Henna Kallionkieli on kivihullu kultaseppä Porista

Henna Kallionkieli on kivihullu kultaseppä Porista

Nuori porilainen kultaseppä Henna Kallionkieli tekee korunsa ammattitaidolla ja rakkaudella. Aamuisin Henna saapuu pajalle pieni pilke silmäkulmassaan, sillä korujen tekeminen on hänelle enemmän kuin pelkkä ammatti, se on intohimo.

Kivihullu kultaseppä käyttää koruissaan usein paljon kiviä, mutta toki tässä mennään asiakkaan ehdoilla. Ihanteenaan Hennalla on vanhat tsaarinaikaiset korut, joista hän on osittain ottanut vaikutteita korusuunnitteluunsa. Erilaiset ja hieman poikkeuksellisetkin kivien väriyhdistelmät kiehtovat Hennaa.

Henna Kallionkieli on kivihullu kultaseppä Porista

Henna pyrkii aina voittamaan itsensä. Mitä haasteellisempi työ on, sitä varmemmin Henna pyrkii sen tekemään. Muotokieli on hänelle todella tärkeä, ja hän pyrkiikin tekemään esteettisesti kauniita mutta myös hyvin istuvia koruja. Korujen monikäyttöisyys on Hennalle tärkeää, ja hän tekeekin usein pienoissarjoja, joissa koruja pystyy muokkaamaan eri tarkoituksiin.

Haaveena Hennalla on tulevaisuudessa suorittaa vielä Kultaseppämestarin erikoisammattitutkinto, mikäli tilaisuus tarjoutuu. Itsensä haastaminen on voima, joka kantaa mielikuvituksellisiin lopputuloksiin. Ja mielikuvitusta ja ideoita tältä sepältä ei puutu.

Kultaseppä Henna Kallionkielen päivä työpajalla on täynnä intohimoa.

Katso hauska video.

 

Kuvat Joel Rantanen (henkilökuva) ja Milla Lehtonen (sormuskuva)


Korusuunnittelu Henna K

Isolinnankatu 11, Pori
0505419119
hennak@h ennak.fi
www.hennak.fi/

 

KUUKAUDEN KORUNTEKIJÄ -ARTIKKELI JULKAISTAAN YHTEISTYÖSSÄ SUOMEN KULTASEPPIEN LIITON KANSSA.

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Vihkisormukset