Kreikka odottaa häämatkalaisia - ikisuosikki kaikilla mausteilla

Kreikka Thessaloniki

Kuva GNTO/K. Kouzouni

Täältä löydät yleistä tietoa matkailusta Kreikassa:
https://travel.gov.gr/#/

https://greecehealthfirst.gr/

Kreikan ajankohtaisesta epidemiatilanteesta kertovan kartan löydät täältä:
https://covid19.gov.gr/covid-map-en/

Thessaloniki

Elegantti ja hioutunut Kreikan Lady of the North on modernin eläväinen kaupunki, joka toivottaa tervetulleeksi erityisesti historiasta ja kulttuurista kiinnostuneet matkailijat. Thessalonikin kiehtovuus perustuu myös sen monipuolisuuteen, sillä täältä löytyy ihan kaikki mahdollisuudet hauskanpitoon ja shoppailuun. Ja ehkä parasta mitä voit tehdä, on astua veneen kyytiin ja ihailla kaupunkimaisemaa mereltä käsin.

Thessaloniki on Kreikan toiseksi suurin kaupunki. Meren läheisyyteen rakennettu modernilla metropolilla on myrskyisä historia, jonka merkkejä kaupunki kantaa edelleen mukanaan. Thessalonikin kosmopoliittinen puoli on sekin vahvasti läsnä. Näiden sekoitus antaa tekee kaupungista erikoisen kauniin ja viehättävän.

Huikean kaupungista tosiaan tekee sen historiallisuus. Thessalonikia kutsutaan oikeutetusti Bysanttilaisen taiteen ulkoilmamuseoksi, sillä täällä on lukematon määrä bysanttilaisia muistomerkkejä ympäri kaupunkia.

Katso mitä kaikkea upeaa Thessaloniki tarjoaa!

Haldiki

Haldikin lumo perustuu kirkkaisiin vesiin ja kullanvaaleisiin hiekkarantoihin, poukamiin, pieniin saariin ja vehreään maisemaan. Häämatkaunelmat käyvät täällä taatusti toteen!

Kreikka Thessaloniki

Kuva GNTO/D. Rozaki

Hemmottelua hääpareille

Poseidonin atraimen muotoisena Haldikin kärki ylettyy Aegeanmereen. Runsaat vihreät metsät ulottuvat ihan merenrantaan asti, juuri siihen kohtaan missä auringon kultaiset säteet luovat kimalletta turkoosiin veteen. Pitkä, alati muuttuva rantaviiva, uniikit arkeologiset kohteet, maailmankuulut kristilliset monumentit sekä vähemmän tunnetut luonnonihmeet ovat auttaneet muokkaamaan alueen monimuotoista identiteettiä. Lisätään tähän vielä huikean rikas paikallinen keittiö ja kulttuuriperinnöt, niin Haldiki nousee varmasti yhdeksi hyvin potentiaaliseksi honeymoonkohteeksi.

Kreikka 2020

Kuva GNTO / D. Rozaki

Kutsuva Nea Moudania

Nea Moudania on Haldikin laajin hallintoalue. Se sijaitsee vain noin 50 kilometrin päässä lentokentältä. Kaupungissa on hyvä hotellivalikoima ja Thermaïkóslahden rannalla on monta ihastuttavaa tavernaa. Alue tunnetaan Festival of the Sea -tapahtumasta. Kansanperinnemuseo ja kalastusalusten museo löytyvät myös täältä ja ne kertovat alueen vahvasta historiasta. Moudania on erittäin toimiva kohde rentoutumiseen ja hauskanpitoon. Täällä pääsee myös kokemana aitoa paikallista elämää, kulttuuria ja gastronomiaa.

Lue täältä lisää Nea Moudaniasta.

Kosmopoliittinen Kassándra

Kreikan mytologian mukaan Haldikin ensimmäinen niemimaa, Kassándra, oli tapahtumapaikkana myyttiselle Titaanien taistelulle, Clash of the Titans. Nykyään Kassándra on Kreikan yksi moderneimmista turistikohteista.

Kaunis Sithonía

Haldikin toinen legenda Sithonía on muinaisen Olynthuksen kaupungin koti sen upeine mosaiikkeineen. Sithoníassa on myös rantoja jotka salpaavat henkesi! Kasvillisuus täällä on tiheää. Metsät, pääosin mäntyä, ylettyvät rannoille asti.

Rakastatko merta, vuoria, rantoja ja kenties taidetta? Lue täältä lisää Haldikista.

Ripaus luksusta Neos Marmarassa

Neos Marmaraksen kylä Sithoniassa on sekin kosmopoliittinen paikka, missä yhdistyvät kauniit rannata, luksushotellit ja kaikenlaiset kaupat, baarit sekä ravintolat. Mutta ennen kaikkea Neos Marmaras tarjoilee rentouttua ihan kaiken ikäisille.

Neos Marmaras village in Sithonia is a cosmopolitan place that combines beautiful  beaches, luxury hotels and all kinds for shops, bars and restaurants, but above all, relaxation and entertainment for all ages.

Katso upeita kuvia Neos Marmarasta!

Mount Athos

Itäisimmällä niemimaalla sijaitsee Mount Athos eli Pyhän Vuoren autonominen munkkivaltio.  Athos on koko ortodoksisen kirkon merkittävimpiä hengellisiä ja luostarielämän keskuksia sekä bysanttilaisen kulttuurin merkittävä säilyttäjä. Athosvuori on ollut Unescon maailmanperintökohde vuodesta 1988 lähtien. Paikkaa ympäröi upea, koskemattoman kaunis luonto.

Kreikka Athos

Kuva GNTO/H.Kakarouhas

Huikeaa historiaa ja luonnon kauneutta häämatkalle

Pyhän Vuoren alueella Haldikissa, vain 500 metriä merenrantakylä Olympiadasta, pääsee kokemaan uskomattoman kokemuksen luonnossa. Tässä jotain todella erilaista häämatkaa ajatellen!

Aristoteles-vuorten rehevät harjanteet kannattelevat tuhansia pyökkipuita (Fagales) sekä 404 eri lajia kasveja ja yrttejä.  Vuorten rinteillä risteilee satoja vaellusreittejä, jotka yhtyvät Aristotelian Walkiin, Euroopan tärkeimpään vaellusreittiin.

Kreikka Thessaloniki

Kuva GNTO

Lue lisää Haldikista ja Mount Athoksesta.

Kreikka

Lue TÄÄLTÄ miten pääset luksuksen syleilyyn kuvankauniilla Spétsesin saarella.

ARTIKKELI ON MAINOSSISÄLTÖÄ JA TUOTETTU YHTEISTYÖSSÄ KREIKAN VALTION MATKAILUN (GNTO) KANSSA.

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Häämatka