Kohinoor-korut tehdään hyvällä fiiliksellä

Kohinoor-korut tehdään hyvällä fiiliksellä

Hämeenlinnassa Kultakeskuksen tehtaalla on jo aamuseitsemältä täysi tohina päällä. Tämän talven Kohinoor-uutuusmallistoja on kehitelty viime keväästä asti, ja nyt säihkyvät ihanuudet on saatettu kauppoihin saakka. Sorvit, viilat, sahat, punsselit ja monet muut työkalut ovat olleet kovassa käytössä, jotta kova metalli on muuntunut hienostuneiksi käyttöesineiksi.

Kohinoor-korut tehdään hyvällä fiiliksellä

Kultakeskuksen historia on pitkä: se alkaa vuodesta 1897, jolloin kultaseppä Nestor Westerback perusti Helsinkiin kultasepänliikkeen. Tuon liikkeen tuotanto eriytyi myöhemmin Kultakeskus Oy:ksi. Yhdistyessään hopeatuotteita vuodesta 1918 valmistaneen Hopeakeskus Oy:n kanssa siitä tuli Pohjoismaiden suurin jalometallituotteita valmistava yritys. Kultakeskuksen toimitilat rakennettiin Hämeenlinnaan 1970-luvulla, ja tällä hetkellä yrityksessä työskentelee noin 60 oman alansa osaajaa.

Kohinoor-timanttikoruja suunnitellaan ja valmistetaan Hämeenlinnassa tiiviillä porukalla. Päivän aikana herja lentää, ja työkalujen äänien lomasta kuuluu silloin tällöin naurunremakka.

– Töissä parasta ovat työkaverit. Näiden tyyppien tukeen voi luottaa sekä työasioissa että elämän muissakin käänteissä. Olemme ystäviä myös vapaa-ajalla, kertoo Kohinoor-tuotteiden suunnittelija, kultaseppä Assi Arnimaa-Leinonen.

Yhteen hiileen puhaltaminen on tärkeää myös korujen valmistuksessa, sillä jokaisen sormuksen tekemiseen osallistuu useita ammattilaisia. Yhteistyön on sujuttava, jotta sormuksen tuleva käyttäjä saa arvoisensa, kestävän ja laadukkaan tuotteen.

Kohinoor-korut tehdään hyvällä fiiliksellä

Olipa kyse sitten asiakkaan toiveiden mukaan toteutetusta uniikkikorusta tai Kohinoor-malliston luomisesta, tämän porukan ammattitaitoon voi luottaa. Assin kanssa sormusten suunnittelusta vastaavat kultasepät Sami Laatikainen, Marko Osala ja Ari-Pekka Rantanen, joka valittiin Vuoden Kultasepäksi 2010.

Jokaisella sepällä on oma kädenjälkensä niin tuotteiden tekemisessä kuin uusien mallistojen suunnittelussakin. Ideoita ammennetaan esimerkiksi arkkitehtuurista, luonnosta tai muodin maailmasta. Tärkeää on, että koru kestää aikaa paitsi fyysisesti, myös tyylillisesti. Trendien sijaan Kohinoor-suunnittelijat panostavat muotoiluun, joka ei vanhene.
– Tavoitteenamme on tehdä tulevaisuuden klassikoita, sepät summaavat.

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Vihkisormukset