Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Vihkisormus

Kohinoor-korut tehdään hyvällä fiiliksellä

Kohinoor-korut tehdään hyvällä fiiliksellä

Hämeenlinnassa Kultakeskuksen tehtaalla on jo aamuseitsemältä täysi tohina päällä. Tämän talven Kohinoor-uutuusmallistoja on kehitelty viime keväästä asti, ja nyt säihkyvät ihanuudet on saatettu kauppoihin saakka. Sorvit, viilat, sahat, punsselit ja monet muut työkalut ovat olleet kovassa käytössä, jotta kova metalli on muuntunut hienostuneiksi käyttöesineiksi.

Kohinoor-korut tehdään hyvällä fiiliksellä

Kultakeskuksen historia on pitkä: se alkaa vuodesta 1897, jolloin kultaseppä Nestor Westerback perusti Helsinkiin kultasepänliikkeen. Tuon liikkeen tuotanto eriytyi myöhemmin Kultakeskus Oy:ksi. Yhdistyessään hopeatuotteita vuodesta 1918 valmistaneen Hopeakeskus Oy:n kanssa siitä tuli Pohjoismaiden suurin jalometallituotteita valmistava yritys. Kultakeskuksen toimitilat rakennettiin Hämeenlinnaan 1970-luvulla, ja tällä hetkellä yrityksessä työskentelee noin 60 oman alansa osaajaa.

Kohinoor-timanttikoruja suunnitellaan ja valmistetaan Hämeenlinnassa tiiviillä porukalla. Päivän aikana herja lentää, ja työkalujen äänien lomasta kuuluu silloin tällöin naurunremakka.

– Töissä parasta ovat työkaverit. Näiden tyyppien tukeen voi luottaa sekä työasioissa että elämän muissakin käänteissä. Olemme ystäviä myös vapaa-ajalla, kertoo Kohinoor-tuotteiden suunnittelija, kultaseppä Assi Arnimaa-Leinonen.

Yhteen hiileen puhaltaminen on tärkeää myös korujen valmistuksessa, sillä jokaisen sormuksen tekemiseen osallistuu useita ammattilaisia. Yhteistyön on sujuttava, jotta sormuksen tuleva käyttäjä saa arvoisensa, kestävän ja laadukkaan tuotteen.

Kohinoor-korut tehdään hyvällä fiiliksellä

Olipa kyse sitten asiakkaan toiveiden mukaan toteutetusta uniikkikorusta tai Kohinoor-malliston luomisesta, tämän porukan ammattitaitoon voi luottaa. Assin kanssa sormusten suunnittelusta vastaavat kultasepät Sami Laatikainen, Marko Osala ja Ari-Pekka Rantanen, joka valittiin Vuoden Kultasepäksi 2010.

Jokaisella sepällä on oma kädenjälkensä niin tuotteiden tekemisessä kuin uusien mallistojen suunnittelussakin. Ideoita ammennetaan esimerkiksi arkkitehtuurista, luonnosta tai muodin maailmasta. Tärkeää on, että koru kestää aikaa paitsi fyysisesti, myös tyylillisesti. Trendien sijaan Kohinoor-suunnittelijat panostavat muotoiluun, joka ei vanhene.
– Tavoitteenamme on tehdä tulevaisuuden klassikoita, sepät summaavat.

Muokattu: 2.6.2021

Syvenny teemoihin:

Lue lisää samasta aiheesta

Mitä eroa on laboratoriotimantilla ja luonnontimantilla?

Laboratoriotimantti eli teollisesti valmistettu timantti on hyvä vaihtoehto silloin, kun koruun halu...

Tutustu kevään 2024 suosituimpiin kihla- ja vihkisormuksiin

Häät.fin Sormuskoneen kevään 2024 suosituimmat vihkisormukset, timanttisormukset ja myös miesten vih...

Kultaseppämestari Pekka Kulmala suunnittelee koruja vastuullisesti ja perinteitä kunnioittaen

Kultaseppä Kulmalan sormukset ja korut suunnitellaan ja valmistetaan suurella ammattitaidolla ja rak...

Kotimainen kihla- ja vihkisormus pääsee pisimmälle eettisyydessä ja ekologisuudessa

Voit käyttää kihlasormusta ja vihkisormustasi sekä muita koruja hyvillä mielin, kun valitset Suomess...

Valitse kaunein Olli Johan Lindroos Uniikkisormus

Häämessut netissä -tapahtuman pääkilpailussa voit voittaa huikean OJL-uniikkisormuksen. Osallistu ma...

Unelmien sormus verkkokaupasta – Sormusostoksilla kiireettömästi netissä

Kihla- tai vihkisormuksen on tietenkin oltava huolella valittu ja juuri se oikea. Vaikka et tietäisi...

Mainos: Keskisen Kello

Unelmien sormus verkkokaupasta – Sormusostoksilla kiireettömästi netissä

kihlasormus morsiamen nimettömässä sulhsen käsipuolessa

Odotatko kosintaa vai menitkö juuri kihloihin? Kihla- ja vihkisormuksen hankintaan liittyy suuria tunteita, sillä kutkuttava hääsuunnittelu voi vihdoin alkaa.

Jos nimettömässä säihkyy jo puolison valitsema tai yhdessä hankittu kihlasormus, seuraavaksi onkin vihkisormuksen etsinnän vuoro. Mutta mistä ihmeestä aloittaa? Entä jos kaiken voisi hoitaa rennosti kotisohvalta käsin ilman painetta ostamisesta?

miehen kihlasormus sulhanen pitää morsianta kädestä

Minulleko sormus verkkokaupasta?

Sormusten maailma on yhtä aikaa sädehtivän upea ja hengästyttävän valtava. Jopa koko elämän tärkeimmän korun on tietenkin oltava huolella valittu ja juuri se oikea. Vaikka et tietäisi sormuksista yhtään mitään, se ei haittaa. Sillä nimenomaan verkossa pääset ilman myyjän ohjailua tiettyyn suuntaan sukeltamaan korujen maailmaan omilla ehdoillasi. 

Keskisen Kellon verkkokaupassa korun ostaminen käy kiireettä, asiakaspalvelun opastuksella itselle sopivana aikana. Hinta- ja budjettipaine on tiessään, sillä hinnat on suoraan ilmoitettu, vaikka tarjousta voi toki aina pyytää asiakaspalvelusta.

Toinen toistaan kauniimpien korujen säihkeeseen on kiva uppoutua ja samalla oppia erilaisista sormusmalleista yhä enemmän. Tämä osa häiden suunnittelusta muuttui kertaheitolla ikimuistoisen helpoksi.

Katso Keskisen Kelllo-sormuksia Häät.fin Sormuskoneesta

Keskisen Kellon sormusvalikoima

Löydä Keskisen Kellon verkkokaupasta oma unelmasormuksesi

Keskisenkello.fi

Suomalaisten rakastamat sormusbrändit

Valikoimista löytyvät kaikki suomalaisten rakastamat brändit, kuten Kohinoor ja Festive sekä Lykka. Asiakaspalvelu vastaa kysymyksiin kätevästi chatin kautta tai puhelimitse iltakahdeksaan asti ja verkkokaupasta voi tilata maksuttoman sormusmitan. Mitta kertoo tarkasti oman koon eikä sitä tarvitse lähteä kivijalkaliikkeeseen tarkistuttamaan.

Verkkokaupassa olevien tarkkojen kuvien avulla pääsee fiilistelemään, miltä sormus näyttää käytössä ja mikä parasta, toimitusaika on vain 1–3 päivää. Kaiken lisäksi korulla on jopa 60 päivän palautusoikeus, ellei kyseessä ole tilaustuote tai kaiverruksen kanssa ostettu.

Kohonoor-kihlasormus morsiamen sormusessa

Unelmien sormus ilman stressiä

Sen sijaan, että yrittäisi sovitella aikatauluja yhteen ja viettää sormusliikkeissä jopa tuntikaupalla aikaa etsien sopivaa yksilöä, voi sormuksia fiilistellä sopivina hetkinä rakkaan kanssa kotona.

Kaataa vaikka laseihin kuohuvaa ja miettiä rauhassa millaiset korut sopisivat juuri teille. Samalla voi selailla muitakin koruja häälookeihin sopien. Stressiä vie harteilta pois melkoisesti sekin, ettei myyjälle tarvitse sanoa missään vaiheessa ei. Verkkokaupassa ostopäätöstä saa miettiä ilman epämukavaa oloa juuri niin kauan kuin tarvitsee.

Elämän tärkein koru kotimaiselta perheyritykseltä

Valikoima on todella laaja ja sormuksia voi selailla kätevästi tyylin, hinnan ja materiaalin mukaan. Ilahduttavaa on se, että täältä löytyy ihan jokaisen budjettiin sopiva sormus. Ja koska ollaan ainutlaatuisen ja tunteita herättävän aiheen äärellä, vaikutuksen tekee myös Keskisen Kellon perheyritystausta.

Vuonna 1982 Alavuden Tuurissa perustettu yritys myy vain aitoja tuotteita kotimaisilta valmistajilta sekä Suomen virallisilta maahantuojilta. Tämä kaikki takaa sen, että sormusten aitouteen voi luottaa sataprosenttisesti. Hääpäivänä nimettömässä kimaltelee siis takuuvarmasti aito ja yhdessä rakkaudella valittu yksilö.

morsian hymyilee pitäessään sulhasen kasvoista

Keskisen Kello

Sähköposti asiakaspalvelu@keskisenkello.fi

Verkkokauppa

Keskisenkello.fi

Facebook Keskisen Kello Oy

Instagram @keskisenkello

Keskisen Kellon edustamat kotimaiset brändit

Kohinoor

Festive

Lykka

Katso kaikki Keskisen Kellon

Kihlasormukset

Vihkisormukset

 

Teksti Tanja Hakala

 

ARTIKKELI ON MAINOSSISÄLTÖÄ, yhteistyössä KESKISEN KELLO

Muokattu: 7.6.2024