Kreikan loputon kesä - häämatka täynnä elämyksiä

kreikka 2020

Kuva GNTO / Archive

Lue lisää ikuisesta Kreikan kesästä täältä!

Thessaloniki

Elegantti ja hioutunut Kreikan Lady of the North on modernin eläväinen kaupunki, joka toivottaa tervetulleeksi erityisesti historiasta ja kulttuurista kiinnostuneet matkailijat. Thessalonikin kiehtovuus perustuu myös sen monipuolisuuteen, sillä täältä löytyy ihan kaikki mahdollisuudet hauskanpitoon ja shoppailuun. Ja ehkä parasta mitä voit tehdä, on astua veneen kyytiin ja ihailla kaupunkimaisemaa mereltä käsin.

Kreikka 2020

Kuva GNTO / Archive

Thessaloniki on Kreikan toiseksi suurin kaupunki. Meren läheisyyteen rakennettu modernilla metropolilla on myrskyisä historia, jonka merkkejä kaupunki kantaa edelleen mukanaan. Thessalonikin kosmopoliittinen puoli on sekin vahvasti läsnä. Näiden sekoitus antaa tekee kaupungista erikoisen kauniin ja viehättävän.

Huikean kaupungista tosiaan tekee sen historiallisuus. Thessalonikia kutsutaan oikeutetusti Bysanttilaisen taiteen ulkoilmamuseoksi, sillä täällä on lukematon määrä bysanttilaisia muistomerkkejä ympäri kaupunkia.

kreikka 2020

Kuva GNTO / Archive

Ruokaa ja viihdettä

Paikalliset ottavat ruokaperinteen Thessalonikissa hyvinkin vakavasti. Kaupungin tavernat, ravintolat ja leivoskaupat niittävät maailmalla mainetta mauistaan ja luomuksistaan.

Ladadikan alue sijaitsee kaupungin länsiportilla ja se oli aikoinaan tukkukaupan keskus 40 vuotta sitten. Nykyään alue tunnetaan kulinaristisista iloistaan, joita baareissa ja ravintoloissa tarjoillaan, joissain niistä elävän musiikin kera. Nämä ruokapaikat on rakennettu remontoituihin kauppoihin tiilistä ladottujen katujen varsille. Huikea elämys!

Kreikka 2020

Kuva GNTO/H.Kakarouhas

Katso mitä kaikkea upeaa Thessaloniki tarjoaa!

Haldiki

Haldikin lumo perustuu kirkkaisiin vesiin ja kullanvaaleisiin hiekkarantoihin, poukamiin, pieniin saariin ja vehreään maisemaan. Häämatkaunelmat käyvät täällä taatusti toteen!

Henkeäsalpaava Haldiki

Poseidonin atraimen muotoisena Haldikin kärki ylettyy Aegeanmereen. Runsaat vihreät metsät ulottuvat ihan merenrantaan asti, juuri siihen kohtaan missä auringon kultaiset säteet luovat kimalletta turkoosiin veteen. Pitkä, alati muuttuva rantaviiva, uniikit arkeologiset kohteet, maailmankuulut kristilliset monumentit sekä vähemmän tunnetut luonnonihmeet ovat auttaneet muokkaamaan alueen monimuotoista identiteettiä. Lisätään tähän vielä huikean rikas paikallinen keittiö ja kulttuuriperinnöt, niin Haldiki nousee varmasti yhdeksi hyvin potentiaaliseksi honeymoonkohteeksi.

Kreikka 2020

Kuva GNTO / D. Rozaki

Kosmopoliittinen Kassándra

Kreikan mytologian mukaan Haldikin ensimmäinen niemimaa, Kassándra, oli tapahtumapaikkana myyttiselle Titaanien taistelulle, Clash of the Titans. Nykyään Kassándra on Kreikan yksi moderneimmista turistikohteista.

Kaunis Sithonía

Haldikin toinen legenda Sithonía on muinaisen Olynthuksen kaupungin koti sen upeine mosaiikkeineen. Sithoníassa on myös rantoja jotka salpaavat henkesi! Kasvillisuus täällä on tiheää. Metsät, pääosin mäntyä, ylettyvät rannoille asti.

Rakastatko merta, vuoria, rantoja ja kenties taidetta? Lue täältä lisää Haldikista.

Surffaa, ui ja sukella Athoksen niemimaan lukemattomilla rannoilla! Hyppää täällä mukaan 61 rannan upeaan maisemaan!

Kreikka

Lue TÄÄLTÄ Peloponnesoksen lumosta!

ARTIKKELI ON MAINOSSISÄLTÖÄ JA TUOTETTU YHTEISTYÖSSÄ KREIKAN VALTION MATKAILUN (GNTO) KANSSA.

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Häämatka