Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Hääviikko täyttyy häästressistä – Uskalla pysähtyä ja kerätä voimaa

Häiden suunnittelu voi jossain vaiheessa täyttää kaiken vapaa-ajan ja sitä myötä myös kaiken kapasiteetin omassa mielessä. Lopputuloksena saattaa olla hermostunut olotila, väsymystä ja ahdistuksen tunnetta. Viimeistään hääviikko on melkein kaikilla täynnä epävarmuutta, kiirettä, stressiä, riitoja ja jopa unettomuutta.

Mutta ei hätää! Tässä kuusi vinkkiä erityisesti häiden lähiviikoille ja -kuukausille, joiden avulla vähennät häästressiä ja opit ehkä vähän laskemaan irti.

surullinen nainen häästressi mies taustalla

Kuva Drazen Zidic / Freepik

1. Vapaapäivä

Merkitse kalenteriin päiviä, jolloin et hoida yhtään häihin liittyvää asiaa. Tee jotain muuta rentouttavaa yksin, ystävien tai puolison kanssa.

2. Kuuntele

Kuuntele nimenomaan itseäsi. Yritä viettää edes muutama minuutti täydessä hiljaisuudessa ja antaa asioiden vain olla. Mietiskele rauhassa millainen olo sinulla on: hermostunut, rauhallinen vai jotain muuta. Mitä enemmän on kiirettä, sitä suuremmalla syyllä tulisi antaa aivojen ja kropan vain levätä.

3. Muistivihko

Pidä käsilläsi muistivihkoa. Laita se jopa yöpöydälle, sillä usein hektisessä elämänvaiheessa asioita pulpahtelee mieleen myös öisin. Kirjaa ylös nuo ajatukset ja palaa niihin vasta aamulla. Kirjoittele muutenkin vihkoon juhliin liittyviä asioita aina, kun ne alkavat vaivata mieltä tai kun saat jonkun hyvän idean.

hääpari morsian ja sulhanen jalat

Kuva Rawpixel / Freepik

4. Tylsä täydellisyys

Unohda perfektionismi. Häiden jälkeen et todennäköisesti muista, olivatko lautasliinat juuri oikeilla paikoillaan tai huomasivatko kaikki kukitusten yksityiskohdat. Täydellisyys on tylsää eikä jätä sijaa spontaaniudelle. Keskity täydellisyyden sijaan lämpimään tunnelmaan ja aitoon läsnäoloon ihan kaikessa!

5. Lepo

Jos olet aivan väsynyt, älä tee yhtään päätöstä. Vasta, kun olet nukkunut kunnolla, palaa asioihin. Ja muista, että unesta ei kannata tinkiä häiden vuoksi. Väsyneenä jokainen pienikin haaste voi tuntua ylitsepääsemättömältä ja kuormittaa kohtuuttomasti.

6. Mittasuhteet

Jos pakka tuntuu leviävän käsiin, päästä langoista irti. Helli itseäsi miettimällä, mitkä asiat eivät ole niin tärkeitä ja voisiko nuo asiat jättää ihan vain tekemättä. Älä katso häiden kokonaisuutta ulkopuolelta vain visuaalisten linssien läpi. Tunnustele mielessäsi ja sydämessäsi, oletko rakentamassa visuaalista ilotulitusta tunteiden kustannuksella? Mieti, mitä sinä ja te haluatte ja mikä tuntuu teistä oikealta. 

 

Teksti Tanja Hakala

 Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehdessä 2/2022

 
Etsi lisää ideoita mielenhallintaan Häät.fistä sanalla häästressi

Hääviikko yllättää jokaisen! Lue hääbloggaajan tärpit. Lue Häät.fistä >>

 

 

Lue juttu Häät-lehden näköislehdestä Issuu.comista

Muokattu: 29.11.2023