Hellitellään jalkojamme, rakas!

Hellitellään jalkojamme, rakas!

Rentouttavan jalkahoidon voi tehdä paitsi itselle, myös toiselle. Hemmotelkaa toisianne häästressinkin keskellä.

Jalkahoidon tekeminen yhdessä on kivaa ja rentouttavaa, eikä kattavan peruspaketin hinta kaada budjettia. Tarvitset vain pesuvadillisen lämmintä vettä, jalkakylpyöljyä (muukin kylpyöljy käy, mutta ei ole yhtä tehokasta), jalkaraspin tai kovan pienen harjan, sakset, viilan ja jalkavoidetta sekä pyyhkeen tai pari.

Jalkojen hoito unohdetaan liian helposti, vaikka jalkaparat kiltisti kuljettavat ja kannattelevat meitä ympäri vuoden. Talvella jalat hautuvat villasukkien sisällä ja kesän helteillä ne turpoavat kuumuudesta.

Varpaille tekisi hyvää tepastella paljaina ainakin sisätiloissa, ja kesällä ne nauttivat hiekalla ja nurmikolla kävelystä. Jalkoja kannattaa treenata esimerkiksi poimimalla varpailla pikkuisia esineitä lattialta, sipsuttelemalla välillä päkiöillä sekä pyörittelemällä nilkkoja.

Hellitellään jalkojamme, rakas!

Jalat ansaitsevat hemmottelua

Jalkahoidossa ei ole kysymys jalkojen pesemisestä, joten pese hiki pois ennen kuin ryhdyt hoitamaan jalkojasi. Varaa hoitoon puhdas pesuvati ja mukava tuoli, sillä jalkoja lioetaan hetki jos toinekin.

Morsiusparin yhteinen jalkahoito aloitetaan upottamalla jalat haaleaan veteen, jonne on lorautettu hiukan kylpyöljyä. Unohda kiire, sillä jalkakylpyaineiden on saatava vaikuttaa vähintään kymmenen minuuttia tai varttitunti. Kovettumien hoito ei onnistu hätäillen, sillä ne eivät pehmene tarpeeksi. Rentoutumista ja viihtyvyyttä voi tehostaa kynttilöillä ja rauhoittavalla musiikilla.

Rentouttavan kylvetyksen jälkeen jalat kuivataan, ja aloitetaan kovettumien poisto pehmentävällä jalkaraspilla. Ihon pehmentäminen viimeistellään hienommalla puolella. Käsittelyn jälkeen huuhtele jalat puhtaalla vedellä tai suihkussa, ja kuivaa puhtaalla pyyhkeellä.

Seuraavaksi leikataan kynnet. Varpaankynsiä ei saa lyhentää liikaa, ja ne on syytä leikata aina suoraan, jotta kivuliaalta sisäänpäin kasvamiselta vältytään. Kynsien muodon voi viimeistellä kynsiviilalla, ja morsiamelle voidaan tässä kohtaa levittää herkullisen väristä kynsilakkaa, joka kruunaa koko ylellisen hoidon.

Lopuksi jalkavoide tekee ihon pehmeäksi ja joustavaksi, mutta myös vähentää turvotusta. Suunta on alhaalta ylöspäin, eli aloita varpaista. Hiero voide ihoon pyörivin liikkein varpaista nilkkoihin unohtamatta jalkapohjia. Varpaitten välejä ei rasvata!

Ihanan kevyet jalat kiittävät ja voivat hyvin!

Kuvat Sxc

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Morsiamen kauneusHäästressi