Suunnittelemassa häämatkaa Kreikkaan?

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Häämatka Kreikassa: 9 romanttista museota!

Kreikka

Häämatka Kreikkaan alkaa kutkuttavan kivalla suunnitteluajalla. Jos tykkäät museoista, rakastut näihin!

Kauniit sisäpihat, parvekkeet ja henkeäsalpaavat näkymät merelle saavat takuulla häämatkalaisen virittymään rentoon moodiin. Kun lepäily tuntuu tarttuneen kropan joka soluun, on aika lähteä kohti Ateenan ja Thessalonikin uskomattomia museoita! Tiesitkö muuten, että nämä museot ovat upea paikka myös romanttiselle illalliselle?

Kreikka

Kuva GNTO / Y Skoulas

ATEENA

1. Acropolis Museum Restaurant 

 Miltä kuulostaa herkullinen ateria kreikkalaisin mauin toteutettuna paikassa, josta on näkymät yhdelle maailman vaikuttavimmista paikoista? Istahda ihmeessä Akropolis-museon toisen kerroksen ravintolaan ja nautiskele paikallisista herkuista. Näkymät ovat mielettömät kohti Akropolista!

Huom! Perjantaisin ravintola on auki keskiyöhön asti.

15, Dionysiou Areopagitou str. Athens

 

Kreikka

Kuva GNTO

2. Benaki-museo

 

Kreikan parlamenttirakennus ja kansallispuutarha tarjoilevat melkoiset näkymät Benaki-museon kahvila-ravintolasta. Romanttisen lounaan kruunaa myös Syntagma-aukion läheisyys.

Museon ravintola on kuuluisa menustaan ja tarjoilee kevyitä snacksejä sekä täyttäviä aterioita. Torstaisin museo on auki keskiyöhön asti!

1, Koumbari str. & Vassilisis Sofias Ave

 

3. Pireos Street

Benaki-museon moderni rakennus esittelee museon nykytaidekokoelmia. Rakennuksessa on oma kahvilansa. Katutasossa sijaitsevassa kahvilassa voi istahtaa kylmän freddon äärelle ja katsella Pireos-kadun kuhisevaa tunnelmaa. Tie yhdistää Ateenan ja Pireuksen toisiinsa ollen kaupunkien välinen vanhin katu.

138 Pireos & Andronikou St.

Kreikka

4. Kansallinen arkeologinen museo

Kansallisen arkeologisen museon sisältä Ateenasta löytyy moderni kahvila. Sijainti sisäpihan viherpuutarhassa on oivallinen hetken rentoutumiseen. Tuntuu huikealta nautiskella jääteetä antiikkiesineiden, patsaiden ja mosaiikkien kainalossa!

Kahvila on auki museon aukioloaikojen puitteissa.

1, Tositsa str. Athens

Kreikka

5. Bysanttilainen ja kristillinen museo

Bysanttilaisen ja kristillisen museon yhteydessä olevassa kahvilassa aika katoaa ympäriltäsi! Lumoava puutarha on Ateenan ylpeys. Sen huikeat puut ja värikkäät kukkapenkit ovat mykistävän kauniita. Puhumattakaan Placentian herttuattaren huvilan vieressä kimaltavista marmoreista.

22, Vassilisis Sofias Ave 

Kreikka
Kreikka

Kuva GNTO

THESSALONIKI

Kreikka

6. Bysanttilaisen kulttuurin museo

Bysanttilaisen kulttuurin museo ja sen ravintola "B" ovat Thessalonikin polttopisteitä ja niitä ympäröi suuri vehreä alue. Design-tunnelma ja kaunis piha tarjoilevat takuulla kivan ja nautinnollisen vierailun, istahditpa sitten kahville tai syömään. Aamiainen täällä on myös huikea kokemus! Ja mikä ettei romanttinen illallinen kynttilänvalossa. Ravintolayhdistelee Välimeren makuja ranskalaisen ja italialaisen keittiön kanssa.

Kreikka

7. Tieteiskeskus ja teknologiamuseo NOESIS

The Planetarium Barestau Noesisissa Thessalonikissa on todellakin jo itsessään pakko käydä -kohde! Keskellä museota sijaitseva ravintola avautuu kohti Thessalonikin lahtea. Jos etsit lounaspaikkaa tai coolia kohdetta, jossa voi nauttia päivän drinksut, tämä on kohteesi!

Viikonloppuiltaisin ravintola on auki normaalia myöhempään.

6th Km. Thessaloniki – Thermi Road 

Kreikka

Kuva GNTO

8. Valokuvauksen museo, Thessaloniki

Kun olet kiertänyt upean Museum of Photography Thessalonikin, rentoudu kahvikupillisen äärellä satama ja meri maisemana. Täällä on huikeaa opiskella lisää valokuvaustaiteesta ja katsoa vaikka lyhytfilmejä.

Warehouse A', Port of Thessaloniki 3, Navarchou Votsi str. 

 

Kreikka

9. Macedonian Museum of Contemporary Art

Thessalonikin sydämessä sijaitsevan nykytaiteen museon katutasosta löytyy ihastuttava kahvila. Kutsuva kahvila inspiroi kenet tahansa! Täällä nimittäin mennyt ja tuleva sekoittuvat kiehtovasti toisiinsa. Kiitos huolellisen arkkitehtuurin sekä museon rakennuskaivausten aikana löydetyn Roomalaisen hautakompleksin (200.-300. jkr) näyttelyn, käynti museossa on vaikuttava kokemus!

154, Egnatias str. Thessaloniki 

Kreikka

Kuva GNTO

ARTIKKELI ON MAINOSSISÄLTÖÄ JA TOTEUTETTU YHTEISTYÖSSÄ KREIKAN VALTION MATKAILUN (GNTO) KANSSA.

Muokattu: 4.4.2023