Häämatkahotelli Kolilla

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Häämatka Kolille - Break Sokos Hotel Koli tarjoilee täydellisen elämyksen

koli

Kolin kansallispuisto vie häämatkalaiset elämysten syliin. Korkeimman huipun Ukko-Kolin vieressä sijaitseva Break Sokos Hotel Koli tarjoilee rakastavaisille täydellisen turvasataman luonnon keskellä. Häämatka Kolille toteuttaa huikeimmatkin haaveet.

koli

Kansallispuiston sylissä - häämatka Suomessa

Näköalahissi vie Break Sokos Hotel Kolin ovien läheisyyteen. Olemme korkealla ja sen tuntee. Tuuli heittelee hiuksia toivottaessaan tervetulleeksi Suomen kenties upeimpaan kansallispuistoon. Avatessani hotellihuoneemme oven en saa silmiäni irti vaikuttavana levittäytyvästä Pielisestä ja jylhistä havupuista. Voisin istua maiseman äärellä koko loppupäivän.

Haluamme kuitenkin innokkaasti kokea luonnon. Joten hotellin ravintolassa nautitun herkullisen lounaan jälkeen vaihdamme ulkovaatteet päällemme. Saamme respasta kartan käteemme ja muistutuksen marraskuussa kolmelta iltapäivällä laskevasta auringosta. Sen jälkeen tulee nopeasti pimeää, jolloin on syytä jo olla hotellin hellässä huomassa.

Koli

Häämatka kansallispuistoon

Meidän on tarkoitus mennä vain lyhyt reitti, mutta kartanlukutaitomme vaativat vielä hiomista. Emme nousekaan kohti huippuja vaan tasainen lasku jatkuu jatkumistaan. Lopulta Pielinen pilkottaa puiden lomasta edessämme ja toteamme valinneemme sittenkin toisen reitin. Emme ehdi enää millään valoisalla takaisin hotelliin, joten soitamme taksin, kunhan naurultamme pystymme. Lupsakka taksikuski kertoo lempeästi, ettei hän ole ensimmäistä kertaa samalla asialla. Tämän me muistamme ikuisesti!

koli

Koli houkuttelee retkeilemään

Seuraavana päivänä olemme vähän paremmin valmistautuneita. Hotellin runsaan aamupalan jälkeen pakkaamme reppuihimme eväät ja lähdemme kohti huippuja. Ukko-Koli ja Akka-Koli odottavat! Kiivetessämme saamme yllemme lumipyryn. Jättimäiset hiutaleet kuorruttavat puita ja maalaavat maisemaa. Jossain välissä istahdamme kotaan syömään eväitä ja huokaamme kaiken kauneuden keskellä. Miten mykistävää voikaan olla luonnon vaikutus. Kolmen tunnin jälkeen saavumme takaisin hotellille käveltyämme noin seitsemän kilometriä. Pohkeissa tuntuu ja posket punoittavat, ah miten hyvä olo!

koli

Kuva Tanja Hakala

koli

Kuva Tanja Hakala

Koli Relax Spa on täydellinen rentoutumiseen ja kuherteluun

Marraskuun koleus irtoilee kehosta viimeistään Koli Relax Spassa. Kaikki span asiakkaat saavat mukaansa saunakiulun, jossa on Lumenen tuotteita kylpylässä käytettäväksi. Jos teitä on kaksi, toisen tuotteet voi vaihtaa viinipulloksi. Kylpylän idea on täydellinen erityisesti häämatkalaisille. Intiimi maisemakylpylä tarjoilee kolme erilaista saunaa porealtaan, äänialtaan, erilaisia suihkuja ja kolme ulkopaljua sekä rentoilualueita. Löylyttelemme itsemme lämpimiksi ja avaamme sen jälkeen valkoviinin. Makoilemme kippistellen mukavilla tuoleilla, käymme välillä jalkakylvyssä ja ulkopaljussa kokeillaksemme taas toista saunaa. Kolme tuntia kuluu hetkessä. Kehossa sekä mielessä tuntuu uskomaton rentous.

koli

Kuva Tanja Hakala

koli
koli

Kuva Tanja Hakala

Kiireetön häämatka

Kahden yön minihäämatka Kolille on antanut sen mitä pitikin. Luonnon lumoa, yhdessäoloa ja rentoutumista. Emme ole kokeneet kiirettä mihinkään, vaan hotellin uniikki sijainti ja sen palvelut ovat auttaneet meitä nauttimaan olemisesta. Auton renkaiden kääntyessä kohti kotia mietiskelen, että myös kesä on täällä taatusti kokemisen arvoinen.

koli

Kuva Tanja Hakala

ARTIKKELI ON MAINOSSISÄLTÖÄ JA TOTEUTETTU YHTEISTYÖSSÄ BREAK SOKOS HOTEL KOLIN KANSSA

Teksti Tanja Hakala / Häät.fi
Kuvat Tanja Hakala ja Break Sokos Hotel Koli

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 1/21.

Osta Häät-lehden digitaalinen versio Issuu.comista

Muokattu: 27.1.2022