Kruunaa häämenu tyylillä – hääviini täydentää hääkattauksen

häämenu tyylillä hääviini valkoviini love-viini

Kuva Camilla Bloom Photography

Huolella valittu ruokaviinit täydentää hääaterian makumaailmaa ja on parhassa tapauksessa lisäksi näyttävä osa hääkoristelua. Ruokailun yhteydessä häissä suositaan usein kultaisen keskitien viinejä. Olisi hyvä välttää liian tanniinisia tai rutikuivia viinejä,  koska ne eivät välttämättä ole kaikkien häävieraiden mieleen. 

Skandinaaviseen selkeään ja minimalistiseen häätyyliin sopii Love-viinit, joiden etketti on yksinkertainen, ja maku on moneen makuun sopiva ja ruokaan helposti yhdistettävä.

Suurin osa vieraista palaa muistoissaan häihin tunnelmien ja makujen kautta. Miten silmiin eksyi kyyneleitä pienten morsiusneitojen kävellessä kohti alttaria. Tai miten suussa sulavia illallisen alkupalat olivatkaan! Ruoka on suuressa osassa onnistunutta hääjuhlaa.

Sen lisäksi, että syötävää on oltava riittävästi, sen halutaan tietysti olevan herkullista. Juhla-ateriaa täydentää juomatarjoilu, johon viinit ehdottomasti kuuluvat.

– Viini on helppo annostella suuremmallekin väkimäärälle ja se tuo juhlavuutta ruokailuun, Tatu Torikka Altia Akatemiasta tietää.

Viinejä valitessa on hyvä lähteä liikkeelle budjetista ja siirtyä sen jälkeen menuun. On hyvä laittaa tarjolle puna- ja valkoviinit, jolloin kukin voi valita juoman myös oman makumieltymyksensä mukaan.

Ruokailun lähestyessä toimii vartin sääntö juomien viilennykseen.

– Valkoviini otetaan pois jääkaapista 15 minuuttia ennen tarjoilua ja punaviini taas viilennetään vartin verran, Tatu muistuttaa.

Hääjuomia valitessaan kannattaa olla rohkea! Jos itse empii valintojen edessä, kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen. Alkon myyjät ovat yleensä hyvin ammattitaitoisia ja omasta catering-yrityksestä usein saa suosituksia, vähintään jos niitä pyytää. Tai ehkä ystäväpiiristäsi löytyy viiniasiantuntija?

Katso helppo laskukaava Häät.fi:stä ja varmistat sopivan ruokajuoman menekin

häämenu tyylillä hääviini punaviini valkoviini LOVE

Kuva Camilla Bloom Photography

 

ARTIKKELI ON MAINOSSISÄLTÖÄ, yhteistyössä VIINIMAA

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Häiden koristeluHäämenu