Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Hääkuvaus miljöössä ennen hääpäivää

Kuva Valokuvaus Marko ja Katri

Oululainen Milla kertoo syitä, miksi hän ja sulhasensa valitsit hääkuvauspäiväksi muunkuin varsinaisen hääjuhlapäivän.

– Teimme hieman normaalista poikkeavan päätöksen hääkuvauksemme suhteen. Ajatuksenamme oli heti alusta lähtien ottaa hääkuvat luonnossa, ei studiossa. Dokumentaarinen hääkuvaus olisi myös ollut upeaa kaltaiseni valokuvausharrastajan mielestä, mutta siihen ei budjettimme venynyt, Milla kertoo.

– Mieleistemme kuvaajien saaminen pelkkää miljöökuvausta varten hääpäivänä ei onnistunut heinäkuisena lauantaina. Kysymistämme valokuvaajista osa olivat jo varattuina, ja osa ei yksinkertaisesti halunnut pienempää työtä lauantaipäivälle kuin koko päivän dokumentaarista kuvausta.

– Päädyimme siis ottamaan miljööhääkuvat jo pari päivää ennakkoon. Sovin samalle päivälle kampaajan ja meikkaajan kanssa koekampauksesta ja -meikistä. Useammatkin kuvaajat itse asiassa ehdottivat meille hääkuvausta koekampauspäivänä. Tästä on hyvä huomioida, että yleensä koekampaus ei ole täydellinen kampaus. On siis syytä sopia ennakkoon kampauksen tekijän kanssa, että koekampaus tehdään valmiiksi asti

Hääkuvausta varten tehty erillinen meikki olikin yllättävän hyvä veto.

– Meikki toimi todella hyvin kuvissa, ja hääpäiväksi tehtiin vastaava meikki hieman vaaleampana. Näin kuvausta varten voitiin tehdä kuvissa hyvin toimivat selkeämmät varjostukset ja korostukset sekä tummempi silmämeikki, Milla kertoo.

Kuva Valokuvaus Marko ja Katri

Millaisia kuvia halusitte?

– Kuvauksen alkuperäisenä ideana oli ottaa kuvia auringonlaskun aikaan, jotta saataisiin upeat sävyt kuviin. Epäonneksemme kuvauspäivänä oli ihan harmaata ja välillä jopa satoi vettä. Ammattitaitoiset kuvaajat saivat meistä silti hienoja kuvia, ja sade jopa otettiin muutamaan kuvaan mukaan sateenvarjon muodossa. Minä olin koko kuvauksen ajan kumpparit jalassa, mutta sitä ei onneksi näe puvun alta – paitsi yhdessä kuvassa, juuri siinä mitä harkitsemme kiitoskorttikuvaksi. No, sehän on vain hauska anekdootti kuviin, huomaakohan kukaan?

– Otimme kuvia kahdessa eri kohteessa, ensin kirkon luona, ja sitten siirryimme hieman rennompiin kuviin Oulun keskustan kupeeseen Linnansaareen. Pientä vitsikkyyttäkin saatiin kuviin mukaan harrastuksiamme esiin tuomalla. Mukana propseina oli jalkapallo-nappikset sekä balettitossut.

Jännittikö?

– Kuvaus ei sinänsä jännittänyt etukäteen, mutta mietin kyllä osaanko olla luontevasti kameran edessä - yleensä olen se henkilö siellä kameran takana - ja saako minusta hyviä kuvia. Kuvaussessio oli kuitenkin todella mukava, ja naureskelimme toisillemme alusta lähtien, vaikka kuvaajat olisivat halunneet ottaa muutaman totisemmankin kuvan. Ammattimaiset kuvaajat osasivat hyvin ohjata meitä ja luoda rennon tunnelman kuvauksen ajaksi.

Kuva Valokuvaus Marko ja Katri

Kuva Valokuvaus Marko ja Katri

Kuva Valokuvaus Marko ja Katri

Kuvat otti oululainen Valokuvaus Marko ja Katri
Kampaus Mari Huittinen, Jazztukka
Morsiamen puku Elli ja Lilli Halttu
Sulhasen puku Turo Tailor Red Label/Pukumies Oulu
Sulhasen liivi ja plastron vuokrattiin Morsiusateljee Katariinasta

Muokattu: 23.3.2023