Hyvin puettu sulhanen on mies komeimmillaan

Tunne olosi mukavaksi ja itsevarmaksi istuvassa ja hengittävässä puvussa, joka sopii persoonaasi. 

sininen sulhasen juhlapuku Turo

Turolta valmispuvut sekä puvut omilla mitoilla kaikkiin tilanteisiin.

Sulhasen puku

Yleisin miehen hääpuku on kaksi- tai kolmiosainen puku. Tyylikkäälle ja laadukkaalle puvulle löytyy käyttöä myös hääjuhlan jälkeen, kun juhlavuus rakennetaan asustein ja harkituilla yksityiskohdilla. Tärkeimpiä asioita miehen kuin naisenkin hääpuvussa on sopiva koko, ja silloin sentilläkin on väliä. Tarvittaessa valittua pukua täytyy lyhennyttää, pidennyttää, levennyttää tai kavennuttaa ompelijalla, jotta puku ei näytä lainatulta.

beigi sulhasen juhlapuku Turo

Hopeanhohtoinen beige puku Loro Piana villasta on juhlamalliston aatelia. 

Puvun materiaali

Kiiltävät pukukankaat eivät tällä hetkellä ole muodissa, mutta laadukkaassa villapuvussa villan luonnollinen kiilto kuuluu asiaan. Luonnonmateriaalit villa ja pellava soveltuvat kuumaan kesäpäivään sekoitemateriaaleja paremmin, sillä siinä missä ne lämmittävät talvella, viilentävät ne kesällä hengittävyytensä vuoksi.

Limenkeltainen kaksirivinen sulhasen puku Turo

Sulhanen kuin aurinko! Limenkeltainen kaksirivinen puku.

Puvun väri ja kuviointi

Sulhasen puku voi olla väriltään esimerkiksi harmaa, sininen tai ruskea aivan vaaleasta tummaan. Iloiseen juhlaan suositeltavaa olisi jokin muu väri kuin musta, mutta muuten vaihtoehdot ovat lähes rajattomat. Kankaassa voi olla kuviointia ja tai pintastruktuuria.

Turon taivaansininen villapuku liivillä vasemmalla. Rennolle valkoiselle pellavapuvulle saa jatkokäyttöä kesäbleiserinä ja irtohousuina. 

Sulhasen asusteina solmio, rusetti, plastron?

Juhlavan plastronin, eli rypytetyn huivimaisen solmion sijaan moni sulhanen suosii nykyään yksinkertaisempaa tyyliä. Sulhasen puvun sävyyn sointuva tyylikäs solmio tai leikkisämpi rusetti ovat varmoja valintoja. Hääteemasta, kukkakimpusta tai morsiamen mekosta voi myös tuoda värinoston miehen asusteisiin. Mikäli haluaa pelata varman päälle voi valita pukeutumisetiketin mukaan juhlavimman, eli helmenharmaan solmion.

Turon silkkirusetit ja silkkisolmiot

ARTIKKELI ON MAINOSSISÄLTÖÄ, yhteistyössä TURO

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 1/2021.

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Sulhanen