Kuusi yleisimmin askarruttavaa kysymystä risteilyhäämatkoista

Kuusi yleisimmin askarruttavaa kysymystä risteily-häämatkoista

Keräsimme vastauksia kuuteen ensikertalaista yleisimmin askarruttavaan kysymykseen risteily-häämatkoista. Tämän luettuasi on häämatkan suunnitteleminen kuin juhlaa vain.

Koska kannattaa risteillä?

Risteilylle voit lähteä koska vaan! Kuumissa kohteissa kuten Karibialla, Aasiassa ja Australiassa risteillään käytännössä vuoden ympäri. Toki high- ja low-sesongit löytyvät, jolloin hintataso ja myös sääolosuhteet saattavat hieman vaihdella.

Välimerellä risteillään huhtikuusta lokakuuhun, ja Alaskassa toukokuun puolesta välistä syyskuulle. Kanadan ns. ruskaristeilyjä tehdään vain muutamia syys- ja lokakuussa, ja jos haluaa omalle tutulle Baltian merelle risteilylle kerrankin upealla risteilylaivalla – onnistuu se kesäkuukausina. Risteilykohteita löytyy monia muitakin, tässä siis mainittuna vain yleisimmät.

Kuinka pitkiä risteilyt ovat?

Niin lyhyitä tai pitkiä kun haluat! Risteilyjä on olemassa kolmesta päivästä kolmen kuukauden kestoisiin lähes maailman ympäri kulkeviin. Yleisimmät asiakkaillemme varatut risteilyt ovat seitsemän päivän mittaisia, ja sitä lyhempiä emme oikeastaan edes suosittele.

Kun lähtee Suomesta asti esim. Karibialle, on järkevää varata sen mittainen risteily, ettei risteilyn liian aikaista päättymistä joudu heti harmittelemaan. Kannattaa myös varata aina vähintään 2–4 päivää ennen risteilyä aikaerosta toipumiseen varsinkin kaukokohteissa.

Kuusi yleisimmin askarruttavaa kysymystä risteily-häämatkoista

Meripäivät vs. kohdepäivät?

Risteilyyn kuuluu sekä meripäiviä että kohde- eli maapäiviä. Viikon kestävällä risteilyllä on yleensä kolme–neljä kohdesatamaa ja kaksi–kolme meripäivää, jolloin laiva viettää koko päivän merellä.

Meripäivät onkin loistava keino totaalirentoutumiseen vaikkapa uima-altaalla kylmän cocktailin kera tai laivan erilaisissa aktiviteeteissa. Kohdepäivinä laiva saapuu aamulla kohteeseen, jolloin on koko päivä aikaa vietettäväksi kaupunkiin tutustuen tai retkillä. Laivalla tulee olla takaisin yleensä puoli tuntia ennen ilmoitettua lähtöaikaa.

Lennot ja muut matkajärjestelyt?

We Love Cruises -risteilytoimisto tekee mielellään tarjouksen myös lennoista ja hotelleista varustamon yhteistyöhotellien ja lentoyhtiöiden valikoimasta.

Hotellien hintaan sisältyy kuljetus hotellista laivaan laivan lähtöpäivänä ja laivasta takaisin hotelliin, mikäli loma jatkuu vielä varustamon hotellissa risteilyn jälkeen. Toki voitte varata lennot ja hotellit myös omatoimisesti.

Lennot ja hotellit on hyvä varata – aikataulun niin salliessa – muutamaa päivää ennen risteilyn lähtöä. Aikaeroa on hyvä hieman tasoitella ennen risteilyä, jotta risteilystä pääsee nauttimaan virkeänä ja hyvin levänneenä, ja näin myös varmistaa että matkalaukut varmasti saapuvat perille, matkalaukut kun eivät aina (valitettavasti) lennä samalla koneella kuin te.

Saammeko häämatkalaisina lisäetuja risteilylle? 

Häämatkalaisille varustamot tarjoavat muutamia ilahduttavia lisäetuja. Lisäedut saattavat hieman vaihdella varustamoittain, mutta suurpiirteisesti se on näin: Samppanjaa ja leivoksia hytissä laivan lähtöpäivänä, Mimosa tai Bloody Mary ensimmäisellä hyttiaamiaisella, pieniä herkkupaloja tarjoiltuna hyttiin ensimmäisenä juhlapukuiltana sekä laivan valokuvaajien ikuistama valokuvanne kehyksissä.

Mistä risteilyn varaaminen kannattaa aloittaa?

Aivan ensimmäiseksi kannattaa tietysti miettiä, että mitä haluaisin nähdä, eli minne päin maapalloa halutaan risteillä. Tietysti ajankohta ja myös budjetti saattaa tässä sanella, mutta kuten alussa todettiin, ei vaihtoehdoista pitäisi olla pulaa.

Kun suunta, ajankohta ja oma budjetti ovat suurin piirtein selvillä, on tässä kohdin hyvä ottaa yhteyttä We Love Cruises -risteilytoimistoon. Risteilyspesialistimme auttaa palvelunumerossa 0400 157 374 (vain pvm), arkisin klo 10:00–17:00 tai voitte tehdä maksuttoman risteilytarjouspyynnön nettisivuillamme www.welovecruises.fi.

Mikäli hyväksytte lähettämämme risteilytarjouksen, teemme teille alustavan varauksen, ja tällöin risteilyn hinta vahvistetaan. Saatte alustavaan varaukseen vielä muutaman päivän miettimisaikaa ja vasta ennakkomaksujen maksaminen vahvistaa risteilyvarauksenne.

Kuusi yleisimmin askarruttavaa kysymystä risteily-häämatkoista

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Häämatka