Hääkuvissa omana itsenään

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Hääkuvissa omana itsenään

Hääkuvissa omana itsenään

Helsinkiläiset Katja Söderlund ja Joonas Santala otattivat osan hääkuvistaan beloved-tekniikalla hääkuvaajansa Janica Karastin ehdotuksesta. Mahdollisuus tuli esille ennen hääkuvausta pidetystä tutustumispalaverissa, ja pariskunnasta ehdotus kuulosti hyvältä.

Beloved on kanadalaisen valokuvaaja Jesh de Roxin luoma tekniikka, jolla pyritään ikuistamaan kuvattavien tunteet teeskentelemättöminä. Valokuvaajaguru on kehittänyt tekniikkaansa vuosia yhteistyössä mielen ammattilaisten kanssa.

– Emme muutenkaan olisi halunneet kaikkien kuvien olevan perinteisiä. Olimme miettineet valmiiksi ideoita, joita halusimme kuviimme, Santala kertoo.

Beloved-kuvauksesta tuli yksi hääpäivän kohokohdista.

– Kuvauksissa oli rento fiilis, koska saimme olla kahdestaan. Olimme varanneet kuvauksiin siirtymineen pari kolme tuntia, joten aikaakin oli riittävästi. Jälkeenpäin huomasimme jopa häästressin karisseen, Santala muistelee.

Hääkuvissa omana itsenään

Santalan ja Söderlundin häissä beloved-tekniikalla ikuistettiin myös lähisukulaisia ja muita vieraita. Pariskunnan mielestä tekniikan etuna on se, että lopputulos on luonnollinen.

– Näistä kuvista tuli kauniita siksi, että saimme olla niissä omina itsenämme, Santala analysoi.

– Kuvat ovat merkityksellisiä myös siksi, että itse muistaa, missä tilanteessa kukin niistä on otettu. Tunnistan esimerkiksi kuvan, jossa kuvailen juuri Joonasta adjektiivilla ”rakas”, Söderlund kertoo.


Teksti: Heidi Hietala
Kuvat: Janica Karasti

 

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehdessä 2/2011

Muokattu: 5.12.2023