Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Hääpukuliike Wedding Garage on morsiamen turvasatama

morsian sovittaa hääpukua makutuomarit iloitsee

Kuva Silke Valkeinen

Wedding Garage on tullut tunnetuksi lauseesta ”morsian on aina oikean kokoinen”. Ajan saatossa motto on saanut muodon ”morsian on aina täydellinen sellaisena kuin on.” – Jollain meistä on pitkä selkä, toisella iso povi, kolmannella tatuointeja, arpia. Se mitä kukakin tahtoo korostaa tai häivyttää, on täysin makuasia. Wedding Garagessa jokainen on oikeanlainen morsian.

Wedding Garagessa asiakasta tervehtii hymyjen ja naurun lisäksi iso kaappi täynnä koruja ja asusteita. Tätä romanttista kierrätyslöytöä vastapäätä seisoo runsas rekillinen aiemmin rakastettuja hääpukuja. Silmäilen myös koruja paikallisilta käsityöläisiltä ja erikoisalusvaatteita, jotka sopivat avoselkäisten pukujen pariksi. Kaikesta huomaa, että ekologisuus ja eettisyys ovat Wedding Garagen perusarvoja.

ompelija hääpuku sovitus Iina Naumanen Wedding Garage

Kuva Silve Valkeinen

Uusia häämekkounelmia

Hääpukumuoti päivittyy nopeasti. Wedding Garagen valikoimaan on valittu pukuja eri hintaluokista ja tyyleistä siten, että jokaiselle olisi jotakin. Lisäksi saman katon alla Jyväskylässä työskentelevä mestariompelija Iina Naumanen tunnetaan satojen morsiamien onnellistajana. Yli 20 vuoden kokemuksella hän toteuttaa kaikki toiveet sekä uusiin että kierrätyspukuihin.

– Hihamuoti muuttuu nopeimmin, ja erilaisia hihoja tehdään pukuihin joka viikko, Iina tietää.

– Nopeimmillaan olen kävellyt Iinan puolelle ja tullut takaisin sovitukseen valmistetun pitsihihan kanssa alle kahdessa minuutissa, yrittäjä Maija Putkonen muistelee.

Omien toiveiden tunnistaminen auttaa

Jos asiakas soittaa Wedding Garageen sovitusaikaa varatessaan, hän saa tilaisuuden sanoittaa toiveensa ja ajatuksensa jo etukäteen. Itse sovituksessa helpotus purkautuu joskus kyyneleiksi, ja se on hyvä merkki. Se tarkoittaa, että elimistö päästää jännityksestä irti.

– Suurin osa asiakkaista ei tarvitse nenäliinoja, mutta kyllä niitä tukkupakkaus vuodessa menee silti, Maija nauraa.

Ainutkertaiseen kokemukseen liittyy monenmoisia pelkoja ja huolia.

– Yksi asiakas sanoi, että ei uskalla tulla sovittamaan, jos hänen äitinsä näkee hänet alusvaatteisillaan, ja toinen, että ei tahdo sellaista pukua, jota oli sovittanut toisaalla, vaikka sisko rakastui siihen. Kolmas morsian pelkäsi, että anoppi päättää tyylin, koska tämä maksaa häät.

– Joskus morsian on kommentoinut, että on helpompi sovittaa plus-kokoisena asiakkaana, kun myyjä on kokoa 52 eikä 32. Ehkä meidän siis kannattaa pitää saavutetut linjat, Maija hymyilee.

morsian sovittamassa hääpukua Maija Putkosen avustaessa

Kuva Silke Valkeinen

Jokainen on ihmisenä oikeanlainen

Jokainen asiakas on Wedding Garagessa tärkeä sellaisena kuin on, ja sovittamassa täällä on vain yksi asiakas kerrallaan.

– Meillä ei ole oppikirjaa siitä, millainen on täydellinen morsian, yrittäjä Maija Putkonen toteaa topakasti.

Jollain meistä naisista on pitkä selkä, toisella iso povi. Persoonallisia piirteitä ovat myös erilaiset ihon sävyt, tatuoinnit, arvet, venymisjäljet, lääkekapselit tai syntymämerkit. Se mitä kukakin tahtoo korostaa tai häivyttää, on makuasia.

– Saatan kysyä asiakkaalta, tahtooko hän hihat, koska tahtoo peittää jotain vai koska rakastaa hihoja. Keskitymme korostamaan hyviä asioita, jolloin vähemmän tärkeille seikoille ei jää huomiota.

morsian ja kaasot pukusovituksessa

Kuva Silke Valkeinen

ARTIKKELI ON MAINOSSISÄLTÖÄ, YHTEISTYÖSSÄ WEDDING GARAGE

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 1/2022.

Edit 1.5.2022: Aiemmin Helsingissä toimineen Wedding Garage Helsingin tiedot on poistettu ja uuden Wedding Garage Plus -myymälän tiedot lisätty artikkeliin.


Osta Häät-lehden digitaalinen versio Issuu.comista

Uusimman Häät-lehden voi lukea ja tutustua sisältöön kätevästi näköislehtenä Issuu.comissa.


Muokattu: 1.6.2022