Köynnös kurottaa kohti timantteina loistavaa liljankukkaa

Köynnös kurottaa kohti timantteina loistavaa liljankukkaa

Hienostunut, massiivinen mutta siro, näyttävä ja luonnonläheinen. Siinä olivat toiveet ja ajatukset, joiden pohjalta kultaseppä Jukka Räsänen lähti suunnittelemaan Lily-sormusta Vuoden Kaunein Sormus 2016 -kilpailuun.  

– Olen jo monena vuonna luonnostellut kilpailusormusta, mutta aina tilaustyöt ovat vieneet voiton eikä aikaa ole riittänyt kilpailuun osallistumiseen. Nyt tarjoutui oiva tilaisuus käyttää asiakastyönä suunniteltua sormusta lähtökohtana kilpailutyölle. Pienin muutoksin sormusluonnos muokkantui timanttisormukseksi, joka selvitti tiensä Vuoden Kaunein Sormus 2016 -kilpailun finaaliin saakka.

Sormuksen nimi Lily ja rungon köynnös saivat alkunsa liljasta.
– Olen viime aikoina harrastanut köynnöskuvioita paljonkin, joten tässä oli mainio tilaisuus jatkaa teemaa. Köynnöksen lehden haarukoihin sijoittelin pikku timantteja, kuin kastepisaroita. Köynnös kurottaa kohti timantteina loistavaa kukkaa. Valkokullan, timanttien sekä kiiltävän ja matatun keltakullan yhdistelmällä sain aikaan hienostunutta ylellisyyttä.

Köynnös kurottaa kohti timantteina loistavaa liljankukkaa

– Pajallani teen pääasiassa tilaustöitä, joiden aiheet tulevat asiakkailta. Pyrin toteuttamaan asiakkaan toiveet ja löytämään muodon hänen unelmilleen. Omassa korusuunnittelussa olen aiemmin ollut hyvin suoralinjaisen ja selkeän muotokielen kannattaja, mutta nyt olen suuntautunut yhä enemmän koristeellisempaan suuntaan, jonka edustaja myös Lily on, Jukka Räsänen miettii.

Lily
Vuoden Kaunein Sormus 2016 -kilpailun FINALISTI
Design Jukka Räsänen, Kultaseppä Räsänen, Oulu

Materiaalit
750 valko- ja keltakulta
timantit 0,25 W/VS ja 26 x 0,01 W/VS

Lily on saamassa jatkoa, Jukka Räsäsen skissivihkossa on olemassa suunnitelmat kokonaiselle korusarjalle. Korvakorut, kaulakoru ja pari eri levyistä sormusta saavat päivänvalon mahdollisesti jo ennen joulua 2016.

Vuoden Kaunein Sormus 2016 -kilpailu

>> Äänestä suosikkiasi 31.10.2016 mennessä Häät.fissä ja voit voittaa syksyn uutuuskorut, Kaleva Korun Valoisa-korusetin!

Suosikkejaan voi käydä ihastelemassa ja äänestämässä myös Vuoden Kaunein Sormus -osastolla 6h131 I love me -messuilla Helsingin Messukeskuksessa 21.–23.10.2016.

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Vihkisormukset