Lähetä luomuksesi Vuoden Kaunein Sormus 2022 -kilpailuun

Vuoden Kaunein Sormus 2022 -kilpailun teema Uusi alku etsii visuaalista tulkintaa elämän murroskohdista

Vuoden Kaunein Sormus -kilpailun järjestävät yhteistyössä I love me -tapahtuma (Messukeskus) ja Häät-lehti & Häät.fi. Kilpailu järjestetään jo 15. kerran. 

Ilmoittautuminen vuoden 2022 kilpailuun päättyi 31.5.2022. Finaaliin pääsystä ilmoitetaan finalisteille henkilökohtaisesti kesäkuun aikana ja äänestys tapahtuu Häät.fi-sivustolla lokakuussa 2022.

Vuoden Kaunein Sormus 2022 teema Uusi alku banneri

Teemana Uusi alku

Vuoden Kaunein Sormus 2022 -kilpailun teema Uusi alku kannustaa korumuotoilijoita inspiroitumaan murroskohdista – erilaisista yksilöiden elämän taitekohdista tai historiallisista hetkistä – joissa siirrytään vanhasta uuteen tai edellisestä vaiheesta seuraavaan.

Tälläkin hetkellä elämme ajassa, jossa siirrymme ennemmin tai myöhemmin kriisin värittämien vuosien jälkeen uuteen normaaliin. Maailma alkaa hiljalleen avautua ja me yhteiskuntana heräämme uuteen alkuun samanlaisena ja kuitenkin muuttuneena. Nykyhetken lisäksi inspiraatiota Uusi alku -teeman toteuttamiselle saattavat tarjota aiemmat historialliset murroskohdat tai jälleenrakentamisen alkuajat.
 
Uusi alku on edessä myös esimerkiksi juuri kihlautuneilla, avioliittonsa solmivilla tai valojaan uusivilla pareilla tai vaikkapa vaikeasta sairaudesta toipuvilla henkilöillä.
 
Vuoden 2022 teema Uusi alku antaa korusuunnittelijoille sekä kulta- ja hopeasepille luvan inspiroitua ja kuvitella ennakkoluulottomasti, millainen on uutta alkua kauniisti symboloiva sormus.

Sormuksen muotokielen tueksi korulla tulee olla uniikki nimi sekä lyhyt mutta inspiroiva tarina siitä, mikä suunnittelijaa innoitti juuri tämän sormuksen muotoiluun ja sen materiaalivalintoihin.

Finalistit valitseva esiraati pohtii kilpailuun ilmoitettuja sormuksia arvioidessaan laadun, käytettävyyden ja estetiikan ohella myös sitä, miten nimi ja tarina tukevat muotokieltä ja miten suomalainen sormusdesign voisi valloittaa sydämiä myös Suomen rajojen ulkopuolella.

Finalistisormukset esitellään yleisöäänestyksessä ja I love me -messuilla

Lataa kuvat ja inspiraatiotasi valottavat tekstit enintään kolmesta kilpailun säännöt täyttävästä sormuksesta tältä sivulta löytyvän lomakkeen avulla 31.5.2022 mennessä. Kilpailun raati valitsee finalistit kesäkuussa.

Finaaliin yltäneet noin 10 sormusta ja niiden suunnittelijat esitellään I love me -messukokonaisuudessa Helsingin Messukeskuksessa 21.–23.10.2022 ja Häät-lehdessä 2/2022 lokakuussa 2022. Vuoden Kaunein Sormus 2022 -osastolla finalistisormusten muotoilijoilla on vuorotellen yhteiskäytössä Korumuotoilijan kohtaamispiste, jossa on mahdollista tavata messukävijöitä henkilökohtaisesti I love me -messujen aikana. Lisäksi finalisteja valitaan kertomaan yleisölle omasta korumuotoilustaan Lounge-ohjelmalavalle I love me -tapahtuman aikana.

Finaalipaikka on arvokas ja arvostettu saavutus korumuotoilijoille Suomessa. Kaikille finalistikoruille kertyy erittäin runsaasti näkyvyyttä järjestäjien online-sivuilla ja somekanavissa, joka ohjaa kuluttajia tutustumaan tuotemerkin tai tekijän kädenjälkeen ja tuotteisiin. Vuoden 2021 kilpailussa äänensä omalle suosikilleen antoi yhteensä 7 759 suomalaisen korumuotoilun ystävää.

Löydät Vuoden Kaunein Sormus 2021 -finalistisormukset täältä >>

Voittajalle luvassa upeat palkinnot

Häät.fissä lokakuussa tapahtuvan yleisöäänestyksen voittajan, Vuoden Kauneimman Sormuksen suunnittelija saa:

 • Vuoden Kaunein Sormus 2022 Voittaja -diplomin
 • 3000 euron palkinnon I love me -tapahtumalta
 • artikkelin Häät.fissä ja Häät-lehdessä
 • oikeuden käyttää Vuoden Kaunein Sormus 2022 Voittaja -titteliä ja logoa mainonnassaan

Palkinnot luovutetaan finaalin voittaneelle suunnittelijalle Rakkaudella. Yhdessä. hääalan ammattilaisten juhlagaalassa la 12.11.2022, Hotel Crowne Plaza Helsinki – Hesperia. Lue lisää ja osta liput täällä.

3 vinkkiä kisailmoittautumiseen

 • sormuksesta, 3D-suunnitelmasta tai piirrosluonnoksesta kannattaa ensin ottaa tai tehdä useampi kuva eri suunnista (kilpailutyöhön voi liittää vain yhden kuvan, joten eri suunnista otetut kuvat tulee yhdistää kuvankäsittelyssä yhdeksi kuvaksi)
 • tarinan tulee liittyä oikeasti sormukseen ja sen syntyyn – ylimalkaiset ”Rakkaus on tunteista suurin” tai ”Kaunista vintagea” tyyliset latteudet eivät vie työtä yhtään lähemmäs finaalipaikkaa. Henkilökohtainen, kiinteästi kilpailutyöhön ja teeman mukaiseen inspiraatioprosessiin liittyvä LYHYT tarina on kiinnostavampi ja koskettavampi.
 • erikoisuuden tai outouden tavoittelu ei ole itseisarvo, mutta kilpailussa loppusuoralle harvoin etenee sormus, jonka sisaria löytyy jo jokaisesta korukatalogista

Lue myös alla olevat säännöt!

Vuoden Kaunein Sormus 2022 SÄÄNNÖT

Vuoden Kaunein Sormus 2022 -kilpailun läpiviennissä noudatetaan seuraavia sääntöjä:

 • Kukin suunnittelija voi osallistua kilpailuun useammalla sormuksella, kuitenkin maksimissaan kolmella.
 • Kilpailuun osallistutaan rakenteellisesti yhtenä kokonaisuutena suunnitellulla työllä. Kilpailuun ei voi osallistua yhdistelmäsormuksella, joissa on toisiinsa juotettuja tai muuten kiinnitettyjä alun perin erillisiä runko-osia.
 • Sormuksen tulee olla Suomessa valmistettu.
 • Sormusrungon päämateriaalin tulee olla jalometalli (platina, kulta, hopea tai palladium), ruostumaton teräs, titaani tai zirkonium.
 • Aikaisempina vuosina Vuoden Kaunein Sormus -finaalissa eli yleisöäänestyksessä mukana olleet tuotteet eivät saa enää osallistua kilpailuun.
 • Kilpailuun saa osallistua sormuksella, joka on kokonaisuutena suunniteltu ja valmistettu 1.1.2021 jälkeen. Se ei voi olla toisinto tätä aiemmin suunnitellusta sormuksesta, johon on tehty visuaalisesti merkityksettömiä muutoksia.
 • Sormuksen voi ilmoittaa kilpailuun tältä Häät.fi-palvelun sivulta löytyvää lomaketta käyttäen.
 • Kilpailuun voi ilmoittaa tuotteesta otetulla valokuvalla tai 3D-tekniikalla tehdyllä, luonnollista lopputulosta tarkasti mallintavalla kuvatiedostolla tai tarkalla mallipiirroksella. Ilmoittautumislomakkeen mukaan liitettävän kuvatiedoston pisimmän sivun tulee olla 1500-2000 pikseliä, tiedostomuoto jpg. Nimeä tiedosto merkeillä a-z, vältä erikoismerkkejä. Katso ylempää vinkki kilpailukuvan koostamisesta!
 • Lomakkeelle tulee tallentaa sormuksen nimi sekä inspiraatioteksti (tallenna inspiraatioteksti kohtaan "Teksti max 500 merkkiä".)
 • Kilpailuun ilmoittaudutaan 31.5.2022 mennessä.
 • Esiraati valitsee finaaliin valittavat sormukset kuvien perusteella kesäkuussa.
 • Finaaliin kutsuttavista töistä pyydetään aito tuotenäyte, joka kuvataan finaaliäänestystä, finalistien esittelyä I love me -messuilla Messukeskuksessa sekä Häät-lehdessä julkaisemista varten. Tuotenäytteen pitää vastata kilpailuun lähetettyä kuvatiedostoa, raati varaa oikeuden jättää teoksen pois kilpailusta, jos vastaavuus on heikko.
 • Tuotteiden kuvauksesta ja finalistien markkinoinnista laskutetaan finalistisuunnittelijoilta tai heidän edustamilta yrityksiltä 495 € + ALV 24 %/finalistisormus. (tai 245 € + ALV 24 % mikäli yritys on rekisteröitynyt näytteilleasettaja I love me 2022 -messuilla tai mikäli messujen järjestäminen lokakuussa ei ole mahdollista). Kuvatiedosto ja sormuksen esittelymateriaali luovutetaan myös suunnittelijan omaan käyttöön.
 • Vuoden Kaunein Sormus 2022 -yleisöäänestys tapahtuu Häät.fi-sivustolla
  1.–31.10.2022.
 • Luettelo finalistimuotoilijoista julkaistaan kesäkuussa 2022.
 • Yleisöäänestyksen käynnistyttyä 1.10.2022 finalistit saavat julkaista finalistisormuksensa, mainostaa tietoa finalistisijoituksestaan ja käyttää ”Vuoden Kaunein Sormus 2022 Finalisti” -logoa finalistisormuksen yhteydessä omissa kanavissaan, esim. myymälässä, kotisivuilla ja somekanavissa sekä ohjata yleisöä äänestyssivulle.
 • Kilpailun päätyttyä diplomi ja palkinnot luovutetaan voittajasormuksen suunnittelijalle ja yleisöäänestyksen tuloksista tiedotetaan medialle ja äänestäjille.
 • Kilpailun voittajalla on oikeus käyttää kilpailun voittaneen sormuksen markkinoinnissa titteliä ”Vuoden Kaunein Sormus 2022 Voittaja” ja ”Vuoden Kaunein Sormus 2022”.
 • Kilpailutyön immateriaalioikeudet säilyvät kokonaisuudessaan kilpailijalla. Järjestäjillä on lupa käyttää finaaliin valittuja kilpailutöitä ja niistä otettuja kuvia kilpailuun liittyvässä viestinnässä ja markkinoinnissa.
 • Kilpailun järjestäjillä on oikeus tehdä muutoksia kilpailun palkintoihin ja sääntöihin kilpailuvuoden aikana.

Vältä erikoismerkkejä

Nimeä ladattava kuvatiedosto merkeillä a-z, vältä erikoismerkkejä. Ethän käytä myöskään ilmoittautumislomakkeen teksteissä erikoismerkkejä kuten &%€?()/#

Esiraati valitsee finalistit kesäkuussa

Median edustajista ja korualan asiantuntijoista koostuva esiraati käy läpi kaikki ilmoittautuneet työt kesäkuussa ja valitsee sormusten joukosta noin 10 finalistia, jotka kuvataan kilpailua varten elokuussa.

Esiraatiin vuonna 2022 on kutsuttu mm. toimittaja Hanna Kinnunen (mm. Radio Aito Iskelmä), yhteistyöpäällikkö Piia Lehtinen (Designmuseo), johtava intendentti Hanne Siekkinen (Huutokauppa Helander), toimitusjohtaja Henrik Kihlman (Suomen Kultaseppien Liitto), päätoimittaja Sari Yli-Salomäki (Häät-lehti ja Häät.fi) ja tiedottaja Marissa Rämänen (I love me, Messukeskus). Kilpailun järjestäjillä on oikeus tehdä muutoksia raadin jäsenistössä.

Kysy lisätietoa!

Lisätietoja antaa esiraadin puheenjohtaja, Häät-lehden & Häät.fin päätoimittaja Sari Yli-Salomäki
sari.yli-salomaki@editus.fi, puh. 040 5057345

Vuoden Kaunein Sormus logo

Vuoden Kaunein Sormus – The Ring of the Year in Finland

2021: Forget-me-not, Pia-Mari Jull (Versatile Idea)
2020: Routa, Annika Takanen (Festive-timanttikorut)
2019: Pretty in Pink, Laura Darth (By Laura Darth)
2018: Satumetsä, Kristian Saarikorpi (Saarikorpi Design)
2017: Keto, Jussi Louesalmi (Au3 Kultasepät)
2016: Kide, Olli Johan Lindroos (E. Lindroos Oy)
2015: Pitsi, Lauri Eno (Hieno Jewel)
2014: Fanny Rose, Annette Tillander (Annette Tillander Oy Ab)
2013: Eden, Carina Blomqvist (Carina Blomqvist Design)
2012: Lumi, Olli Johan Lindroos (E. Lindroos Oy)
2011: Tulppaani Passionale, Reijo Andreasen (Kultasepät Andreasen)
2010: Praha, Mika Tarkkanen (Kultaseppämestari Tarkkanen)
2009: Tunteiden vuori, Mika Tarkkanen (Kultaseppämestari Tarkkanen)
2008: Ornamentti, Tero Hannonen (Au3 Kultasepät)

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Vihkisormukset