Hyvissä bileissä tarvitaan musiikkia?

Rock around the clock!

Suurin osa hääpareista haluaa häistän mukavat bileet kaikille vieraille, sekä tietysti itselleen. Mitä hyviin bileisiin tarvitaan? Hyvää ruokaa ja juomaa ainakin, mutta lisäksi myös hyvää musiikkia ja ohjelmaa.

– Meille oli heti selvää, että haluamme häihimme bändin livenä soittamaan. Muita hyviä vaihtoehtoja olisi ollut palkata DJ, tai toimia itse tiskijukkana omien ja kavereiden levyvarastojen varassa. Mutta jos kerran elämässä saa palkata oikean bändin soittamaan meidän omiin juhliin, niin olihan se sitten niin tehtävä!, kertoo vuoden 2013 morsian Milla.

Kenen mukaan valitaan musatyyli?

Bändin valintaan liittyi muutamia haasteita. Ensinnäkin, hääseurue on yleensä aika monimuotoinen; on monen ikäisiä ja tyylisiä ihmisiä samoissa juhlissa. Minkälainen bändi olisi hyvä mahdollisimman monen juhlijan mielestä? Hääbändit ovat kyllä tottuneet soittamaan musiikkia eri tyyleissä, valsseista ja muusta perinteisestä tanssimusasta aina rokkiin asti.

– Meidän tapauksessa edes hääparin musiikkimaut eivät oikein kohtaa. Sulhaseni pitää rokista ja muusta ’rankemmasta’ musiikista, kun minä taas pidän enemminkin groovaavasta ja jazzahtavasta musiikista, nykyistä pop-rockia unohtamatta.

– Lisäksi sukulaisia löytyy monessa eri iässä; sulhasen suku on jo vanhempaa väkeä, ja he varmaan pitäisivät perinteisistä tansseista. Minun sukuni sen sijaan on hieman nuorempaa, ja varmaan tykkäisivät rokkailla perinteisemmän rokin tahdissa. Soppa on siis valmis. Kenen musiikkimaun mukaan pitäisi mennä?, pohtii Milla.

Bändi vs. budjetti, eli mistä hyvä ja edullinen bändi?

Toinen haaste olikin sitten yleensäkään löytää hyviä – ja budjettiin sopivia – bändejä.

– Googlettamalla löytyi vain muutamia vaihtoehtoja. Ilmeisesti bändit eivät ole huomanneet hyvien verkkosivujen ja/tai hakukoneoptimoinnin (jotta löytyisi sillä googlella) tärkeyttä nykyajan markkinoinnissa. No, niistä muutamista löytämistäni bändeistä onneksi löytyi se meille sopiva. Kysyin tarjouksia muutamilta bändeiltä, ja vastauksen mukana tuli mm. linkkejä musanäytteisiin ja heidän biisilistaansa. Näiden avulla onkin jo paljon helpompi tehdä päätöksiä, Milla pohtii.

– Päädyimme lopulta Oulun konservatorion Mirella-yhtyeeseen. Heidän musanäytteensä oli ihan omaa luokkaansa, laulajalla on todella hyvä ääni! Ja lisäksi biisilistalta löytyi kattavasti monenlaista musiikkia, myös sitä kaipaamaani groovaavampaa puolta. Eli hyvät bileet tiedossa ensi kesänä, jee!, iloitsee Milla.

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Häiden ohjelma