Lähetä luomuksesi Vuoden Kaunein Sormus 2018 -kilpailuun

Ilmoittautuminen Vuoden Kaunein Sormus -kilpailuun päättyi 31.7.2018. Kultasepillä ja korumuotoilijoilla oli mahdollisuus kesän aikana ladata kuva ja inspiraatiota valottava teksti enintään kolmesta kilpailun säännöt täyttävästä sormuksesta. Kilpailun raati valitsee finalistit elokuun aikana lokakuussa käytävään yleisöäänestykseen, ja finalistisormusten suunnittelijoille välitetään tieto sijoituksesta henkilökohtaisesti.

Vuoden Kaunein Sormus -kilpailun järjestävät yhteistyössä I love me -tapahtuma (Messukeskus) ja Häät-lehti & Häät.fi. Vuoden 2018 kilpailussa yhteistyökumppanina on belgialainen timanttialan yritys Windiam.

Millainen sormus ihastuttaa maailmalla? Inspiroiko sinua suomalainen nainen?

Vuoden Kaunein Sormus 2018 -kilpailun teema korostaa suomalaista muotoilua. Millainen sormusdesign ihastuttaa myös Suomen rajojen ulkopuolella ja valloittaa maailman? Sormusten muotokielen tueksi etsitään myös inspiroivia tarinoita siitä, miten suomalaiset naiset ovat vaikuttaneet kilpailusormusten suunnitteluun. Innoittiko sinua Helene Schjerfbeck, Minna Canth, Armi Ratia vai Tarja Halonen? Vai olisiko sinun sormuksesi kantaja Alma tai Krista Pärmäkoski? Vai kuka muusasi on?

Finalistisormukset esitellään yleisöäänestyksessä ja I love me -messuilla

Finaaliin yltäneet noin 10 sormusta ja niiden suunnittelijat esitellään I love me -messukokonaisuudessa Helsingin Messukeskuksessa 19.–21.10.2018 ja Häät-lehdessä lokakuussa 2018. Vuoden Kaunein Sormus 2018 -osastolla finalistisormusten muotoilijoilla on vuorotellen yhteiskäytössä Korumuotoilijan kohtaamispiste, jossa on mahdollista tavata messukävijöitä henkilökohtaisesti I love me -messujen aikana. Lisäksi 1-2 finalistia valitaan kertomaan yleisölle omasta korumuotoilustaan Lounge-ohjelmalavalle I love me -tapahtuman aikana.

Finaalipaikka on arvokas ja arvostettu saavutus. Kaikille finalistikoruille kertyy erittäin runsaasti näkyvyyttä järjestäjien online-sivuilla ja somekanavissa, joka ohjaa kuluttajia tutustumaan tuotemerkin tai tekijän kädenjälkeen ja tuotteisiin.

Voittajalle luvassa hulppeat palkinnot

Häät.fissä lokakuussa tapahtuvan yleisöäänestyksen voittajan, Vuoden Kauneimman Sormuksen suunnittelija saa:

 • Vuoden Kaunein Sormus 2018 Voittaja -diplomin
 • 3000 euron palkinnon Suomen Messusäätiöltä
 • 500 dollarin lahjakortin seuraavaa timanttitilausta varten Windiamilta
 • oikeuden käyttää Vuoden Kaunein Sormus 2018 Voittaja -titteliä ja logoa mainonnassaan.

Vuoden Kaunein Sormus 2018 SÄÄNNÖT

Vuoden Kaunein Sormus 2018 -kilpailun läpiviennissä noudatetaan seuraavia sääntöjä:

 • Kukin suunnittelija voi osallistua kilpailuun useammalla sormuksella, kuitenkin maksimissaan kolmella.
 • Kilpailuun osallistutaan yhtenä kokonaisuutena suunnitellulla työllä. Kilpailuun ei voi osallistua yhdistelmäsormuksella, joissa on irrallisia tai toisiinsa juotettuja tai muuten kiinnitettyjä irrallisia osia.
 • Sormuksen tulee olla Suomessa valmistettu.
 • Aikaisempina vuosina Vuoden Kaunein Sormus -finaalissa eli yleisöäänestyksessä mukana olleet tuotteet eivät saa enää osallistua kilpailuun.
 • Kilpailuun saa osallistua sormuksella, joka on kokonaisuutena suunniteltu ja valmistettu 1.1.2017 jälkeen.
 • Sormuksen voi ilmoittaa kilpailuun tältä Häät.fi-palvelun sivulta löytyvää lomaketta käyttäen.
 • Kilpailuun voi ilmoittaa tuotteesta otetulla valokuvalla tai 3D-tekniikalla tehdyllä, luonnollista lopputulosta tarkasti mallintavalla kuvatiedostolla.  Ilmoittautumislomakkeen mukaan liitettävän kuvatiedoston pisimmän sivun tulee olla 1500 pikseliä, tiedostomuoto jpg.
 • Lomakkeelle tulee tallentaa sormuksen nimi sekä inspiraatioteksti (tallenna kohtaan "Teksti max 500 merkkiä", joka ilmentää sitä, miten suomalaiset naiset ovat vaikuttaneet sormuksen muotoiluun.
 • Kilpailuun ilmoittaudutaan ti 31.7.2018 mennessä.
 • Esiraati valitsee finaaliin valittavat sormukset kuvien perusteella elokuun alussa.
 • Finaaliin kutsuttavista töistä pyydetään välittömästi aito tuotenäyte, joka kuvataan finaaliäänestystä, finalistien esittelyä I love me -messukokonaisuudessa Messukeskuksessa sekä Häät-lehdessä julkaisemista varten.
 • Tuotteiden kuvauksesta ja finalistien markkinoinnista laskutetaan finalistisuunnittelijoilta tai heidän edustamilta yrityksiltä 495 € + ALV 24 %/finalistisormus. (tai 245 € + ALV 24 % mikäli yritys on rekisteröitynyt näytteilleasettaja I love me 2018 –messuilla). Kuvatiedosto ja sormuksen esittelymateriaali luovutetaan myös suunnittelijan omaan käyttöön.
 • Vuoden Kaunein Sormus 2018 -yleisöäänestys tapahtuu Häät.fi-sivustolla
  1.–31.10.2018.
 • Yleisöäänestyksen käynnistyttyä 1.10.2018 finalistit saavat julkaista tiedon finalistisijoituksestaan ”Vuoden Kaunein Sormus 2018 Finalisti” omissa kanavissaan, esim. myymälässä, kotisivuilla ja somekanavissa sekä ohjata yleisöä äänestyssivulle.
 • Kilpailun päätyttyä diplomi ja palkinnot luovutetaan voittajasormuksen suunnittelijalle ja yleisöäänestyksen tuloksista tiedotetaan medialle.
 • Kilpailun voittajalla on oikeus käyttää kilpailun voittaneen sormuksen markkinoinnissa titteliä ”Vuoden Kaunein Sormus 2018 Voittaja” ja ”Vuoden Kaunein Sormus 2018”.

Esiraati valitsee finalistit elokuussa

Median edustajista ja korualan asiantuntijoista koostuva esiraati käy läpi kaikki ilmoittautuneet työt elokuussa ja valitsee sormusten joukosta noin 10 finalistia.

Esiraadissa vuonna 2018 työskentelevät mm. juontaja Hanna Kinnunen (Radio Aalto), yhteistyöpäällikkö Piia Lehtinen (Designmuseo), johtava intendentti Hanne Siekkinen (Huutokauppa Helander), toimitusjohtaja Henrik Kihlman (Suomen Kultaseppien Liitto), päätoimittaja Sari Yli-Salomäki (Häät-lehti ja Häät.fi) ja tiedottaja Riikka Luomanpää (Messukeskus). Kilpailun järjestäjillä on oikeus tehdä muutoksia raadin jäsenistössä.

Kysy lisätietoa!

Lisätietoja antaa esiraadin puheenjohtaja, Häät-lehden & Häät.fin päätoimittaja Sari Yli-Salomäki
sari.yli-salomaki@editus.fi, puh. 040 5057345

Vuoden kaunein sormus 2017 voittaja

Kuva Teemu Töyrylä / Studio Töyrylä

Vuoden kaunein sormus -kilpailun 10 voittajaa

2017: Keto, Jussi Louesalmi (Au3 Kultasepät)
2016: Kide, Olli Johan Lindroos (E. Lindroos Oy)
2015: Pitsi, Lauri Eno (Hieno Jewel)
2014: Fanny Rose, Annette Tillander (Annette Tillander Oy Ab)
2013: Eden, Carina Blomqvist (Carina Blomqvist Design)
2012: Lumi, Olli Johan Lindroos (E. Lindroos Oy)
2011: Tulppaani Passionale, Reijo Andreasen (Kultasepät Andreasen)
2010: Praha, Mika Tarkkanen (Kultaseppämestari Tarkkanen)
2009: Tunteiden vuori, Mika Tarkkanen (Kultaseppämestari Tarkkanen)
2008: Ornamentti, Tero Hannonen (Au3 Kultasepät)

Jaa juttu