Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääkuvaus

Ikimuistoinen päivä tallentuu kuviin

Ikimuistoinen päivä tallentuu kuviin

Kuva Janne Miettinen

Jokainen hääpari haluaa onnistuneet kuvat muistoksi suuresta päivästään. Tässä Häät-lehden vihjeitä siihen, miten sellaiset saadaan aikaiseksi!

Kuinka paljon etukäteen kannattaa olla liikkeellä?

Jos haluaa varata suositun hääkuvaajan pääkaupunkiseudulta kesälauantaiksi, se pitää tehdä noin vuosi etukäteen. Suosituimmille kuvaajille tehdään varauksia jopa pari vuotta ennen häitä.

Sekin vaikuttaa, haluaako tavallisen hääkuvan studiossa jo ennen häitä vai miljöössä hääpäivänä. Varsinkin jos haluaa lisäksi niin sanotun dokumentaarisen kuvauksen eli että myös itse häätilaisuus kuvataan, kannattaa olla liikkeellä jo hyvissä ajoin – heti kun hääpäivä on tiedossa.

Ensin voi sähköpostitse tai puhelimitse kysyä kuvaajalta, onko tämä käytettävissä haluttuna päivänä. Varsinainen kuvien suunnittelu voidaan tehdä myöhemmin.

Kuinka tarkkoja toiveita kuvaaja odottaa?

Kuvaajan kannalta tärkein tieto on, missä potretti kuvataan. Parilla on ehkä tiedossa kiva paikka, mutta vielä täytyy keskustella, onko se mahdollinen esimerkiksi aikataulullisesti. Tarkemmat aikataulut lyödään lukkoon vasta melko lähellä hääpäivää.

Janne Miettinen, suosittu hääkuvaaja pääkaupunkiseudulta, rohkaisee hääpareja kertomaan toiveitaan.

– Suomalaisilla voisi olla enemmänkin toiveita. Välillä pyydän paria lähettämään muutaman kuvan, joista he pitävät. Siitä saa aika hyvän käsityksen, millaisia kuvia toivotaan. Erikoisempiakin toiveita saa esittää. Esimerkiksi yksi pari tuli Hongkongista. Ensin otettiin 1–2 tuntia potretteja kaupunkiympäristössä, sen jälkeen kuvauksia jatkettiin Nuuksion kansallispuistossa.

Ikimuistoinen päivä tallentuu kuviin

Kuva Janne Miettinen

Onko parempi mennä kuvaan heti vihkimisen jälkeen vai jo ennen sitä?

Molemmissa on omat hyvät ja huonot puolensa. Niin sanotussa feature-kuvauksessa hääkuva otetaan jo ennen varsinaista hääpäivää, usein morsiamen koekampauspäivänä. Sen etuna on tilanteen kiireettömyys ja rentous. Ehdoton hyvä puoli on, ettei häävieraiden tarvitse odotella ja parille jää enemmän aikaa seurustella vieraiden kanssa. Toisaalta feature-kuvassa häätunnelmaan pääseminen ei ehkä ole aivan helppoa.

Toinen vaihtoehto on mennä kuvaukseen joko vähän ennen vihkimistä tai heti sen jälkeen. Tässä vaihtoehdossa kaikki hoituu samana päivänä, mutta kuvaus on otettava huomioon hääpäivän ohjelmassa. Kuvaukseen menee helposti lähes tunti. Sinä aikana vieraille kannattaa tarjota vaikkapa lasit kuplivaa.

Ikimuistoinen päivä tallentuu kuviin

Kuva Janne Miettinen

Kuinka kauan kuvaus yleensä kestää?

1–2 tuntia. Jos kuvat otetaan jo ennen vihkimistä, kestossa voi olla enemmän vaihtelua. Dokumentaariseen kuvaukseen, jossa otetaan myös potretti, kuluu vähintään 6–8 tuntia.

Voiko kuvaukseen ottaa jonkun mukaan?

On hyvä olla joku mukana, tyypillisesti kaaso tai bestman. Parilla on usein mukana laukku, kimppu, laahus, pari samppanjalasia – niiden kanssa apu ei ole pahitteeksi, jotta vältytään viivytyksiltä. Jotkut ottavat hääkuvaan myös omat tai morsiuslapset. Yleensä virallisessa hääkuvassa ei kuitenkaan ole lapsia.

Ikimuistoinen päivä tallentuu kuviin

Kuva Janne Miettinen

Voiko kuvata, jos sää on aivan kauhea?

Ammattilainen saa otettua upeat kuvat säällä kuin säällä, Janne Miettinen vakuuttaa.

– Erilaiset sääolot voi kääntää myös voitoksi – esimerkiksi sateella voi ottaa tunnelmallisia kuvia vaikkapa räystään alla.

Entä jos jälkeenpäin ei olekaan tyytyväinen?

Kuvaajilla on hyvä visuaalinen silmä, ja harjaantunut kuvaaja yleensä huomaa, jos jotain on pielessä. Kuvia otetaan paljon, ja niistä löytyy varmasti myös onnistuneita. Jos kuitenkin jokin yksityiskohta näyttää jälkeenpäin väärältä, sen voi usein korjata kuvankäsittelyllä, jonka voi tarvittaessa tehdä myös joku toinen kuvaaja. Pettymyksiltä välttyy parhaiten, kun tutustuu kuvaajan työnäytteisiin tarkkaan jo ennen kuvausajan varaamista.

Saako kuvat nähdä heti?     

Kyllä. Moni kuvaaja laittaa pian häiden jälkeen potrettien koevedokset nettisivuilleen, josta hääpari voi valita mieleiset kuvat käsiteltäviksi.

 

Teksti Tea Malms / Mediafocus
Kuvat Janne Miettinen, www.jannemiettinen.fi

Muokattu: 14.5.2019

Syvenny teemoihin:

Lue lisää samasta aiheesta

Miika Hämäläisen Love High on Vuoden Hääkuva 2024

Rovaniemeläisen valokuvaaja Miika Hämäläisen kuva voitti kilpailun ja keräsi 37 prosenttia annetuist...

Häävideo kertoo hääpäivästä elokuvallisesti

Häävideo on elokuvamainen tarina hääparin tärkeästä päivästä, mutta aito. Hääelokuvaksi kuvattu hääp...

Upeaan hääkuvaan tallentuu rakkauden kaunein hetki

Hääparin oma mielentila on tärkeää saada mahdollisimman rennoksi ja unohtamaan hääpäivän aikataulu k...

Mari Hakanen on Vuoden Hääkuva 2023 -kilpailun voittaja

Susan ja Nikon hääkuva Samassa veneessä on Vuoden Hääkuva 2023. Mari Hakasen usvaisessa hääkuvassa t...

Häävideo takaa ihanan paluun hääpäivään

Leffatyylinen videomuisto hääpäivästä on kultaakin kalliimpi Elisalle ja Nikolle. Valmista videota o...

Boudoir-kuvaus räjäyttää tajunnan

Boudoir-kuvaus ylistää rakkautta omaa kehoa kohtaan. Se voimaannuttaa sinut ja hemmottelee puolisoas...

Mainos

Yksinkertainen on kaunista – modernin minimalistiset häät rohkeasti, tyylikkäästi ja persoonallisesti

Modernin minimalistisissa häissä vähemmän on enemmän. Herkät valkoiset kevätkukat korostavat rakkauden juhlan ainutkertaista tunnelmaa. Mikä väripaletti on avainasemassa? Entä millä muilla keinoin häiden tyylistä saa minimalistisen?

boheemi valkoinen minimalistinen hääkattaus

Kuva Maria Hedengren

Levollinen kokonaisuus syntyy siitä, että yksityiskohtia lisätään vain tarkkaan harkiten.

Luonnonmateriaaleista valmistetut pöytäliinat, korkeat kynttilät, käsintehdyt keraamiset lautaset ja modernilla typografialla painetut siemenpaperituotteet muodostavat hallitun kokonaisuuden.

Näyttävyyttä kokonaisuuteen tuo runsaat tuorekukkainstallaatiot, jotka erottuvat valkoista seinää vasten ja muodostavat upean taustan seremonialle ja hääkuvaukselle.

Kakun huippumoderni veistoksellinen muoto ja rauhallinen värimaailma ovat V.K. Cake & Sculptingin käsialaa.


”Neutraalit värit sitovat kattauksen elementit toisiinsa.”


Viettelevä valkoinen edustaa rauhaa ja tyyneyttä

Niukkaan väripalettiin koottiin runsaasti valkoisen ja harmaan sävyjä sekä hentoa kevään vihreää, jotka yhdessä muodostavat pehmeästi sointuvan harmonian.

Ota värit muistiin tallentamalla ne omaan käyttöösi!

Väripaletti modernin minimalistisiin häihin

4 vinkkiä moderniin hääkattaukseen

1. Vain muutama väri
2. Erilaiset tekstuurit
3. Elävän näköiset niittymäiset kukat
4. Ei mitään turhaa. Keep it simple!

morsian hääpuku ja hääkimppu

Kuva Maria Hedengren

Morsian

MAJ:n kampaaja ja meikkaaja Shirin saapui paikan päälle loihtiakseen morsiamelle minimalistisen lookin, jonka kulmakiviä ovat puhtaan kaunis häämeikki ja huoleton undo-kampaus. 

Monique Lhuillierin ylellinen Bloom-puku koostuu hienostuneista yksityiskohdista ja henkii naisellista viehätysvoimaa ja glamouria.

Little Wedding Factoryn sitoma hääkimppu kietaistiin yhteen Story of Silkin käsinvärjätyillä silkkinauhoilla.

puhtaan valkoiset häät morsian hääkimppu ja vihkisormus

Kuva Maria Hedengren

Korut

Macor Jewellery -korut edustavat siroa ja minimalista tyyliä – designer-twistillä. Huolellinen suunnitteluprosessi, tarkkaan harkittu muotoilu ja ympäristöystävällinen valmistus ovat brändin keskiössä. Kuvan Siro Ovaali 1.00ct sivukivillä ja Onni 1.6 -sormussetti on ihanteellinen valinta hänelle, joka etsii siroa sormusparia, näyttävyydestä ja eettisyydestä tinkimättä. Korut ovat valmistutettu taitavilla suomalaisilla kultasepillä.

puhtaan valkoiset häät sulhanen laittaa takkia päälleen

Kuva Maria Hedengren

Sulhanen

Tärkeään päivään kannattaa valita juuri sinun näköisesi puku. Panostamalla istuvuuteen ja sopivaan kankaaseen varmistat, että näytät hyvältä ja voit nauttia joka hetkestä. Turolta löydät uusimmat kankaat, niin juhlaan kuin arkeen. Tarjolla on sekä upeat omien mittojen mukaan tehtävät puvut että kauteen sopivat valmispuvut. Turon istuvuudet ovat tehty suomalaiselle miehelle. Juuri siksi ne istuvat hienosti niin monelle.

Tyylin avaimet

 

Konsepti, stailaus ja valokuvaus
Maria Hedengren

Suunnittelu 
Maria Hedengren, Little Wedding Factory ja Häät-lehti

Kukat, somistus ja paperituotteet
Little Wedding Factory

Sulhasen asu 
Turo

Hääpuku 
Monique Lhuillier

Kihla- ja vihkikorut
Macor Jewellery

Cocktailkorut
Philippe Ferrandis

Kengät 
Miu Miu

Hiukset ja meikki
MAJ

Hiuspinnit 
Jennifer Behr

Hääkakku 
V.K. Cake & Sculpting

Keramiikka 
Mari Paikkari

Silkkinauhat 
Story of Silk

Miljöö 
Casual Friday Studios

Morsian 
Zuzana Malta @deardrake

Maija Lehtinen Little Wedding Factory sytyttää kynttilää

Kuva Maria Hedengren

Minimalistisen kauneuden innoittamana hääkuvaaja Maria Hedengren loi modernin mutta herkän häätyylin yhdessä Little Wedding Factoryn kukkasuunnittelija Maija Lehtisen kanssa.

Valokuvaaja Maria Hedengren

Valokuvaajan silmin

Look how deeply we have loved

“My vision is to create art so heartfelt and expressive that it binds you, soul and spirit, to the very essence of your love. That in decades to come you don’t just look back and think, ‘God, we were beautiful’ but ‘Look how deeply we have loved.’ Art that reminds you just what your heart is capable of holding for one another.”

Helsinkiläisen hääkuvaaja Maria Hedengrenin kuvaustyyli heijastaa hänen vankkaa taustaansa valokuvataiteessa, kaupunkisuunnittelussa ja arkkitehtuurissa. Hänelle tunnusomaisissa kuvissa yhdistyvät vahva sommittelu, kaunis valo ja levolliset ilmeet.

Marian kädenjälki on ainutlaatuinen yhdistelmä dokumentaarista, muotokuvauksellista ja toimituksellista tyyliä, jonka tuloksena syntyy samanaikaisesti ajattomia ja moderneja kuvia. Taiteellisuus on hänelle refleksi, sommittelu yhtä intuitiivista ja luonnollista kuin hengittäminen. Marian laaja kokemus häistä tarkoittaa myös sitä, että hän ei epäröi tukea teitä läpi koko hääpäivän ja saa teidät tuntemaan olonne kevyeksi ja rentoutuneeksi. Tarvittaessa hän ottaa ohjat käsiinsä, ja muutenkin hänen panoksensa teidän päivässänne ulottuu paljon upeiden kuvien tallentamista pidemmälle. Teille hääpäivä on elämistä ja kokemista varten.

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 1/2024.

 

ARTIKKELISSA ON MAINOSSISÄLTÖÄ

Muokattu: 24.5.2024