Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Häämatkalle lähelle: tutustu Porvoon romanttisiin pikkukujiin

häämatka Porvooseen Ranta-aitat

Kuva Visit Porvoo

Porvoon parhaimpia puolia on sen sopiva koko. Ympäristöön pystyy helposti tutustumaan hiljaa kävellen. Jokinäkymä aittoineen on juuri niin ihastuttava kuin sen kuvittelee olevan.

Huipputasoiset ravintolat, viehättävä vanha kaupunki ja rakkautta tihkuvat yöpymispaikat ovat vertaansa vailla. Siksi häämatka Porvooseen jää ikuisiksi ajoiksi sydämeen.

Aamupala honeymoon-hengessä pienen hotellin suojissa, kiireettömästi rakkaan kanssa. Nautiskelun jälkeen jalkaan sujahtavat tennarit, joiden pohjat jo pian koskettavat Porvoon vanhan kaupungin mukulakivikatuja. Tämän kaupungin lumo on vangitseva. Sen vetovoiman ymmärtää, kun on kerran kävellyt romanttisen sokkeloisia katuja iltahämärässä ja nauttinut herkullisen illallisen yhdessä kaupungin lukuisista tasokkaista ravintoloista.

Tunnelmaa on vaikea kuvata, mutta ehkäpä siitä kertoo jotain se, että täällä ollessa aika tuntuu hyvällä tavalla pysähtyvän juuri tähän hetkeen. Missään muualla Suomessa ei kohtaa niin eläväistä ja historiallista vanhaa kaupunkia kuin Porvoossa.

Vanhaa kaupunkia voi ihailla letkeästi myös sup-laudan päältä. Erilaiset vesiaktiviteetit ovat osa Porvoon viehätystä. Saaristoa voi tutkia jokirisreilyillä tai vaikka seikkailla Tove Janssonin jalanjäljissä Pellingissä Island Riddles -metsäseikkailun parissa.

Yövy romanttisesti Porvoossa x 4

Haikon kartanon hääsviitti
Hotel Onni
Pariisin Ville
Jokimajat

Värikkäät puutalot, pienet putiikit ja joen ranta-aitat sekä lukuisat kahvilat luovat kaupungista hurmaavan elämyksen. Historian tuntu ja luonto antavat nekin täydellisiä syitä häämatkalle Porvooseen.

Paikkoja voi tutkia myös kajakista käsin jokea pitkin tai vuokrata kaupunkipyörän ajellakseen Ekuddenin luontopolulle tai Ruskikseen, jotka sijaitsevat vain muutaman kilometrin päässä keskustasta. Ja kun on kokenut tarpeeksi, voi istahtaa piknikille Maarin puistoon vanhojen Terijoen salavien varjoon. Ihailla näkymiä vanhaan kaupunkiin ja Linnamäelle, juoda kuohuviiniä ja rakastua yhä uudelleen.

Porvoo houkuttelee matkailijoita niin Suomesta kuin kauempaakin. Luonnonläheisyys yhdistettynä sopivasti vilkkaaseen pikkukaupunkielämään on lyömätön yhdistelmä.

Romanttista illallista varten löytyy varmasti sopiva ravintola

Illallinen tai lounas Porvoossa x 4

1. SicaPelle
Fine diningia Porvoon Tuomiokirkon kupeessa.

2. Zum Beispiel
Leikkisiä ja rentoja makuelämyksiä vanhan kaupungin sydämessä.

3. Bistro Sinne
Lähiruokaa laadukkaasti modernissa ympäristössä.

4. Ani´s Cafe
Vegeherkut vievät kielen mennessään!

Porvoo on mainio hääpaikka

Porvoon tunnelma on tietysti omiaan myös häiden viettoon. Esimerkiksi Haikon Kartanon kuvakaunis miljöö on juhlille oiva valinta. Myös historiallinen Porvoon tuomiokirkko tunnelmallinen ja suosittu vihkikirkko.

häät Haikon kartanossa

Kuva Ilona Savola

ARTIKKELI ON MAINOSSISÄLTÖÄ, yhteistyössä VISIT PORVOO

Muokattu: 10.4.2024