Romanttinen kaupunkiloma Kreikassa

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Ateena ja Thessaloniki - häämatka city break -hengessä

City break eli kaupunkilomailu on mahtava vaihtoehto romanttiselle häämatkalle. Tällaisella honeymoonilla pääset kurkistamaan vähän syvemmin millaista paikallinen kulttuuri on ja miten paikalliset oikeasti elävät. City break tarjoilee mahdollisuuden myös sukeltaa kaupungin rytmiin ja luonteeseen.

Kreikan kaupungeissa yhdistyvät kaikki tarvittavat osaset, joten tämä reissu on vaativankin häämatkalaisen mieleen!

Kreikka

Ateena - ihanan vanha ja moderni kaupunki

Kreikan pääkaupungissa on ihan kaikki! Sykkivä kosmopoliittinen keskus täynnä rikkasta kulttuuria, pitkä historia ja lempeä ilmasto - mitä muuta voisi toivoa? Ateena häämatkakohteena houkuttelee turisteja ympäri maailman, eikä ihme. Sen ikuinen vetovoima lupaa ikimuistoisen visiitin, viipyipä sitten kaupungissa vain pari päivää tai pidemmän aikaa.

Kreikka

Metrolla, raitiovaunulla ja junalla liikkuen pääsee useimpiin kohteisiin. Akropoliin promenadia kävellessä voi ihastella kaupungin monimuotoisuutta. Piipahda keskustassa ja sen perinteisissä naapurustoissa sekä museoissa. Ihastele muinaisia nähtävyyksiä ja muistomerkkejä, teattereita ja gallerioita. Muista säästää aikaa myös esikaupunkialueella vierailuun!

Lue täältä Ateenan romanttiset spotit!

Kreikka
Kreikka

Kurkkaa ajankohtaiset tapahtumat!

Pohjoisen esikaupunkialueet ovat vihreämpiä ja tilavampia kuin muut alueet. Löydät täältä mahtavia ravintoloita, ostoskeskuksia, yökerhoja ja urheilumahdollisuuksia. Suuntaa etelään ja seuraa rantaviivaa Ateenan rivieralla, löydä Attican aurinkoiset rannat ja vieraile historiallisissa paikoissa. Rentoudu rannalla, virkistäydy uimalla tai kokeile vaikka surffausta!

Kreikka

Ei kannata muuten unohtaa, että Kreikan pääkaupunki on myös Kreikan viihteen keskus! Kansainvälistä tunnelmaa hehkuvat tapahtumat ja eri genrejen konsertit kruunaavat häämatkasi niin talviaikaan kuin kesällä. Tanssimista, keskiyön illallisia ja vaikka mitä muuta tarjoaa Ateena.

Lue lisää Ateenan yöelämästä!

Kreikka

Lue lisää Ateenasta.

Thessaloniki täynnä seikkailuja!

 Thessaloniki sijaitsee 520 kilometriä pohjoiseen Ateenasta ollen Kreikan toiseksi suurin kaupunki ja alueen keskus. Elegantti Lady of The North on eloisa kaupunki, joka toivottaa tulijat mielellään tervetulleiksi tutustumaan sen historiaan ja kulttuuriin. Thessaloniki on täydellinen kohde viikonlopun kestävälle häämatkalle.

Kreikka

Suosituin kävelykaty sijaitsee aivan Thermaikoslahden rannalla. Nykyisin promenadi ulottuu New Beachfrontilta (Nea Paralia) Macedonian palatsin ohi Thessalonikin konserttihallille asti ollen 4 kilometriä pitkä. Koko alue on uudelleenrakennettu ja sen ympärillä on uusia teemapuistoja täynnä upeita suihkulähteitä ja vaikuttavia veistoksia kuten Umbrellas, jonka on tehnyt Zongopoulos.

Kreikka
Kreikka

Thessalonikista löytyy 35 museota ja 12 galleriaa. Kaupunki on ollut nykytaiteen koti jo vuodesta 1979, jolloin Alexandro Iolas, tunnettu kreikkalainen keräilijä, lahjoitti kokoelmansa Macedonian nykytaiteen museolle. Kokoelmaan kuuluu muun muassa Andy Warholin, Max Ernstin, Max Beckmannin ja Fluxuksen teoksia.

Lue lisää Thessalonikin kulttuurielämästä!

Kreikka
Kreikka

Kuva H Kakarouhas / GNTO

Herkullinen Ladadika

Vanha Ladadikan alue sijaitsee kaupungin läntisellä portilla, joka oli 40 vuotta sitten tukkukaupan keskus. Nykyään alue on tunnettu kulinaarisista elämyksistä, joita ravintolat ja baarit tarjoilevat. Joissakin näistä voi kuulla upeaa livemusiikkia. Ravintolat ja baarit on tehty vanhoihin remontoituihin kauppoihin, jotka ovat vierekkäin muurattujen katujen varrella. Täällä ymmärtää sen, miksi paikalliset ovat hyvin tosissaan Thessalonikin kulinaarisista perinteistä.

Kreikka

Kuva P Merakos / GNTO

Energiaa snackseista, kreikkalaiset takuuvarmat välipalat!

Kreikka

Jos mahdollista, suuntaa häämatkalle Thessalonikiin suurten tapahtumien aikaan. Thessalonikin kansainväliset markkinat syyskuussa, kansainväliset elokuvafestivaalit marraskuussa ja ja kirjamessut toukokuussa ovat taatusti käymisen arvoisia!

Lue lisää Thessalonikista täältä.

Kreikka

 

Lue lisää ihastuttavasta Thessalonikista!

LUE MYÖS TÄMÄ >> 9 romanttista museota Kreikassa

ARTIKKELI ON MAINOSSISÄLTÖÄ JA TOTEUTETTU YHTEISTYÖSSÄ KREIKAN VALTION MATKAILUTOIMISTON KANSSA (GNTO).

Muokattu: 4.4.2023