Huntu – asuste, joka kruunaa morsiamen

Huntu - asuste, joka kruunaa morsiamen

Huntu jakaa yleensä melko voimakkaasti mielipiteitä. Monelle morsiamelle se on ehdoton, mutta monen mielestä se on myös aikansa elänyt ja häämuodistakin poistunut hääperinne. Hunnuissa ja hiuskoristeissa on kuitenkin nykyään onnkeksi paljon valinnan varaa, joista jokainen morsian voi valita omaan tyyliinsä sopivat vaihtoehdot. 

– Tiesin, että huntu on minua varten! Yksi ainut päivä elämässä, jolloin saisin tuon somistamaan kasvojani, luomaan oloni täydelliseksi, morsiameksi. Pukujen sovittelussa hunnun laitto päähän oli kuin pisteen i:n päälle, kertoo lahtelainen Tiia häähaaveistaan.

– Alussa minulla oli ajatuksena, että tahdon mennä oikein imelän romanttiseksi ja ottaa kaksikerroksisen hunnun. Toinen osa hunnusta tulisi kasvojeni eteen (peittämään kyynelmerta) kävellessäni alttarille. Suomessa tämä ei ole kovin yleistä, ja hunnun kasvoilta pois ottaminen tulisi tapahtua "virallisesti" vasta vihkimisen jälkeen juuri ennen suudelmaa. Mutta enhän minä halua olla harson alla kuulemassa elämäni tärkeimpiä sanoja, joten ajatus muuttui.

Nykyään hunnuille on tullut useita eri vaihtoehtoja, joista birdcage-huntu on häämuodin huipulla. Birdcage-huntu on pieni hunnun osa, joka peittää pienen osan morsiamen kasvoista. Huntu on kiinnitetty usein kevyeen metallikampaan, jonka avulla se saadaan hiuksiin kiinni. Birdcage-huntuja on monenlaisiaa, ja niihin saa koristeita, jotka ovat morsiamen makuun; sulkia, timantteja ja koristekiviä. Tai morsiamen hiuksia voi koristaa hunnun sijasta erilaiset tiarat tai hiuskorut.

– Tämä voisi itselläni toimia iltajuhlan hiuskoristeena, mutta muuten olen vannoutunut pitkään huntuun.

Huntu - asuste, joka kruunaa morsiamen

Millaiseen huntuun päädyit?

– Olen valinnut itselleni hunnuksi kokopitkän pelkistetyn hunnun, ja se on täydellinen. Yksinkertainen, kaunis, pukuuni sopiva huntu. Olen miettinyt hunun käytännöllisyyttä, ja sitä, että tulenko käyttämään huntua koko juhlan ajan. Kuulin, että periaatteena on, ettei huntua riisuttaisi ennen pukua. Voin kuitenkin kertoa, että tulen rikkomaan tämän etiketin. Uskon, että vihkimisen, potrettien ja kakunleikkauksen jälkeen huntu siirtyy omaan laatikkoonsa, ja morsian jatkaa juhlintaa yhtä asustetta köyhempänä.

Hunnun on ennenvanhaa katsottu merkitsevän neitsyyttä sekä puhtautta.

– Myönnän, että henkilökohtaisesti valitsin hunnun toisista syistä ja koenkin, että jokaisen nykyajan morsiamen tulisi unohtaa vanhat tavat, ja keskittyä hunnun romanttiseen merkitykseen. Mielestäni huntu tekee morsiamen!, Tiia tähdentää.

Kuvat Rainbow Club

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

HääpuvutMorsiamen kauneus