Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Iho kuntoon luomukosmetiikalla - tee se itse

Stylisti-meikkaaja Sohvi Nymanin vinkit morsiamille ihon hoitoon luonnonkosmetiikalla.

Häitä suunnittellaan ja niistä stressataan, toiset enemmän toiset vähemmän. Stressi näkyy nopeasti ihossa. Ihosta tulee kuiva, kiristävä, harmaa, epäpuhdas... Jokainen meistä haluaa taatusti näyttää suurena päivänään hehkuvalta ja sädehtivältä. Joten, vaikka hääpäiväsi olisi vasta syksyllä, aloita ihonhoito jo nyt!

– Haluan jakaa kanssanne muutaman luomukosmetiikka ohjeen, jotka olen itse vuosia sitten hyviksi havainnut, Sohvi kertoo.

Mitä oikeastaan tarkoitetaan luomukosmetiikalla? Nykypäivänä siitä puhutaan paljon ja monet kosmetiikkasarjat mainostavat itseään luomukosmetiikkana. Luonnonkosmetiikka tarkoittaa sitä, että kosmetiikkatuotteessa on mahdollisimman vähän ainesosia ja ne ovat peräisin luonnosta. Kosmetiikkatuotteiden sisältö selviää inci-listasta jokaisen purkin ja purnukan kyljestä. Kun näitä inci-listoja alkaa tutkimaan saa huomata ettei monissakaan tuotteissa ole luonnonainesosia kuin muutama prosentti. Onko tämä silloin luomukosmetiikkaa? Ei. Todellista luomukosmetiikka voi valmistaa itse ja tässä siis muutama hyvä ohje.

Kasvovesi kaikille ihotyypeille:

  1. Osta kaupasta/torilta muutama tuore kotimainen kurkku

  2. Pese kurkut ja purista kuorineen mehuksi

  3. Kaada kurkkumehu lasipulloon ja säilytä jääkaapissa

  4. Mikäli ihosi on epäpuhdas tee tuoreista mintun lehdistä hakkelusta ja lisää joukkoon.

  5. Kasvovesi säilyy pidempään, jos laitat joukkoon pari pisaraa vodkaa. Jos ihosi on kuiva jätä vodka pois, sillä alkoholi kuivattaa ihoa. Kasvovesi säilyy jääkaapissa noin 1-2 viikkoa.

Kosteuttava naamio:

  1. Ota esiin emalikulho tai posliinikulho sekä puulusikka

  2. Kaada kulhoon 0,5 dl luonnonjugurtti

  3. Sekoita joukkoon pieni ylikypsä muussattu banaani

  4. Lisää vielä ruokalusikallinen juoksevaa hunjaa ja sekoita hyvin.

  5. Mikäli haluat seoksesta ihan tasaista kaada seos tehosekottimeen. Jos olet kovin allerginen jätä hunaja pois, sillä se saattaa aiheuttaa joillekin ihoärsytystä.

  6. Levitä naamio puhdistetuille kasvoille, kaulalle ja decoltelle. Anna vaikuttaa 10-15 min. Huuhtele. Voit laittaa naamion ajaksi myös silmille hauteet: kostuta pumpulit kurkkukasvovessä, laita silmille ja nauti.


Puhdistava naamio:

  1. 0,5 dl luonnonjugurttia

  2. muussattuja mansikoita pari ruokalusikallista

  3. Sekoita tasaiseksi. Levitä kasvoille ja kaulalla. Anna vaikuttaa 10min ja huuhtele pois.

 

Viilentävä ja ihohuokosia supistava naamio:

  1. 0,5 dl luonnonjugurttia

  2. kurkkuhakkelusta

  3. Sekoita tasaiseksi. Levitä kasvoille ja kaulalle. Anna vaikuttaa 10min ja huuhtele pois.

Kuorinnat:

Alla olevat kuorinnat käyvät vartalolle sekä kasvoille.

Kuiva iho/ käy myös atooppiselle iholle sekä couperosa iholla:

  1. Ota pari kourallista kaurahiutaleita ja laita kulhoon

  2. Lisää joukkoon loraus vettä/täysmaitoa ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.

  3. Kuori kasvot, kaula, decolte ja vartalo seoksella ja huuhdo. Tämä kuorinta on todella pehmeä eikä raavi ihoa.

Normaali/sekaiho:

  1. Mikäli pidät kahvista tämä on sinulle! Ota käytetyt kahvinporot suodatinpusista ja laita kulhoon. Kostuta iho ja kuori itsesi kasvoista varpaisiin kahvinporoilla. Koko kylpyhuone tuoksuu ihanasti kahville.

  2. Mikäli et pidä kahvista kokeile tätä: ota reilusti ruokasoodaa ja kuori kostea iho sillä.

Rasvainen iho:

  1. Laita kulhoon pöytäsuolaa tai hienoa sokeria pari kourallista

  2. Sekoita joukkoon pieni pisara öljyä ja kuori kostettu iho. Tämä kuorinta tekee myös huulista ihanan pehmeät!

Kuorinta jalkapohjille:

  1. Sekoita kulhossa kourallinen merisuolaa ja loraus kylmäpuristettua oliivi/rypsiöljyä. Tällä kuorinnalla saat jaloista ihanan pehmeät ja öljy kosteuttaa.

  2. Paras ihon kosteuttaja on mielestäni kylmäpuristettu oliivi/rypsiöljy. Öljyä voi käyttää niin kasvojen kuin vartalon kosteuttamiseen. Jos ihosi ei ole kovin kuiva hiero öljy ihoon ennen suihkuun menoa. Suihku huuhtelee ylimääräisen öljyn pois ja kuivatessa iho on ihanan pehmeä ja kosteutettu. Mikäli ihosi on hyvin kuiva tee tämä toisinpäin, öljy vasta suihkun jälkeen.

– Itse ihastuin itse tehtyyn kosmetiikkaan jo teininä. Minulla on atooppinen/kuiva iho. Oikeiden kosmetiikkatuotteiden löytäminen on hankalaa, tuskallista ja vie paljon rahaa. 14-vuotiaana sain käsiini Katie Spiersin kirjan Luonnollinen tie kauneuteen. Ensimmäinen kokeiluni oli kurkkukasvovesi ja siitä kaikki lähti. Mikäli kiinnostuit itsetehdystä kosmetiikasta suosittelen hankkimaan ko. kirjan. Sieltä löydät ohjeet kaikkiin, siis aivan kaikkiin ihonhoitotuotteisiin, joita voit itse valmistaa helposti ja vaivattomasti, Sohvi neuvoo.

– Varaa itsellesi kalenterista pari tuntia hemmottelua. Valmista kuorinnat ja naamiot ja nauti! Näitä valmistaessa tulee jo rentoutunut olo, kehottaa Sohvi.


Ohjeet ja reseptit Katie Spiersin kirjasta Luonnollinen tie kauneuteen.

 

Kuva Isabell Winter / Unsplash

Muokattu: 3.10.2017