Helppo hääbrunssi rannalla – kattausidea ja helpot tarjottavat

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Helppo hääbrunssi rannalla

Hääbrunssi merenrannalla hääjuhlat rannalla katettu eväspöytä

Kuva Camilla Bloom Photography

Jatkettaisiinko juhlahumua biitsillä hääaamun valjettua? Hääbrunssi on aivan mahtava idea kun haluaa kiittää läheisiä tuesta ja avusta. Pitkän matkan häävieraat ja läheiset ystävät voivat kokoontua yhdessä saman pöydän ääreen kaikessa rauhassa syömään aamiaista yhdessä.
 
Raikas ja helppo kattaus syntyy ympäristöä kunnioittaen hajoavista materiaaleista valmistetuilla Dunin kertakäyttöastioilla. Tarjottavaksi on helppo valmistaa jo ennakkoon raikasta minttu-raparperijuomaa ja varhaiskaali-lehtipersiljasalaattia.

KATSO KUVAT SUUREMPINA KUVIA KLIKKAAMALLA

Kokeile helppoa alkoholitonta juomaa häbrunssilla.

Raikas minttu-raparperijuoma

(10 hengelle)

2 litraa pestyjä raparperin varsia paloiteltuina
4 dl sokeria
1 dl vahvaa minttua varsineen
3 dl vettä
(1 plo eli 0,75 l hiilihapotettua virvoitusjuomaa, esim. Dryck Bubbel Äpple & Lingon Omena-puolukkajuoma)
 
Laita höyrykattilan pohjalle 3 dl vettä. Paloittele raparperit n. 1 cm paksuisiksi paloiksi ja pilko mintun varret muutamaan osaan, jotta maku irtoaa paremmin. Laita raparperin paloja, sokeria ja minttua kerroksittain höyrykattilan lävikköosaan. Nosta lävikkö kattilan päälle, peitä kannella ja anna kiehua n. ½ tuntia, kunnes mehu on irronnut raparpereista. Jäähdytä mehu ja pakasta.
 
Vinkki!
Ota mehu pakastimesta vasta brunssipäivän aamuna sulamaan huoneenlämpöön. Parin tunnin kulutta rannalle saavuttaessa se on yhä osittain jäässä ja jää viilentää juhlajuomaa sopivasti.  Ota mukaan kannu, jossa voit sekoittaa mehun halutessasi hiilihapotetun omena-puolukkajuoman kanssa, jolloin voit tarjota sitä brunssin juhlavana tervetulomaljana. Retkiolosuhteissa malja voi hyvin olla kaikille alkoholiton, niin vältyt monien eri juomien kantamiselta ja määrän arvioiminen on helpompaa. 


Kesäinen kaalisalaatti on kätevää brunssiruokaa, jonka salaatti-osan voi valmistaa hyvissä ajoin valmiiksi ja lisätä viime hetkellä jugurttiosan.

Helppo varhaiskaali-lehtipersiljasalaatti

(10 hengelle)

2 suurta kerää varhaiskaalia
1 ruukku lehtipersiljaa
2 dl turkkilaista jogurttia (rasvapitoisuus vähintään 10 %)
1-2 rkl kurpitsansiemenöljyä
1,5 tl suolaa
3 rkl sokeria
rouhittua mustapippuria
1 sitruunan mehu
(1,5 tl valkosipulimurskaa)
 
Poista varhaiskaalin uloimmat lehdet. Jos kaalissa ei näy multaa, leikkaa se pesemättä halki ja poista kova kantaosa. Kun kaalia ei turhaan pese, salaatti pysyy ilmavampana. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja pieni joukkoon lehtipersilja. Sekoita salaattikastike jogurtista, kurpitsansiemenöljystä ja mausteista sekä purista joukkoon sitruunan mehu ja halutessasi valkosipulimurska. Sekoita kastike salaatin joukkoon.

Vinkki!
Brunssille on paras pakata mukaan salaatti, jonka ulkonäköä tai rakennetta ei tarvitse kuljettaessa varoa. Käytä mieluummin jogurttipohjaista kuin majoneesipohjaista kastiketta, koska majoneesin keltuainen pilaantuu auringonpaisteessa yllättävän nopeasti.

Vinkit juomiin ja ruokaan hääbrunssille antoi Tilaisuus Villa Sofiasta Heini Niklas-Salminen.

ARTIKKELI ON MAINOSSISÄLTÖÄ, yhteistyössä DUNI

Muokattu: 26.3.2020