Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Hääkuvaus säilyy, vain kuvaustrendit vaihtuvat

Haakuva potrettihaakuva

Kuva Kati Länsikylä

Hääkuvauksen tyylit ja tavat vaihtelevat, mutta hääkuvaus perinteenä säilyy. Useimmat hääparit haluavat ikuistaa yhden elämänsä ikimuistoisimmista päivistä valokuviin. Kurkataanpa hääkuvauksen trendeihin!

Klassinen studiossa otettu hääpotretti pitää edelleen pintansa, mutta vuosien saatossa se on saanut useita haastajia. Miljöössä otetut hääkuvat ovatkin tänä päivänä jo enemmän sääntö kuin poikkeus. Monimuotoinen suomalainen luonto eri vuodenaikoineen tarjoaa upeita ja ainutlaatuisia taustoja hääkuviin.

Miljöökuvaus on kuitenkin paljon muutakin kuin vehreitä puistomaisemia ja morsiuspukuja auringonlaskussa. Hääkuvissa voi yhtä hyvin hyödyntää rohkeasti myös urbaaneja kaupunkimaisemia ja rakennusten sisätiloja. 

Pikainen vilkaisu maailman huippuhääkuvaajien nettisivuille kertoo, että hääkuvissa uskalletaan nykyään rohkeasti ottaa hyöty irti kuvausympäristöstä. Palkituista hääkuvista löytyy paljon sellaisia kuvia, joissa hääpari on jopa vähän sivuosassa upean ympäristön rinnalla. Mutta se ei lainkaan haittaa, sillä kuvat ovat silti mitä suurimmassa määrin tunnelmallisia hääkuvia. Ja pikkuisen myös taidetta.

Kuvaukseen pitää varata tarpeeksi aikaa, ja vähänkin erikoisempia toiveita kannattaa miettiä toteutettavaksi jo vaikkapa koekampauspäivänä. Ja on hyvä muistaa, että ennen vihkimistä tehtävä valokuvaus tarjoaa mahdollisuuden tallentaa myös first look -kuvat rauhassa. Lisää first look -kuvista Häät.fistä.

Potrettihääkuvauksen rinnalla on nykyään vahvasti myös dokumentaarinen hääkuvaus, jossa kuvaaja seuraa hääparin mukana koko hääpäivän ajan ja kameraan tallentuu upeita hetkiä hääjuhlien humusta.

 

Muista!

Valokuvaaja on häihin tarvittava ammattilainen siinä missä morsiuspukuliike, floristi tai pitopalvelukin. Itseä miellyttävän hääkuvaajan löytämiseen kannattaakin häävalmistelujen lomassa uhrata aikaa ja olla liikkeellä ajoissa. Suosittujen hääkuvaajien varauskalenterit täyttyvät nopeasti!

 Kuva Kati Länsikylä

Yhteistyössä Suomen Ammattivalokuvaajat ry


Ammattilaiset löydät verkosta
www.ammattivalokuvaajat.fi
www.kuvaajasi.com

Muokattu: 18.9.2018