sari Yli-Salomäki (Häät-lehti ja Häät.fi) ja tiedottaja Riikka Luomanpää (I love me, Messukeskus). Kilpailun järjestäjillä on oikeus tehdä muutoksia raadin jäsenistössä.

Kysy lisätietoa!

Lisätietoja antaa esiraadin puheenjohtaja, Häät-lehden & Häät.fin päätoimittaja Sari Yli-Salomäki
sari.yli-salomaki@editus.fi, puh. 040 5057345

Vuoden Kaunein Sormus – Ring of the Year in Finland

2018: Satumetsä, Kristian Saarikorpi (Saarikorpi Design)
2017: Keto, Jussi Louesalmi (Au3 Kultasepät)
2016: Kide, Olli Johan Lindroos (E. Lindroos Oy)
2015: Pitsi, Lauri Eno (Hieno Jewel)
2014: Fanny Rose, Annette Tillander (Annette Tillander Oy Ab)
2013: Eden, Carina Blomqvist (Carina Blomqvist Design)
2012: Lumi, Olli Johan Lindroos (E. Lindroos Oy)
2011: Tulppaani Passionale, Reijo Andreasen (Kultasepät Andreasen)
2010: Praha, Mika Tarkkanen (Kultaseppämestari Tarkkanen)
2009: Tunteiden vuori, Mika Tarkkanen (Kultaseppämestari Tarkkanen)
2008: Ornamentti, Tero Hannonen (Au3 Kultasepät)

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Vihkisormukset