7 yllättävää tapaa viettää honeymoon Kreikassa!

hääpari terassilla Santorini Kreikka

Kuva Rosaki Dimitra

Kreikka on paljon muutakin kuin upeita maisemia auringon lämmössä. Mitä kaikkea ikisuosikki Kreikka sitten häämatkalaisille tarjoaakaan? Kurkkaa huikeat vinkit erilaisten teemamatkojen toteuttamiseen!

1. Ihastuttavat wellness-kohteet
 

 “The energy of the mind is the essence of life” Aristoteles

Hyvinvointi kumpuaa sisäisestä voimasta ja valosta. Häämatka Kreikassa on oiva tapa vahvistaa näitä asioita yhdessä rakkaan kanssa. Maa nimittäin tarjoilee yhden maailman upeimmista ilmastoista huikealla kattauksella uniikkia luontoa. Ja tietysti kreikkalainen ruokavalio vetää vertojaan ollen yksi maailman terveellisimmistä. Joten Kreikka pulppuilee täydellisiä mahdollisuuksia kattavaan terveelliseen ja well-being-ajatusta tukevaan häämatkaan!

Ihanat thermal-lähteet

Hoitavia mineraaleja sisältäviä kuumia lähteitä löytyy 850 paikasta ympäri Kreikkaa. Lähteet tarjoilevat upean kokemuksen lisäksi tavan poistaa viimeisetkin stressinrippeet ja ahdistuksen hippuset. Hyppää siis kuumaan, hoitavaan lähteeseen!

Evia (Euboia) on Kreikan toiseksi suurin saari ja kolmanneksi suurin koko itäisellä Välimerellä. Se sijaitsee lähellä Ateenaa.

Kreikka

Kuva GNTO Y Skoulas

Evian ja kenties koko Kreikan kuuluisin spa-kaupunki on Aidipsos. Tämä suloinen pikkukaupunki sijaitsee Evian pohjoispuolella ja on lauttamatkan päässä mantereesta lähtösatamanaan Arkitsa Fthiodassa, 152 kilometrin päässä Ateenasta. Aidipsoksen hoitavat kuumat lähteet ovat ikiaikaisia ja ne on mainittu muun muassa Plutarchin, Strabon ja Aristoteleen kirjoituksissa.

Kamena Vourla

Kamena Vourla taas sijaitsee 178 kilometrin päässä Ateenassa ja on maan yksi kuuluisimmista resorteista terapeuttisten ominaisuuksiensa vuoksi. Jo vuonna 1926 kemisti Michail Pertesis löysi poikkeukselleisen suuria radonpitoisuuksia vedestä, minkä ajateltiin olevan hyvin tärkeä valtti ihmisten terveydelle.

Kreikka

Kuva GNTO M Mandreka

Korintti (Corinth)

Korintti on yksi puoleensavetävimmistä kohteista sekä kesä- että talvikaudella. Pienet kylät upeine rantoineen houkuttelevat kävijöitä sekä lähistöllä sijaitsevasta Ateenasta että muualta Kreikasta, mutta myös ulkomailta.

Korintissa yhdistyvät luonnon kauneus, turistinähtävyydet ja arkeologiset kiertoajelut, sillä voit vierailla muun muassa muinaisessa Korintissa, Nemeassa (joka on kuuluisa viinitiloistaan), Heraionissa, Isthmiassa, Epidauruksella ja Mycenaella.

Pohjois-Korintissa, 85 kilometrin päässä Ateenasta, useilla loputtomilla rantaviivoilla voi nähdä miten meren vihreä kohtaa sinisen.

Geraneia-vuoren juurella, Korintinlahden poukaman pohjoispuolella, sijaitsee Loutrakin rannikkokaupunki, joka on kansainvälisesti tunnettu kuumista lähteistä ja kylpylöistä.

Kreikka

Kuva GNTO

Häämatkakohde lapsiperheille

Vrachati sijaitsee 12 kilometrin päässä Korintista, ja viime vuosina siitä on tullut alueen merkittävin matkailukohde. Se on meren lähellä sijaitseva kukoistava alue, josta löydät useita tavernoita, ravintoloita ja kahviloita. Se on ihanteellinen kohde myös lapsiperheille.

Kreikka

Kuva GNTO

2. Pyöräillen rakkauden tiellä

Kreikassa pyöräily on mahtava tapa liikkua. Pyöräilyloman tuoma vapauden tunne on luonut aivan oman matkailukulttuurinsa. Kreikassa harrastuksella on pitkät perinteet: siellä on noin 80 pyöräilyseuraa, jotka ovat mukana sekä perinteisessä että ratapyöräilyssä, kuten myös BMX- ja maastopyöräilyssä.

Reittejä on laidata laitaan. Jotkin osuuksista ovat hyvin vaativia vuorisen maaston vuoksi, toiset taas helpompia, mutta vähintäänkin yhtä kauniita. Tasosta riippumatta pääset näkemään Kreikan hurmaavan maaseudun pyöräillen.

Näissä paikoissa koet parhaat pyöräilyhetkesi:

Attica

Ateena, Kreikan pääkaupunki, saattaa värisyttää pyöräilijöitä vuoriston riemuilla ja rannan nautinnoilla. Nouse mielikuvituspyöräsi selkään ja seuraa meitä kiehtovalle retkelle Ateenan kauneuden ympäri. Turvalliset reitit puistojen läpi ja pyöräteitä pitkin mahdollistavat myös pikkuväen mukaan ottamisen.

Lue lisää pyöräilystä Ateenassa!

Kreikka

Kuva Y Skoulas

Thessaloniki

Thessaloniki, jossa on vanhat pyöräilyperinteet, on äskettäin avannut nimellisen hintaisen pyöränvuokrauspalvelun, jotta matkailijat ja asukkaat voivat virkistyä pyörän selässä ja myös käyttää niitä kätevänä kulkupelinä kaupunkiin tutustuessaan.

Lue lisää pyöräilystä Kreikan kaupungeissa ja kylissä!

Kreikka

Kuva K Kouzouni

Thessaly

Jotkin kaupungit, kuten Volos, ovat erityisen soveliaita pyöräilijöille urbaanien tieverkostojen äärimmäisen tasaisen maaperän ansiosta. Trikalassa useat asukkaat ajavat pyörillä ympäri kaupunkia. Se on osa kaupungin “kulttuuria” ja kuin aktiivinen jäsenyys, johon sisältyy urheilutapahtumien lisäksi koko tämän kauniin kaupungin sosiaalinen elämä.

Kreikka

Kuva GNTO Y Skoulas

Karditsassa sijaitsee mittava, noin 14 kilometrin pituinen, kaupungin ja esikaupungin kattava pyörätieverkosto. Se tekee kaupunkiin tutustumisen pyörällä hyvin helpoksi.

Kreikka

Kuva GNTO Y Skoulas

Larissa

Larissa on runsaiden laaksojen ja muutamien Kreikan näyttävimpien vuorten ympäröimä. Kaupungissa on noin 130,000 asukasta ja siellä muinainen historia ja pitkät maatalouden perinteet kohtaavat modernin elämäntavan.

Pohjoisesta itään katsoessa Kamvounian vuoret, Titaros, Olympus (Kreikan korkein vuorenhuippu 2,917 metrissä), Ossa (tai Kissavos) ja Mavrovouni muodostavat luonnollisen erillisen alueen. Siellä mikroilmastolliset olosuhteet ovat ihanteelliset luonnonvaraisen luonnon ja eläinten elinpaikaksi.

Thessalyn Larissa on myös taloudellinen keskus meneillään olevan teollisuuden ja palvelujen kehittymisen ansiosta, ja sitä ympäröivät kauniit perinteiset kylät ja kaupungit.  Kaupunki on vain 47 kilometrin päässä (45 minuuttia autolla) kauniilta Agiokampoksen, Koutsoupian tai Nea Mesangalan rannoilta, jotka ovat osa Olympian Rivieraa.

Kreikka

Kuva GNTO Y Skoulas

3. Maastopyöräily

Kreikan Epiruksen alueen jyrkät ja näyttävät korkeuserot sekä risteilevät vuoret ja joet ovat ihanteellista maaperää maastopyöräintoilijoille. Pohjoisesta etelään mentäessä vuorijonot katkeavat rikkaisiin tasankoihin ja laaksoihin. Epiruksen metsät ja ylämaat ovat ihanteellisia paikkoja metsäpoluilla pyöräilyyn.

Kreikka

Kuva GNTO Y Skoulas

4. Patikointi

Kreikan moninaisiin maisemiin voi tutustua kävellen ja samalla erottaa vanhojen kaupunkien aukiot ja rauniot. Kreikka on hyvin optimaalinen heille, jotka haluavat vaellella vapaasti. Maassa on paljon sekä merkitsemättömiä reittejä että hyvin organisoitu reittijärjestelmä.

Löydä “pilaantumaton Kreikka” ja tutustu rohkeasti paikallisiin vaellusreittien varsilla olevissa pienemmissä kohteissa.

Lue lisää patikoinnin mahdollisuuksista Kreikassa!

 

Olympus-vuori (Mountain Olympus)

Athensin ja Thessalonikin (Kreikan toiseksi suurin kaupunki) läheisyydessä sijaitseva alue on ihanteellinen erilaisille aktiviteeteille. Patikoinnin lisäksi voit kokeilla koskenlaskua kumiveneellä, osallistua jeeppisafarille tai lähteä maastoon pyöräilemään.

Jopa kiipeily on hyvä vaihtoehto, sillä vuori tarjoaa vaihtelua lajin kovuuteen ja sietokykyyn.

Kreikka

Kuva GNTO Kakarouchas

Alonnisos

Luonnonmukaisilla maisemilla siunattu, saaristoon ripoteltujen pienten saarten ympäröimä Alonnisos on ihanteellinen saari rentoutumiselle ja joutilaille kävelylenkeille mäntyjen, oliivilehtojen ja hedelmäpuiden keskellä. Saari on Pohjois-Sporadien saariryhmän rauhallisin ja sieltä löytyy Pohjois-Sporadien Kansainvälinen Meripuisto, joka on harvinaisten merilintujen, delfiinien ja Välimeren munkkihylkeiden (monachuis monachus) turvapaikka.

Kreikka

Kuva GNTO Y Skoulas

Eptálofos (Delphi)

Tämä vaellusreitti on täynnä tulevaisuuden hurmaa ja menneiden aikojen mystiikkaa. Yksi antiikin ihmeistä on kiehtova Delfoin oraakkeli, jolta ihmiset kävivät aikoinaan kysymässä ennustuksia. Reitti alkaa Eptálofoksen kylästä.

 

Kreikka

Kuva GNTO C Moustafellou

Aráchova

Aráchova on vuoristoinen kylä, joka on painautunut maalauksellisesti Parnassus-vuoren juuren kylkeen Viotiassa, Etelä-Kreikassa. Se on Kreikan kosmopoliitein talvikohde eli intohimoisten laskettelijoiden ja julkkisten suuri suosikki ja toisaalta myös oivallinen ensikertalaisille, jotka toivovat voivansa rentoutua unenomaisissa vuoristoisissa maisemissa moderneilla matkailijan mukavuuksilla.

Kreikka

Kuva GNTO K Verkas

Karpenisi

Rakastatko luontoa? Etsitkö sykähdyksiä? Karpenisi on ihanteellinen kohde perinteisemmälle elämäntyylille, sillä sieltä löytyy suuri määrä aktiviteetteja vuoden ympäri. Näe rotkoja, vaikuttavia vesiputouksia, tiheitä metsäisiä alueita ja vauhdikkaita jokia!

Kreikka

Kuva GNTO P Mourmas

Aristoteelinen kävelytie - Athosin vuori Chalkidikissa

Mount Athos-vuoren alueella Chalkidikissa, vain 500 metrin päässä Olympiadan merenrantakylästä, vierailijat kohtaavat ällistyttävän luonnon, kulttuurin, historian ja kulinaarisen sekoituksen maisemia ja ilmiöitä.  Euroopan sopimus Natura 2000:n suojeleman Aristoteelisen vuoren rehevillä harjanteilla on tuhansia Fagaceaen suvun puita ja 404 kasvi- ja yrttilajia. Ne ovat samoja, jotka aikoinaan auttoivat Aleksanteri Suurta tunnistamaan aasialaisen kasviston. Sen rinteillä risteilevät sadat patikointipolut yhtyvät lopulta Aristoteelisella kävelytiellä, joka on Euroopan tärkein retkeilyreitti.

Kreikka

Kuva GNTO

5. Kiipeily

Muinaisina aikoina korkeat huiput olivat turvan ja vapauden symboleita, mutta myös haasteita niille, jotka tutkivat maailman rajoja. Kiipeily on silti edelleen ollut perinne Kreikassa, joka tarjoaa useita huippuja valloitettavaksi.

Kalymnos (Dodecanesin saari)

Jo 90-luvulla huhu Kalymnoksen jättimäisistä jyrkänteistä alkoi liikkua kiipeilijöiden keskuudessa, ja siitä lähtien ihmiset ympäri maailmaa ovat tulleet tänne. Kaikki noin 80 kiipeilyreittiä on merkitty hyvin. Potentiaali löytää uusia kiipeilyteitä ja -alueita on myös valtava. Matkusta syyskuussa, jolloin kiipeilylle on parhaimmat olosuhteet.

Kalymnos GNTO Kreikan saari luola

Kuva N. Smalios

Peloponnesos

Ota haaste vastaan ja huiputa Taygetos-vuori! Huipulle pääset joko kiipeämällä tai patikointireittejä pitkin. Jos päätät kiivetä, sen voi tehdä esimerkiksi jännittävää kuilua pitkin. Huipulle pääseminen kestää keskimäärin kahdesta kolmeen päivää.

Kreikka

Kuva GNTO A Bonetti

6. Laskettelu

Miettiessäsi Kreikkaa kuvittelet usein lukuisat saaret, kirkkaan meren ja lämpimän ilmaston. Tiesitkö, että Kreikassa on myös upeita vuoria lasketteluun?

Miltä siis kuulostaisi Kreikan saariston risteily, lounas merenrantatavernassa, laskettelu- ja lumilautailuviikonloppu Acropoliksella, Ateenan kuuluisa yöelämä tai matka muinaisille raunioille Delphiin tai Argolikseen?

Kaikki, jotka rakastavat talvea, tietävät, että lämpötilan laskiessa adrenaliinitaso nousee! Kreikan hiihtokeskukset ovat avoinna tarjotakseen väristyksiä kaikille talviurheilulajeja rakastaville. Hae suksesi ja lumilautasi valmiiksi ja testaa maan parhaat “piilotetut” hiihtokeskukset.

TOP 5 Kreikan piilotetut lasketteluresortit

Kreikka

Kuva GNTO

Lue lisää laskettelumahdollisuuksista Kreikassa.

7. Lintubongaus

Lintutorneja löytyy kaikilta tärkeiltä lintualueilta. Saadaksesi lisätietoa linnuista voit vierailla infokeskuksissa, joita löytyy kaikilta Kreikan kansainvälisesti merkittäviltä kosteikoilta.

Yksitoista suurta kreikkalaista kosteikkoa on nimetty “kansainvälisesti tärkeiksi” varjellakseen lajeja ja tärkeitä populaatioita, erityisesti lintuja, sukupuutolta. Viime vuosien aikana infokeskuksia on järjestetty useimmille näistä kosteikoista.

Lue lisää Evros Delta -infokeskuksesta ja Dadia-metsästä.

Kreikka

Kuva GNTO H Kakarouhas

Kreikka

Kuva H Kakarouhas

TÄMÄ ARTIKKELI ON MAINOSSISÄLTÖÄ JA TOTEUTETTU YHTEISTYÖSSÄ KREIKAN VALTION MATKAILUN (GNTO) KANSSA.

Kreikka

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Häämatka