Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

| Vihkisormus

Köynnös kurottaa kohti timantteina loistavaa liljankukkaa

Köynnös kurottaa kohti timantteina loistavaa liljankukkaa

Hienostunut, massiivinen mutta siro, näyttävä ja luonnonläheinen. Siinä olivat toiveet ja ajatukset, joiden pohjalta kultaseppä Jukka Räsänen lähti suunnittelemaan Lily-sormusta Vuoden Kaunein Sormus 2016 -kilpailuun.  

– Olen jo monena vuonna luonnostellut kilpailusormusta, mutta aina tilaustyöt ovat vieneet voiton eikä aikaa ole riittänyt kilpailuun osallistumiseen. Nyt tarjoutui oiva tilaisuus käyttää asiakastyönä suunniteltua sormusta lähtökohtana kilpailutyölle. Pienin muutoksin sormusluonnos muokkantui timanttisormukseksi, joka selvitti tiensä Vuoden Kaunein Sormus 2016 -kilpailun finaaliin saakka.

Sormuksen nimi Lily ja rungon köynnös saivat alkunsa liljasta.
– Olen viime aikoina harrastanut köynnöskuvioita paljonkin, joten tässä oli mainio tilaisuus jatkaa teemaa. Köynnöksen lehden haarukoihin sijoittelin pikku timantteja, kuin kastepisaroita. Köynnös kurottaa kohti timantteina loistavaa kukkaa. Valkokullan, timanttien sekä kiiltävän ja matatun keltakullan yhdistelmällä sain aikaan hienostunutta ylellisyyttä.

Köynnös kurottaa kohti timantteina loistavaa liljankukkaa

– Pajallani teen pääasiassa tilaustöitä, joiden aiheet tulevat asiakkailta. Pyrin toteuttamaan asiakkaan toiveet ja löytämään muodon hänen unelmilleen. Omassa korusuunnittelussa olen aiemmin ollut hyvin suoralinjaisen ja selkeän muotokielen kannattaja, mutta nyt olen suuntautunut yhä enemmän koristeellisempaan suuntaan, jonka edustaja myös Lily on, Jukka Räsänen miettii.

Lily
Vuoden Kaunein Sormus 2016 -kilpailun FINALISTI
Design Jukka Räsänen, Kultaseppä Räsänen, Oulu

Materiaalit
750 valko- ja keltakulta
timantit 0,25 W/VS ja 26 x 0,01 W/VS

Lily on saamassa jatkoa, Jukka Räsäsen skissivihkossa on olemassa suunnitelmat kokonaiselle korusarjalle. Korvakorut, kaulakoru ja pari eri levyistä sormusta saavat päivänvalon mahdollisesti jo ennen joulua 2016.

Vuoden Kaunein Sormus 2016 -kilpailu

>> Äänestä suosikkiasi 31.10.2016 mennessä Häät.fissä ja voit voittaa syksyn uutuuskorut, Kaleva Korun Valoisa-korusetin!

Suosikkejaan voi käydä ihastelemassa ja äänestämässä myös Vuoden Kaunein Sormus -osastolla 6h131 I love me -messuilla Helsingin Messukeskuksessa 21.–23.10.2016.

Muokattu: 7.11.2022

Lue lisää samasta aiheesta

Mikä on tärkeää timantin valinnassa? Luonnontimantin ja labratimantin merkittävät erot

Timanttikauppa elää suurta murrosta. Perinteisten luonnontimanttien rinnalle ovat nousseet laborator...

Kestävää kehitystä kunnioittaen Helsingissä käsityönä luodut ajattomat timanttikorut kestävät eliniän

Helsinkiläinen Svanhilde valmistaa korkealaatuisia, käsintehtyjä timanttikoruja 100 % kierrätetystä ...

Laboratoriotimantit vs. luonnontimantit – Laatukorun Silván-mallistosta voit valita kumman haluat

Laboratoriotimanteista on puhuttu viime vuosina paljon. Suomessa osa sormusvalmistajista tarjoaa vai...

Kihla- ja vihkisormusyhdistelmät kuin luodut toisilleen

Millaisen sormusyhdistelmän rakentaisit kihlasormuksesta ja vihkisormuksesta? Tyylistä riippumatta o...

Kuinka löytää unelmien sormus helposti ja ilman kiirettä?

Kihla- tai vihkisormuksen on tietenkin oltava huolella valittu ja juuri se oikea. Vaikka et tietäisi...

Haaveissa timanttisormus – mitä olisi hyvä tietää korukivistä?

Kihlasormuksen tai vihkisormuksen hankinta on usein ensimmäinen arvokoruostos ja aivan uusi tilanne....

Mainos: Suokko

Mikä on tärkeää timantin valinnassa? Luonnontimantin ja labratimantin merkittävät erot

Perinteisten luonnontimanttien rinnalle ovat nousseet laboratoriossa valmistetut timantit. Vaikka nämä kaksi timanttityyppiä muistuttavat toisiaan monin tavoin, niissä on myös merkittäviä eroja. Lue tästä, miten ne eroavat toisistaan.

Suokko timanttihaku morsian etsii iphonella timanttia
Tamperelaisen Suokon verkkosivujen timanttihaussa voi vertailla helposti Suokon myymien timanttien alkuperää, hiontamuotoja, väriä, puhtautta, hionnan laatua ja hintaa.

Mikä on samanlaista?

Laboratoriotimantit ovat kemiallisesti ja fysikaalisesti identtisiä luonnontimanttien kanssa. Ne ovat yhtä kovia, taittavat valoa samalla tavalla ja näyttävät samoilta tavallisilla gemmologisilla välineillä, kuten vaa’alla, mikroskoopilla tai luupilla tarkasteltuna. Ne hiotaan samoilla menetelmillä ja arvioidaan samoilla kansainvälisesti hyväksytyillä kriteereillä. Korukäytössä molemmat toimivat samalla tavoin.

Tutustu Suokko-sormuksiin Sormuskoneessa

Mikä on erilaista?


Edistyneillä gemmologisilla laitteilla laboratoriotimantit ja luonnontimantit voidaan erottaa toisistaan. Tietyt poikkeustapaukset, kuten luonnollisesti vihreät timantit, voivat kuitenkin aiheuttaa haasteita jopa huippuluokan laboratorioille.

Koska laboratoriotimantit ovat oikeita timantteja, niitä saa kutsua timanteiksi. Kuitenkin kaupallisessa viestinnässä on tärkeää, ettei asiakasta johdeta harhaan – siksi niitä kutsutaan Suomessa nimellä laboratoriotimantit tai synteettiset timantit. Myös kansainväliset jalokivilaboratoriot erottelevat raportoinnissaan luonnontimantit ja laboratoriotimantit selkeästi.

Mikä on hintaero?

Hintaero luonnontimantin ja laboratoriotimantin välillä voi vaihdella huomattavasti. Ero voi olla joissain tapauksissa monikymmenkertainen, toisinaan vain kymmeniä prosentteja. 
Suokko.fi-sivuston Timanttihaku on Suomen kattavin timanttihakemisto. Sen avulla voit helposti vertailla eri kokoisia ja muotoisia timantteja sekä niiden hintoja.

Käyttöero: koko ja valinta

Suurin käytännön ero on timanttien koko. Laboratoriotimanttien edullisempi hinta mahdollistaa suurempien kivien käytön. Samasta sormusmallista voidaan valmistaa versioita sekä luonnontimanteilla että laboratoriotimanteilla. Laboratoriotimantteja voi kohtuubudjetilla tilata jopa kuuden karaatin kokoisina, kun taas luonnontimantteja harvoin valitaan yli yhden karaatin rajan.

 

Asiantuntija Iiro Suokko,
 Graduate Gemologist (GIA), kultaseppä

Suokko


Tuomiokirkonkatu 17, Tampere
Puhelin  050 4204 880 
Sähköposti asiakaspalvelu@suokko.fi 

Avoinna ma-to 10.30 ‒ 18
pe 10.30 ‒ 17
la 10.30 ‒ 15