Jotain vanhaa, jotain uutta - häät Krapilla

Jotain vanhaa, jotain uutta - häät Krapilla

Kuva Pekka Holma

Kansallisesti arvokkaan kulttuurimaiseman keskellä Tuusulassa sijaitsevalla Krapilla on pitkät perinteet vieraiden kestitsemisessä. Jo 30-luvulta lähtien on Krapille saapunut kesävieraita, jotka saivat täyden ylläpidon maatilan muiden töiden ohella.

Tänään juhlapaikka Krapin juhlissa on edelleen joitain vanhaa, mutta myös jotain uutta. Erityisen ylpeä Krapi on vaalimastaan ja luomastaan suomalaisesta ruokaperinteestä. Kaikki lautasella on omin käsin tehtyä, ja huolella valmistettua. Vuodenaikojen kiertokulusta ja puhtaista suomalaisista raaka-aineista maalta, mereltä, metsistä rakentuu Krapin keittiön tarina. Pihapiirissä on oma palvaamo, leipomo ja viinikellari.

Jotain vanhaa, jotain uutta - häät Krapilla

Kuva Pekka Holma

Ravintola Krapihovi vaalii perinteitä ja suomalaista ruokakulttuuria. Suomalaisista perinteistä luodaan unohtumattomia perhejuhlia puistomiljöössä. Vanhan huvilan viehättäviin ravintolasaleihin ja vieraskamareihin mahtuu yhteensä 175 juhlavierasta.
 

Jotain vanhaa, jotain uutta - häät Krapilla

Kuva Pekka Holma

Krapin puistossa Mankeliaitan aidon laudan tuoksuiset seinät ovat todistaneet monenmoista, arkisista askareista suuriin juhliin.
Latotanssienkin tunnelmaa muistuttavaan Aittaan mahtuu mukavasti 30- 70 juhlijaa viettämään iloista iltaa herkutellen, tanssien ja
laulaen. Tanssilattialla on tilaa eikä vilu tule piharakennukseen talvellakaan.

Vuoden 2011 elokuusta lähtien Krapin herkullisista juhlakattauksista on voinut nauttia Tuusulan Rantatiellä Taistelukoulun Upseerikerhon juhlasalissa. Ylväs kivirakennus Tuusulanjärven upeassa rantamaisemassa luo puitteet iloiseen illanviettoon arvokkaassa ympäristössä.

Golfkentän laidalla, keskellä Krapin puistoa, on vielä Hotelli Krapi. Vanhan tiilinavetan jyhkeiden seinien sisään rakennetun hotellin tunnelma on maanläheisen rauhallinen. Häähuoneen tunnelmassa tuoksuvat tuoreet kukat. Hääyön ja pehmeän kylvyn jälkeen aamiainen katetaan vuoteelle.

ARTIKKELI ON MAINOSSISÄLTÖÄ, yhteistyössä Krapi

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Hääpaikan valinta