Kreikka toivottaa maailman tervetulleeksi - turkoosinsävyisiä häämatkaunelmia

Kreikka 2020

Kuva GNTO / G Filippini

Peloponnesos Kreikassa on hurmaava yhdistelmä vähän kaikkea

Peloponnesoksen niemimaa yhdessä Korinthoksen, Patrasin Saronicin, Messinian, Argolidan ja Lakonian kanssa sekä kauniilla merenlahdella yhdistettynä näyttävät aivan kuin puun lehdeltä. Siksi aluetta kutsuttiinkin aikanaan nimellä Morias (mulperinmarjapuu).

Niemimaan ehdoton rikkaus on sen monimuotoinen maasto ja alue-erot. Idässä ilmasto on kuivaa, keskellä kylmää, lunta ja runsasta kasvillisuutta. Lännessä kohoaa vuoria ja ilmasto on sateisempi, mutta myös lämpimämpi.

Lue lisää Kreikan lumoavasta kesästä

Kreikka 2020

Kuva GNTO / Merakos

Kreikan romanttisin kaupunki?

Nafplio on Argoliksen alueen yksi kauneimpia kaupunkeja. Itäisellä niemimaalla sijaitseva Nafplio on itse asiassa koko Kreikan yksi romanttisimmista kaupungeista. Nafplio oli juuri syntyneen Kreikan ensimmäinen pääkaupunki vuosina 1823 ja 1834.

Kreikka 2020

Kuva GNTO / G Filippini

Nafplion ikuistetuin paikka on Bourtzi, venetsialainen pieni linnake kivisellä pienellä Agio Theodoroin saarella.

Mystisyyden äärellä - Monemvasia

Henkeäsalpaava keskiaikaisten tornien kaupunki Monemvasia on bysanttilaisten 500-luvulla perustama. Se sijaitsee Peloponnesoksen kaakkoisosassa.

Monemvasiassa vieraillessa kannattaa lähteä tutkimaan mystistä kiveen rakennettua asutusta, joka on käpertynyt suuren kallion reunamaan, meren äärelle. Kun katselee tuota huikeaa näkymää, on helppo uppoutua keskiaikaiseen, uniikkiin ilmapiiriin.

Kreikka 2020

Kuva GNTO / K.Vergas

Lakoniki Mani vie sydämen!

Lakoniki Manissa voit tuntea merituulen ihollasi, ihastella kiviin rakennettuja taloja sekä vaikuttavia torneja. Piikikkäät päärynäkaktukset, upeat vanhat tornikylät, huikeat luolat, bysanttilaiset kirkot... Täällä voi kokea melkoisen seikkailun! Kauniit rannat ja uniikki paikallinen gastronomia jättävät jälkeensä ikuisia muistoja. Jos rakastat merta ja kallioita, tämä on paikkasi!

Kreikka 2020

Kuva GNTO / Y.Skoulas

Olympia kuhisee huikeaa historiaa

Olympia kasvoi aikanaan ikiaikaisen Kreikan kaikkein pyhimmäksi paikaksi. Täällä saivat alkunsa olympialaiset, antiikin ajan tärkein urheilutapahtuma. Kaikki alkoi 778 eKr, jolloin kaikki tuon ajan maailman kreikkalaiset kokoontuivat yhteen joka neljäs vuosi. Kaikki vihamielisyydet unohdettiin tuoksi ajaksi, jotta jokainen voisi osallistua kilpailuihin urheiluhengessä.

Kreikka 2020

Kuva GNTO

 

Lue Häät.fistä, mitkä ovat Kreikan TOP 5 häämatkakohdetta!

Lue myös Häät.fistä, mitä Ateena ja Thessaloniki tarjoavat häämatkalaiselle!

ARTIKKELI ON MAINOSSISÄLTÖÄ JA TUOTETTU YHTEISTYÖSSÄ KREIKAN VALTION MATKAILUN (GNTO) KANSSA.

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Häämatka