Kauneuden ja käytännöllisyyden summa

Kauneuden ja käytännöllisyyden summa

Helmitauluriipus Abakus on siro ja tyylikäs koru, joka toimii myös oikeana laskimena. Materiaali on 925-hopeaa ja kivinä ovat sininen iolliitti ja musta spinelli. Riipuksen voi tilata myös kultaisena tai valkokultaisena, ja kivien värit voi itse valita.

Abakuksen viehätys piilee visuaalisuuden ja funktionaalisuuden oivaltavassa yhdistelmässä. Liikuteltavien kivien ansiosta koru sopii esimerkiksi näkövammaiselle arjen avuksi — tai miksei vaikkapa huomenlahjaksi matematiikasta kiinnostuneelle. Abakus ei silti näytä tekniseltä tai tylsältä, vaan eloisat helmet ja selkeä muotoilu tekevät siitä kekseliään ja modernin korun kenelle tahansa käyttäjälle.

Kauneuden ja käytännöllisyyden summa

Abakuksen suunnittelija ja valmistaja Pia-Mari Jull on helsinkiläinen kultaseppämestari. Päätyönään hän opettaa Kelloseppäkoulussa ja ohjaa myös harrastekursseja.

— Korun valmistamisessa työprosessi itsessään vaatii luovuutta siinä missä tuotteen visuaalinen suunnittelukin. Rohkean ja ennakkoluulottoman työskentelyn, ammattitaidon ja ammattiylpeyden yhdistelmästä syntyy esteettisesti ja teknisesti korkeatasoinen, kestävä ja viimeistelty metallikoru, joka tuo kantajalleen iloa pitkään, Pia-Mari sanoo.

Kauneuden ja käytännöllisyyden summa

Abakus on paitsi kaunis koru, myös avuksi laskutoimituksissa, sanoo Karin Viitanen.

Jalometallien työstämisen lisäksi ja vastapainoksi Pia-Mari tekee helmikoruja. Luonnon muovaamien helmien lukemattomat värisävyt ja orgaaniset muodot ovat kiehtovia. Helmikoru voi olla herkkä ja kevyt, mutta se voi olla myös näyttävä ja huomiotaherättävä.

– Abakuksessa yhdistyvätkin molemmat mielimateriaalini: jalometalli ja helmet, Pia-Mari toteaa hymyillen.

Pia-Marin valmistamia koruja voi ostaa hänen omasta verkkokaupastaan. Hän on mukana myös Tampereen kädentaitomessuilla marraskuussa 2016 ja pop-up-myymälässä Hakaniemen hallissa joulukuussa 2016.
 

Teksti Hanne Itärinne
Kuvat Paula Partanen ja Christian Jull
 Pia-Mari Jull / Versatile Idea Oy

info@versatile.fi
www.korut.versatile.fi
www.facebook.com/versatileidea

 

KUUKAUDEN KORU -ARTIKKELI JULKAISTAAN YHTEISTYÖSSÄ SUOMEN KULTASEPPIEN LIITON KANSSA.

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Vihkisormukset