Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Parisuhde

Kolme tärkeää tärppiä sulhaselle onnistuneeseen hääjuhlaan

Kolme tärkeää tärppiä sulhaselle onnistuneeseen hääjuhlaan

Häiden järjestäminen ja suunnittelu kaikista pienen pienistä yksityiskohdista lähtien ovat yleisesti ottaen tuoreen morsiamen harteilla. Vaikka sulhasella olisikin näkemystä ja jopa kokemusta isoista juhlista, morsian kaasojen ja ystävien kera ottavat perinteisellä tavalla hääjuhlan tiukkaan, emännän otteeseen.

Toki tähän vaaditaan yleensä sulhasen toimesta tapahtuva kosiminen, josta sentään osa kaksilahkeisista on osannut vielä pitää kiinni. Sulhasen ja bestmanin kohdalle osuvat yleensä hääjuomien hankkiminen, mahdollisten teknisen vempainten järjestäminen ja perinteisen morsiamen ryöstön toteuttaminen, eivätkä he pääse välttämättä edes valitsemaan omaa pukeutumistaan.

Miehet ovat pääasiassa itse syynä tähän yllä kuvattuun ahdinkoon. Kautta aikojen miehet ovat ylen katsoneet erilaisia perheen ja ystävien kesken järjestettyjä juhlia aina ristiäisistä rippijuhlien kautta lakkiaisiin ja pyöreiden vuosien pirskeisiin. Usein miespuolinen henkilö on itse tapahtuman keskipisteenä eikä osaa tai halua nauttia tilanteesta.

Tällöin ikää tullessa lisää, edellä mainitut tapahtumat muuttuvat yhä vaikeammiksi osallistua, puhumattakaan juhlista nauttimisen suhteen. Tässä artikkelissa käymme läpi kolme tärkeää tärppiä sulhaselle onnistuneeseen hääjuhlaan, jotta itse juhla sujuisi nautittavammin.

Mitä jos miehet tekevätkin täyskäännöksen asian suhteen?


Ensimmäinen iso askel onnistuneeseen hääjuhlaan on häiden järjestämisestä kiinnostuminen ja innostuminen kosinnan jälkeen.

Osallistu morsiamen kanssa eri yksityiskohtien suunnitteluun ja kerro rohkeasti omat mielipiteesi julki. Mikäli et saa mieleisiä ajatuksia sanottua ääneen, miten tuleva vaimosi voisikaan ne tietää? Toki usean vuoden yhdessä olemisen jälkeen kasvoilta voi lukea paljonkin ilman sanallista verbaliikkaa…

Toinen tärkeä askel on päättää tai ainakin ottaa osaa päätökseen omasta pukeutumisesta.

Nykyään tähän on helppo löytää apua lukuisista netistä löytyvistä verkkokaupoista ja blogeista. Esimerkiksi tanskalainen, mutta hyvin suomalaistunut miesten koruihin ja asusteisiin erikoistunut verkkokauppa Trendhim helpottaa sulhasen elämää tarjoamalla yli 4800 tuotevaihtoehtoa niin solmioneulat - kategoriasta, taskukellot - valikoimasta kuin korvakorut - osastoltakin. Kun lähdet etsimään omia suosikkejasi internetin lukemattomista vaihtoehdoista, muista kuitenkin pyrkiä löytämään yhteneväinen synergia morsiamen pukeutumisen kanssa.

Kolmantena tärppinä on hyvin tärkeä muistaa pysyä positiivisena ja kannustavana tulevaa vaimoa kohtaan.

Vaikka kuinka ottaisit vastuuta asioiden eteenpäin viemisen osalta, naisilta hääjuhlan järjestäminen tulee kuin lähes luonnostaan. Jotkut ovat unelmoineet omista prinsessahäistä jopa pikkutytöstä lähtien, joten ole ymmärtäväinen, mikäli morsmaikun tunteet sattuvat h-hetken lähestyessä kuohahtaa. Tällaisessa tilanteessa on hyvä puhaltaa pilliin ja ottaa pieni hengähdystauko ison halauksen kera. Morsian tarvitsee myös lepoa ison juhlan lähestyessä.

Kolme tärkeää tärppiä sulhaselle onnistuneeseen hääjuhlaan

Seuraavaksi vuorossa onkin sitten kaikkien näiden kolmen tärpin toteuttaminen itse käytännössä...

Tässä artikkelissa kävimme siis läpi kolme tärkeää tärppiä sulhaselle onnistuneeseen hääjuhlaan.

Ensimmäisenä on hyvä muistuttaa olemassaolostasi häiden järjestelyn suhteen olemalla innostunut ja kiinnostunut.

Toisena seikkana on tärkeä ottaa osaa omaan pukeutumiseen. Netti tarjoaa tähän suurta helpotusta tänä päivänä.

Viimeisenä muttei suinkaan vähäisimpänä tärppinä ehdotimme olemaan positiivinen ja kannustava.

Nämä pienet mutta kuitenkin tärkeät eleet voivat pelastaa morsiamen monelta murheelta ja antaa tulevalle avioliitolle kestävän lähtölaukauksen.

Muokattu: 15.5.2024

Lue lisää samasta aiheesta

Hyvän avioliiton resepti

Onnellisissa liitoissa puolisot ajattelevat toisistaan positiivisesti ja ihailevat toisiaan. Nämä tu...

Onnellinen parisuhde vaatii rakkauden lisäksi tahtoa

Rakkaussuhde ei aina takaa onnellisuutta. Ota nämä vinkit käyttöösi!

Kolumni: Tahdon vieläkin

Lue miten toimituspäällikkö Tanja liikuttui syvästi haastatellessaan Jenniä ja Riku-Villeä lokakuuss...

Miksi mennä naimisiin?

Miksi suomalaiset menevät naimisiin? Kaksi syytä nousee ylitse muiden: rakkaus omaa kumppania kohtaa...

Rakentavan riitelyn taito on tärkeä avioliittotaito

Menikö kaikki nyt pilalle? Parisuhdeterapeutit rohkaisevat pariskuntia opettelemaan rakentavan riite...

Miten löytää parisuhdeaikaa arjessa?

Häiden suunnittelu, työ, harrastukset, mahdollinen opiskelu, ehkäpä lapsi tai lapset, oma aika ja ys...

Mainos

Yksinkertainen on kaunista – modernin minimalistiset häät rohkeasti, tyylikkäästi ja persoonallisesti

Modernin minimalistisissa häissä vähemmän on enemmän. Herkät valkoiset kevätkukat korostavat rakkauden juhlan ainutkertaista tunnelmaa. Mikä väripaletti on avainasemassa? Entä millä muilla keinoin häiden tyylistä saa minimalistisen?

boheemi valkoinen minimalistinen hääkattaus

Kuva Maria Hedengren

Levollinen kokonaisuus syntyy siitä, että yksityiskohtia lisätään vain tarkkaan harkiten.

Luonnonmateriaaleista valmistetut pöytäliinat, korkeat kynttilät, käsintehdyt keraamiset lautaset ja modernilla typografialla painetut siemenpaperituotteet muodostavat hallitun kokonaisuuden.

Näyttävyyttä kokonaisuuteen tuo runsaat tuorekukkainstallaatiot, jotka erottuvat valkoista seinää vasten ja muodostavat upean taustan seremonialle ja hääkuvaukselle.

Kakun huippumoderni veistoksellinen muoto ja rauhallinen värimaailma ovat V.K. Cake & Sculptingin käsialaa.


”Neutraalit värit sitovat kattauksen elementit toisiinsa.”


Viettelevä valkoinen edustaa rauhaa ja tyyneyttä

Niukkaan väripalettiin koottiin runsaasti valkoisen ja harmaan sävyjä sekä hentoa kevään vihreää, jotka yhdessä muodostavat pehmeästi sointuvan harmonian.

Ota värit muistiin tallentamalla ne omaan käyttöösi!

Väripaletti modernin minimalistisiin häihin

4 vinkkiä moderniin hääkattaukseen

1. Vain muutama väri
2. Erilaiset tekstuurit
3. Elävän näköiset niittymäiset kukat
4. Ei mitään turhaa. Keep it simple!

morsian hääpuku ja hääkimppu

Kuva Maria Hedengren

Morsian

MAJ:n kampaaja ja meikkaaja Shirin saapui paikan päälle loihtiakseen morsiamelle minimalistisen lookin, jonka kulmakiviä ovat puhtaan kaunis häämeikki ja huoleton undo-kampaus. 

Monique Lhuillierin ylellinen Bloom-puku koostuu hienostuneista yksityiskohdista ja henkii naisellista viehätysvoimaa ja glamouria.

Little Wedding Factoryn sitoma hääkimppu kietaistiin yhteen Story of Silkin käsinvärjätyillä silkkinauhoilla.

puhtaan valkoiset häät morsian hääkimppu ja vihkisormus

Kuva Maria Hedengren

Korut

Macor Jewellery -korut edustavat siroa ja minimalista tyyliä – designer-twistillä. Huolellinen suunnitteluprosessi, tarkkaan harkittu muotoilu ja ympäristöystävällinen valmistus ovat brändin keskiössä. Kuvan Siro Ovaali 1.00ct sivukivillä ja Onni 1.6 -sormussetti on ihanteellinen valinta hänelle, joka etsii siroa sormusparia, näyttävyydestä ja eettisyydestä tinkimättä. Korut ovat valmistutettu taitavilla suomalaisilla kultasepillä.

puhtaan valkoiset häät sulhanen laittaa takkia päälleen

Kuva Maria Hedengren

Sulhanen

Tärkeään päivään kannattaa valita juuri sinun näköisesi puku. Panostamalla istuvuuteen ja sopivaan kankaaseen varmistat, että näytät hyvältä ja voit nauttia joka hetkestä. Turolta löydät uusimmat kankaat, niin juhlaan kuin arkeen. Tarjolla on sekä upeat omien mittojen mukaan tehtävät puvut että kauteen sopivat valmispuvut. Turon istuvuudet ovat tehty suomalaiselle miehelle. Juuri siksi ne istuvat hienosti niin monelle.

Tyylin avaimet

 

Konsepti, stailaus ja valokuvaus
Maria Hedengren

Suunnittelu 
Maria Hedengren, Little Wedding Factory ja Häät-lehti

Kukat, somistus ja paperituotteet
Little Wedding Factory

Sulhasen asu 
Turo

Hääpuku 
Monique Lhuillier

Kihla- ja vihkikorut
Macor Jewellery

Cocktailkorut
Philippe Ferrandis

Kengät 
Miu Miu

Hiukset ja meikki
MAJ

Hiuspinnit 
Jennifer Behr

Hääkakku 
V.K. Cake & Sculpting

Keramiikka 
Mari Paikkari

Silkkinauhat 
Story of Silk

Miljöö 
Casual Friday Studios

Morsian 
Zuzana Malta @deardrake

Maija Lehtinen Little Wedding Factory sytyttää kynttilää

Kuva Maria Hedengren

Minimalistisen kauneuden innoittamana hääkuvaaja Maria Hedengren loi modernin mutta herkän häätyylin yhdessä Little Wedding Factoryn kukkasuunnittelija Maija Lehtisen kanssa.

Valokuvaaja Maria Hedengren

Valokuvaajan silmin

Look how deeply we have loved

“My vision is to create art so heartfelt and expressive that it binds you, soul and spirit, to the very essence of your love. That in decades to come you don’t just look back and think, ‘God, we were beautiful’ but ‘Look how deeply we have loved.’ Art that reminds you just what your heart is capable of holding for one another.”

Helsinkiläisen hääkuvaaja Maria Hedengrenin kuvaustyyli heijastaa hänen vankkaa taustaansa valokuvataiteessa, kaupunkisuunnittelussa ja arkkitehtuurissa. Hänelle tunnusomaisissa kuvissa yhdistyvät vahva sommittelu, kaunis valo ja levolliset ilmeet.

Marian kädenjälki on ainutlaatuinen yhdistelmä dokumentaarista, muotokuvauksellista ja toimituksellista tyyliä, jonka tuloksena syntyy samanaikaisesti ajattomia ja moderneja kuvia. Taiteellisuus on hänelle refleksi, sommittelu yhtä intuitiivista ja luonnollista kuin hengittäminen. Marian laaja kokemus häistä tarkoittaa myös sitä, että hän ei epäröi tukea teitä läpi koko hääpäivän ja saa teidät tuntemaan olonne kevyeksi ja rentoutuneeksi. Tarvittaessa hän ottaa ohjat käsiinsä, ja muutenkin hänen panoksensa teidän päivässänne ulottuu paljon upeiden kuvien tallentamista pidemmälle. Teille hääpäivä on elämistä ja kokemista varten.

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 1/2024.

 

ARTIKKELISSA ON MAINOSSISÄLTÖÄ

Muokattu: 24.5.2024