Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Kultaseppämestari Pekka Kulmala suunnittelee koruja vastuullisesti ja perinteitä kunnioittaen

Mainos

Naisen kädet sylissä sormuksia sormessaan

Kulmalan koruissa virtaa kultaseppämestari Pekka Kulmalan rakkaus jalokiviin, harkitut yksityiskohdat ja jopa Lapin villi luonto.

Kultaseppä Kulmalan liike sijaitsee idyllisellä Kapteeninkadulla Helsingin Ullanlinnassa. Vitriineissä on esillä toinen toistaan ihastuttavampia koruja, jotka on suunniteltu ja valmistettu suurella ammattitaidolla ja rakkaudella pienen pieniä yksityiskohtia myöten.

Lukuisista valmiista malleista voi löytyä juuri se oikea ja omannäköinen sormus, vaikka valtaosa Kulmalan sormuksista valmistetaan tilaustöinä asiakkaan toiveiden mukaan.

Tutustu Kultaseppä Kulmalan sormuksiin

Sormuskone

valkokultainen safiiti-timantisormus halosormus

Kultaseppämestari Pekka Kulmala rakastui jalokiviin jo pikku poikana. Sama into on läsnä edelleen, kun hän esittelee asiakkailleen tarkasti valikoitua jalokiviä.

Jokainen jalokivi on yksilö, joka on erityisyydellään valloittanut paikan Kulmalan kokoelmissa. Maankuori on miljardien vuosien saatossa luonut uskomattoman jalokivien väripaletin, josta kultaseppä inspiroituu aina uudelleen ja uudelleen.
 
Jalokivet tulevat Kulmalalle luotettavilta tahoilta, jotka ovat sitoutuneet vastuulliseen toimintaan. Uusimpina hankintoinaan Pekka Kulmala mainitsee montanalaiset safiirit, joissa on aivan omanlaisensa, petrolinsininen sävy. Kultaseppä Kulmala käyttää koruissaan myös suomalaisia jalokiviä, kuten Luumäen beryllejä. Useista aidoista jalokivistä pystyy sävyn perusteella arvioimaan kiven alkuperän.

Vihkisormus voi hyvin sisältää värittömän briljantin sijaan vaikka vihreän, tai samppanjan sävyisen jalokiven. Jalokivissä on myös upeita erikoishiontoja, kuten ovaali-, pisara-, smaragdi-, cushion- ja asscher-hionta. Hyvien kontaktiensa kautta Kulmala pystyy toteuttamaan vaativatkin toiveet jalokivien hankinnan suhteen.

"Laadukkaiden ja kestävien korujen muistot siirtyvät seuraavillekin sukupolville."

Värejä ja muotoja

Timantti ja safiiri ovat kovuutensa vuoksi vihkisormusten suosituimmat jalokivet. Moni yllättyy kuullessaan, että safiireista löytyy sävyjä keltaisesta pinkkiin ja lähes kaikkea siltä väliltä. Yksi herkullisimmista kultasepän työvaiheista onkin sommitella koruihin erilaisia yhdistelmiä värikkäistä jalokivistä. Luonnontimantteja löytyy myös esimerkiksi samppanjan sävyisinä tai sitruunankeltaisina. Mikäli jotain tiettyä sävyä tai hiontaa ei löydy varastosta, voidaan kivi tilata laajaa verkostoa hyödyntäen.  

vihkisormus Tankavaara Kultaseppa Kulmala

Koruja läheltä

Koruja voi valmistaa myös kotimaan rikkauksia hyödyntäen. Kulmalan Saana- ja Tankavaara- ja Solina-sormukset on valmistettu Suomen Lapista huuhdotusta kullasta. Kulmalan uusissa beryllikoruissa on käytetty Luumäen beryllejä ja Luoston ametisteja. Kaikki Kulmalan korut on valmistettu omalla verstaalla Helsingissä.

Halosormus ja korvakoru timanteista ja jalokivistä Kultaseppä Kulmala

Jotain sinistä, pinkkiä tai hehkuvan oranssia!

Sormuksen lisäksi hääasuun kuuluvat muutkin korut. Viime vuosina näyttävät korvakorut ovat olleet osa pukeutumista, mikä näkyy myös Kulmalan valikoimissa.

Korut suunnitellaan kestämään aikaa niin muotoilunsa kuin kestävyytensä puolesta. Kulmalalla luotetaan klassisiin malleihin, kauniisiin väriyhdistelmiin ja harkittuihin yksityiskohtiin.

Hääpuvun asusteeksi voi hankkia sopivat korvakorut, joita on ihana pitää häiden jälkeenkin muistuttamassa ikimuistoisesta päivästä. Laadukkaista materiaaleista tehdyt korut kestävät jopa satoja vuosia. Siten muistot siirtyvät seuraavillekin sukupolville. 

Katso lisää Kultaseppä Kulmalan sormuksia Häät.fin Sormuskoneessa

Kultaseppä Kulmala

Kapteeninkatu 24, Helsinki 
Sähköposti info@kultaseppakulmala.fi 
Puhelin 09 629 252

www Kultaseppakulmala.fi


 @goldsmithkulmala

 

 

ARTIKKELI ON MAINOSSISÄLTÖÄ, YHTEISTYÖSSÄ KULTASEPPÄ KULMALA

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 2/2021.

Muokattu: 18.4.2024