Hääpuvun hankkimiselle on monia vaihtoehtoja

hääpuvun etsintä

Kuva Nic.co.uk Nic / Unsplash.com

Erilaisia tapoja hankkia oma hääpuku on nyt enemmän kuin koskaan ennen.

Hääpukuliikkeen ovesta sisään käveleminen on ehkä ensimmäinen vaihtoehto joka tulee mieleen. Se on aina turvallinen vaihtoehto, sillä liikkeissä saa asiantuntevaa apua ja pääsee kokeilemaan, onko oma ajatus itselle sopivasta pukumallista varmasti oikea. Monissa liikkeissä ostamisen ohella myös puvun vuokraaminen on mahdollista.

Hääpuvun voi myös teettää ompelijalla tai pukusuunnittelijalla täysin oman unelman mukaiseksi. Jos koet olevasi esimerkksi eriparinen, eli rintava mutta ei niin lanteikas, voi olla helpompaa teettää puku juuri omien mittojenmukaan. Loistava vaihtoehto voi olla ostaa iltapuku tai muu juhlava asu ihan tavallisesta naistenvaateliikkeestä.

Viime vuosina suureen suosioon ovat nousseet myös käytetyt hääpuvut. Kauniin morsiuspuvun voi ostaa lähes uuden veroisena vaikkapa käytettyjä hääpukuja myyvästä kivijalkakaupasta, nettihuutokaupasta, tuttavalta tai käytettyjen hääpukujen tapahtumasta.

Hääpuku voi myös olla vaikkapa äidin vanha hääpuku, jonka voi tarvittaessa tuunata modernimpaan suuntaan. Kierrätyspuku tai -materiaaleista valmistettu asu samoin kuin vuokrattu puku ovat ekologisesti kestäviä valintoja, jotka jättävät uutta pukua pienemmän hiilijalanjäljen.

Nettiostamisen yleistyessä myös ulkomainen hääpukutarjonta, vaikkapa Minna Bridalin -tyyppisten designereiden luomukset, ovat helposti käsiemme ulottuvissa.

Vaihtoehdot ovat niin monipuoliset, että erilaisten morsianten on helppo löytää pukunsa omaan makuunsa ja budjettiinsa sopivasti.


Häät-lehden muotitoimittaja ja stylisti Kaarina Korventaka kertoo hääpuvun hankkimisen vaihtoehdoista.

 

 

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Hääpuvut