Kestävä häämeikki kaunistaa morsiamen - ja komistaa sulhasen

Kestävä häämeikki kaunistaa morsiamen - ja komistaa myös sulhasen

Maskeeraaja-meikkaaja Jaana Veronika Kuittinen meikkaa mieluiten asiakkaansa Huilin valoisissa tiloissa.

Häämeikki ja -kampaus viimeistelevät juhlatyylin ja niiden tekemiseen kannattaa varata reilusti aikaa, jotta juhlatunnelma pysyy yllä. Maskeeraaja-meikkaaja Jaana Veronika Kuittinen suosittelee varaamaan aikaa morsiamen kampaukselle noin kaksi tuntia ja häämeikin tekoon reilun tunnin.

– Kampaus tehdään ensin, ja siinä morsianta laitettaessa on oiva hetki nauttia kaasojen valmistama brunssi ja nauttia tyttöjen kesken vaikka lasi kuohuviiniä. Kampauksen ja meikin teon aikana voi morsian rentoutua ja valmistautua tulevaan juhlaan. Yleensä hääpäivä on niin hektinen, että syömään pääsee vasta usean tunnin kuluttua, joten kaunistautumiseen varatut rauhalliset hetket kannattaa käyttää hyväksi.

– Teen häämeikin mieluiten omalla työhuoneellani Huilissa, jossa on optimaalinen valaistus ja työolosuhteet. On mukavampi nauttia valmistumisestaan meikkaajan tuolissa, kun arkihuolet ovat morsiamen mielestä kaukana, vinkkaa Kuittinen.

Morsiamen meikki kannattaa aikatauluttaa siten, että se on valmis noin tuntia kahta ennen h-hetkeä. Usein morsian hankkii kiitoslahjana kaasoilleen juhlameikit. Jos kaasoja on useampia ja aikataulu tiukka, kannattaa meikkaajan kanssa neuvotella, pitäisikö meikkaajia varata kaksi.

Se onnistuu helposti ottamalla yhteyttä omaan meikkaajaan, joka kokoaa ammattitaitoisen tiimin ympärilleen. Myös sulhasen ja bestmanin juhlalookit kaipaavat meikkaajan viimeistelyä.

– Siinä missä morsiamen häämeikki on päivämeikki, juhlameikki, kuvausmeikki ja iltameikki, jonka tulee toimia kaikissa valaistuksissa ja etäisyyksiltä katsottaessa, on miehen meikki lähinnä ihon väriä tasoittava ja kiiltoa poistava. Kevyellä pohjameikillä lisätään sulhasenkin lookiin muutama nukuttu lisätunti, opastaa Kuittinen.

Kestävä häämeikki kaunistaa morsiamen - ja komistaa myös sulhasen

Ihana kaunistautumishetki päättyy hääpuvun pukemiseen ja juhla voi alkaa!

Miksi sitten kääntyä meikkaajan puoleen, jos meikkaa joka päivä itsekin?

Meikin osalta kannattaa miettiä sen kestävyyttä ja sen siisteyttä. Ammattimeikkaajat käyttävät myös korkeapigmenttisiä meikkisarjoja, joita ei ole saatavana tavarataloista. Eron huomaa etenkin valokuvissa, jotka ovat varmasti tärkein muisto päivästänne. Ja kuinka ylellistä onkaan, olla hemmoteltavana suuren päivän aamuna ja tietää, että lopputuloksesta tulee varmasti hyvä!

– Itse valitsin omaksi meikkisarjakseni Ben Nyen tuoksuttomat ja allergiavapaat tuotteet. Tärkeintä onnistuneessa meikissä on peittävä, mutta samalla kevyt pohja. Hyvä pohjameikki tasoittaa ihon sävyn, peittää värivirheet ja tekee kasvoista kolmiulotteiset valojen ja varjojen avulla. Laadukas pohjameikki taikoo näkymättömiin ihon virheet, kuten aknen, couperosan tai tummat silmänaluset. Lisäksi se pysyy koko juhlan ajan paikallaan, muistuttaa Kuittinen.

Onnistuneen häämeikin salaisuus on hyvä pohjatyö. Kerro meikkaajalle aikataulusi ja toiveesi. Voit kerätä muutaman inspiraatiokuvan mieleisistäsi meikeistä, sekä tietysti näyttää myös puvun kuvan ja kimpun värit. Ammattilainen osaa valita tuolloin sinulle kaikkein parhaimmat meikkivärit ja suunnitella kanssasi parhaimman lopputuloksen.

Hyvä meikkaaja löytyy yleensä ystävien suosituksesta tai internetin hakupalvelulla. Osa meikkaajista tarjoaa myös kampauspalveluita tai omaa kampaajakolleegaa kampauksen tekoon. Morsiamen kannattaa meikkaajaa valitessaan selailla tekijän portfoliota, ja miettiä sopiiko meikkaajan tyyli omaan tyyliin. Häämeikkien suurin kysyntä on kesälauantaisin, joten liikkeellä kannattaa olla ajoissa.

– Suosituimpien meikkaajien kalenterit täyttyvät nopeasti, sillä suuret hääseurueet saattavat buukata meikkaajan itselleen koko päiväksi. Mieti jo ennen yhteydenottoa, haluatko meikin vain itsellesi vai myös kaasoillesi. On tärkeää, että aikaa varataan riittävästi, ettei stressi yllätä morsianta, ehdottaa Kuittinen.

Kuvat Virpi Louhela ja Jaana Veronika Kuittinen

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

SulhanenMorsiamen kauneus