Kultaseppä Pekka Kulmala suunnittelee koruja perinteitä kunnioittaen modernilla tyylikkyydellä

Paletti sormukset Kultaseppä Kulmala

Kuva Teemu Töyrylä

Kulmalan koruissa virtaa kultaseppämestari Pekka Kulmalan rakkaus jalokiviin, harkitut yksityiskohdat ja jopa Lapin villi luonto.

Kultaseppä Kulmalan liike sijaitsee idyllisellä Kapteeninkadulla Helsingissä. Liikkeen yhteydessä toimii verstas, jossa on kolmen kultasepän työtila. Vitriineissä on esillä toinen toistaan ihastuttavampia koruja, jotka on suunniteltu ja valmistettu suurella ammattitaidolla ja rakkaudella pienen pieniä yksityiskohtia myöten.

Valtaosa Kulmalan sormuksista valmistetaan tilaustöinä. Lukuisista valmiista malleista voi myös löytyä juuri se oikea ja omannäköinen sormus

Vihkisormuksen sovitus Kultaseppä Kulmala

Kultaseppämestari Pekka Kulmala rakastui jalokiviin jo pikku poikana. Sama into on läsnä edelleen, kun hän esittelee asiakkailleen tarkasti valittuja jalokiviä. Jokainen jalokivi on yksilö, joka on erityisyydellään valloittanut paikan Kulmalan kokoelmissa. Maan kuori on muokannut uskomattoman väripaletin, jota ihmetellä koruissa vuosisatojen päähän. 
 
Jalokivet tulevat Kulmalalle luotettavilta tahoilta, jotka ovat sitoutuneet vastuulliseen toimintaan. Uusimpina hankintoinaan Pekka Kulmala mainitsee montanalaiset safiirit, joissa on aivan omanlaisensa, petrolinsininen sävy. Useista aidoista jalokivistä pystyy sävyn perusteella arvioimaan kiven alkuperän. 

Laadukkaiden ja kestävien korujen muistot siirtyvät seuraavillekin sukupolville

Värejä ja muotoja

Timantti ja safiiri ovat kovuutensa vuoksi vihkisormusten suosituimmat jalokivet. Moni yllättyy kuullessaan, että safiireista löytyy sävyjä keltaisesta pinkkiin ja lähes kaikkea siltä väliltä. Yksi herkullisimmista kultasepän työvaiheista onkin sommitella koruihin erilaisia yhdistelmiä värikkäistä jalokivistä. Mikäli jotain tiettyä sävyä tai hiontaa ei löydy varastosta, voidaan kivi tilata laajaa verkostoa hyödyntäen. 

miesten sormukset kotimaisesta kullasta Saana, Tankavaara ja Lohko

Koruja läheltä

Koruja voi valmistaa myös kotimaan rikkauksia hyödyntäen. Kulmalan Saana- ja Tankavaara-sormukset on valmistettu Suomen Lapista huuhdotusta kullasta. Saana-sormuksen profiili mukailee tunturin siluettia. Kulmalan uusissa beryllikoruissa on käytetty Luumäen beryllejä ja Luoston ametisteja. 

Jotain sinistä, pinkkiä tai hehkuvan oranssia!

Sormuksen lisäksi hääasuun kuuluvat muutkin korut. Viime vuosina näyttävät korvakorut ovat olleet osa pukeutumista, mikä näkyy myös Kulmalan valikoimissa. Korut suunnitellaan kestämään aikaa niin muotoilunsa kuin kestävyytensä puolesta. Kulmalalla luotetaan klassisiin malleihin, kauniisiin väriyhdistelmiin ja harkittuihin yksityiskohtiin. Hääpuvun asusteeksi voi hankkia sopivat korvakorut, joita on ihana pitää häiden jälkeenkin muistuttamassa ikimuistoisesta päivästä. Laadukkaista materiaaleista tehdyt korut kestävät jopa satoja vuosia. Siten muistot siirtyvät seuraavillekin sukupolville. 

Katso lisää Kultaseppä Kulmalan sormuksia Häät.fin Sormuskoneessa

ARTIKKELI ON MAINOSSISÄLTÖÄ, YHTEISTYÖSSÄ KULTASEPPÄ KULMALA

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 2/2021.


Osta Häät-lehden digitaalinen versio Issuu.comista

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Vihkisormukset