Hoida iho hääpäiväksi kuntoon hemmotellen

Hoida iho hääpäiväksi kuntoon hemmotellen

Luonnonkosmetiikkaan erikoistunut kosmetologi Katja Kokko kertoo, miten hääparin iho hoidetaan lempeästi kuntoon.

Osana täydellistä kokonai­suutta ja häälookia on kau­nis ja heleä iho. Sydämensä luonnolliselle ihonhoidolle menettänyt Katja Kokko suosittelee kiinnittämään huomiota siihen, että iho saa riittävästi kosteutta.

– Huolelliseen ihonhoitoon tulee pa­nostaa aina, mutta erityisesti hääpäivää sil­mällä pitäen kannattaa ihon päivittäinen hoito aloittaa hyvissä ajoin, kehottaa Katja.

Suosi hellävaraisia puhdistustuotteita, kuten tehokasta luonnonkosmetiikkaa. Ihoa ei tule puhdistaa liian voimakkailla vaahdoilla, geeleillä tai saippualla, sillä ne pesevät pois ihoa suojaavan hydrolipidi­kalvon. Sen puuttuminen luo suotuisan pohjan iho­-ongelmien syntymiselle.

– Kosteuttamiseen kannattaa käyttää kasvovettä ja ravitsevia ihoöljyseoksia sekä tietysti hyvää kosteusvoidetta, Katja opas­taa.

Lisäksi hän suosittelee ottamaan käyt­töön kirkastavan seerumin. Kun ihoa on hellinyt ja hoivannut ko­tona, on ihanaa hemmottelua käydä myös ammattilaisen hoidettavana. Katjan suo­situs on, että jokainen morsiuspari kävisi viimeistään viikkoa ennen ­h-hetkeä kasvo­hoidossa.

Hoida iho hääpäiväksi kuntoon hemmotellen

Lempeä kasvohoito kotona

Nappaa aikaa yhteiseen hemmottelu­ hetkeen häävalmisteluiden keskellä ja tee yhdessä kumppanisi kanssa rentouttava kasvohoito yrttihöyrytyksellä ja kirkas­ tavalla kasvonaamiolla Katjan ohjeiden mukaan.

Tee näin!

Kiehauta pari litraa vetää kattilassa, ja kaada se kauniiseen vatiin. Lisää joukkoon eteerisiä öljyjä ja kuivattuja kukkia.

Eteerisiä öljyjä

2 tippaa frankinsensiä
2 tippaa geraniumia
2 tippaa laventelia
3 tippaa jasmiinia

Kuivattuja kukkia

1 rkl kuivattuja ruusunnuppuja
1/2 rkl kuivattuja laventelinkukkia

Kumarru vadin ylle, vedä huivi tai ha­mam-­pyyhe, eli ohut puuvillapyyhe, pääsi yli ja hengitä aromaterapeuttista öljyä syvään noin viiden minuutin ajan. Yrttihöyry rentouttaa, lievittää stressiä ja kohottaa mie­lialaa samalla, kun iho kirkastuu ja huokoset aukeavat. Tämän jälkeen iho on vastaan­ottavainen hoitavalle vitamiininaamiolle.

Vitamiininaamion resepti

1 tl hunajaa (mieluiten manukahunajaa, mutta tavallinenkin käy)
2­3 tl raakakaakaojauhetta
1/2 tl kanelia
2 tl ruusunmarjaöljyä
1 tl aloe vera ­geeliä

Sekoita ainekset huolellisesti pienessä kul­hossa, levitä puhdistetuille kasvoille ja anna vaikuttaa 30 min. Pyyhi naamio pois iholta lämpöiseen veteen kastetulla kasvopyyh­keellä tai ­sienellä. Pyyhi tämän jälkeen kasvot ja kaulakasvovedellä, levitä silmien ympärille silmänympärysvoide, kasvoille seerumi ja hiero lopuksi iholle kasvoöljyä.

Hoitoihin tarvittavia eteerisiä öljyjä voi ostaa esimerkiksi PUR Kaupasta, Ruohonjuuresta sekä tavaratalojen luontaistuoteosastoilta.

Teksti Mari Nuikka
Kuvat Kaapo Kamu

Jutun kuvat ja reseptit ovat kirjasta Aidosti kaunis. Katja Kokko. 2015. Cozy Publishing.

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Morsiamen kauneus