Kultaseppä Tarkkasella toteutetaan uniikkeja sormusunelmia

Kultaseppä Tarkkasen kultasepät

Kultaseppämestari Mika Tarkkasen (keskellä) kanssa Arabianrannan verstaalla kultaseppämestari Ville Tuovinen (takana vasemmalla), kultasepät Robert Tarkkanen ja Cristoffer Nyström.

Kultaseppämestari Tarkkanen ateljeessa Helsingin Arabianrannassa on toteutettu sormusunelmia jo vuodesta 1955. Paikan päällä suunnittelut ja käsin valmistetut korut ovat voittaneet Vuoden kauneimman sormuksen tittelin jo muutaman kerran. Uusia upeita sormuksia ja koruja syntyy tilaustyönä viikoittain.

Mika Tarkkanen ja hänen tiiminsä kultasepät tunnetaan erityisesti upeista ja huippulaatuisista koruista. Esimerkiksi kaikki hääpareille tehdyt sormukset ja korut valmistuvat aina tilaustöinä. Näin jokaiseen ateljeelta lähtevään koruun piirtyy kantajansa tarina ja unelmat. 

Kultaseppä Tarkkanen Tunteiden Vuori sormus ja korut

Palkittu Tunteiden vuori -timanttisormus on jo klassikko. Se on saanut rinnalleen upeat kaulakorut ja korvakorut, jotka ovat näyttävät lahjat esimerkiksi hääpäiväksi. 

Ateljeen jo klassikoksi muodostunut ja vuoden kauneimpana palkittu Tunteiden vuori -timanttisormus on yhä yksi suosituimmista malleista. Tämä johtuu yksinkertaisesti sormuksen ideologiasta, jolla jokainen valmistuva sormus voidaan räätälöidä juuri kantajalleen uniikiksi. 

Yhdessä suunnitellen

Elämän tärkeät tapahtumat ja ihmisen oma tarina ovat aina läsnä, kun korun suunnittelu aloitetaan. Inspiraation lähde voi olla myös tietty materiaali tai tietty kivi, jolla on korun käyttäjälle syvempi merkitys. Kaikista näistä yhdessä keskustelelle ja mallisormuksia kokeillen löytyy se oma unelmien sormus. 
 
– Kaikkein parasta on istua asiakkaan kanssa alas, kuunnella hänen tarinansa ja luoda siitä jotain juuri tälle henkilölle merkityksellistä korun muodossa. Usein korun luomisen hetki on myös luottamushetki ja monesta asiakkaasta onkin tullut minulle hyvä ystävä, kertoo Mika Tarkkanen. 
 

 

Mika on erittäin tarkka siitä, että Kultaseppä Tarkkasen Ateljeessa valmistuneissa koruissa on tunnistettava Tarkkasen työn leima.

– Kaikki korumme ovat oman näköisiään ja oman linjamme mukaisia. Kaikissa koruissamme taustalla on aina tarina, oli se sitten omamme tai asiakkaamme. Me kuvitamme sen koruna ja tuomme siihen Tarkkasen tunnistettavan tavan tehdä koruja, Mika lisää. 

Kultaseppämestari Tarkkanen

Tarkkanen.fi
 @kultaseppatarkkanen 

 

ARTIKKELI ON MAINOSSISÄLTÖÄ, yhteistyössä KULTASEPPÄ TARKKANEN

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 2/2022.

Osta Häät-lehden digitaalinen versio Issuu.comista

Uusimman Häät-lehden voi lukea ja tutustua sisältöön kätevästi näköislehtenä Issuu.comissa.


 

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Vihkisormukset