Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Hääkuvista sukupolvesta toiselle säilyviä muistoja

Hääkuvista sukupolvesta toiselle säilyviä muistoja

Häävalokuvista voi nykyään tehdä vaikka mitä. Hääparin elämäntyylistä riippuen hääiloa voi juhlistaa valokuva-albumeilla, nettipalveluista tilatuilla kiitoskorteilla, sisustustauluilla, mukeilla, magneeteilla tai vaikka T-paidoilla. Tyylikäs ja kestävä muisto on myös upea valokuvaajan taittama, korkeatasoiselle taidepaperille tulostettava valokuvakirja.

Hääkuvaaja Kimmo Korhonen tarjoaa Suomessa ainutlaatuista mahdollisuutta tilata korkeatasoisella taidepaperille tulostettua Queensberry-valokuvakirjaa. Queensberry on uusiseelantilainen yritys, jonka valokuvakirjat muistuttavat isomummon ajan valokuva-albumeita, joissa sivut ovat paksua pahvia ja kannet nahkaa.

– ­Queensberry-valokuvakirjat ovat ns. hifi-albumeita, joita voi tilata vain valikoiduilta valokuvaajilta. Jokainen Queensberry-kirja tehdään täysin mittatilauksena asiakkaan toiveiden mukaan, ja ne valmistetaan perinteisin menetelmin. Queensberry-kuvakirja kestää käyttöä, ja sormenjäljetkin lähtevän laadukkaasta kuvapinnasta kevyellä pyyhkäisyllä, kuvailee Kimmo Korhonen Queensberry-kuvakirjaa.

Omaa kuvakirjaa tehtäessä käytettävissä on erilaisia taidepaperivaihtoehtoja ja kansimateriaalivaihtoehtojakin on kuusi erilaista eri väreissä. Halutessaan myös valokuvakirjan kanteen ja selkämykseen voi painattaa vaikkapa hääparin nimen ja hääpäivä.

Hääkuvista sukupolvesta toiselle säilyviä muistoja

Kauniita hääkuvia ei kannata unohtaa tietokoneen kovalevylle

Morsiusparit satsaavat yhä useammin hääkuvaukseen ja haluavat persoonallisia ja laadukkaita muotokuvia ja dokumentaarisia kuvia hääjuhlastaan. Hyvin kuvatut häät kannattaakin aina tallentaa johonkin muuallekin kuin tietokoneen kovalevyn uumeniin. Häävalokuvakirja on loistava tapa säilöä häiden hauskat hetket kansien väliin, jotta ne pysyvät paremmin mielessä, kun kuvia tulee myös aika-ajoin katseltua.

Queensberry-hääkuvakirjan hintahaitari on 500 eurosta 1500 euroon, riippuen siitä mitä kansimateriaalia käytetään, millaiselle taidepaperille kuvat painetaan ja paljonko kuvakirjassa on sivuja.

– Itse näen tämän investointina hyvin tehdyn hääkuvauksen oheen. Queensberry-albumit ovat kauniita ja ne tehdään kestämään sukupolvelta toiselle, Kimmo Korhonen kertoo.

– Tällaisen hääkuvakirjan tilaaminen on myös oiva häälahjaidea. Hääpari voi esimerkiksi pyytää häävierailtaan häälahjat rahana, jotka käytetään oman hääkuvakirjan tilaamiseen, Kimmo Korhonen ideoi.

Hääkuvista sukupolvesta toiselle säilyviä muistoja

Itse tilattavat hääkuva-albumit

Itse tilattavia valokuva-albumi vaihtoehtoja löytyy myös monenlaisia useilta yrityksiltä. On kierreselkäisiä, nahka- ja pahvikantisia, isoja ja pieniä sekä paksuja että ohuita. Tällaisia palveluita tarjoaa mm. suomalainen Fotonetti.

Fotonetti valmistaa ainoana Suomessa valokuva-albumia, joka tehdään aidolle kaksipuoliselle valokuvapaperille. Lopputuloksena albumissa on loistava kuvanlaatu. Valokuva-albumi kootaan itse omalla tietokoneella ilmaisen ja helpon kuvakirjaohjelman avulla. Valokuvakirjan luominen on helppoa, vaikka ei olisikaan aiempaa kokemusta kirjan tekemisestä. Tietokoneen peruskäyttötaidot rittävät.

– Valittuasi albumimallin vedät vain valmiit sommitelmat kirjapohjan sivuille, ja raahaat hiirellä kuvasi valmiisiin kuvapaikkoihin. Lisäsivujenkin saa helposti lisättyä tarpeen mukaan. Tilauksen jälkeen valmis kirja saapuu postissa kotiin vajaassa viikossa, kertoo Esa Isto Fotonetiltä.

Hääkuvista sukupolvesta toiselle säilyviä muistoja

Hääkuvien käyttöä häiden jälkeen on hyvä miettiä hyvissä ajoin

Jo hääkuvaajaa valitessaan on hyvä miettiä, millaisia lopputuotteita hääkuvistaan haluaa. Ammattitasoisia kuva-albumeita tekevät Suomessa jo monet muotokuvaajat, mutta mikäli sellaisen ehdottomasti haluaa omalta kuvaajalta tilata, kannattaa asia varmistaa jo hääkuvaajaa varatessaan.

Viimeistään hääkuvaajan ennakkotapaamisessa on hyvä ottaa puheeksi myös, mihin itse haluaa kuvia myöhemmin käyttää ja kuinka laajaa materiaalia tarvitaan. Haluaako pari vain yhden täydellisen kuvan seinälleen vai toivovatko he monisivuista albumia? Entä vanhemmat ja häävieraat – lähetetäänkö heillekin kuvia muistoksi jossain muodossa?

Muokattu: 31.1.2018