Festivelle on tärkeintä että jokainen vihkisormus saajalleen täydellinen

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Festivelle on tärkeintä että jokainen vihkisormus saajalleen täydellinen

kultasepät Narsakka neljässä sukupolvessa

Narsakan perheessä kultasepän ammatti on periytynyt isältä pojalle. Kultasepät neljän polven ajalta Helge, Osmo, Thomas ja Elias.

Kultasepät Narsakka luo unelmien Festive-koruja hääpareille aina tilauksesta. Perheyritykselle tärkeintä on toteuttaa jokainen vihkisormus saajalleen täydelliseksi.

Kun asiakas ojentaa kultaseppä Thomas Narsakalle hänen isoisänsä 50 vuotta sitten valmistaman sormuksen, mielessä läikähtää lämpimästi. Sormuksessa on elämän jälkiä, mutta se on kestänyt kaikki nämä vuodet rakkauden symbolina.

Helge-isoisän kädenjälki on korussa vahvasti läsnä. Thomas ottaa korun vastaan ja kertoo asiakkaalle sen arvon.

– Näitä kohtaamisia tulee vuoden aikana tasaisesti. Toiset haluavat tietää arvon, toiset kysyvät huoltamisesta. Ovathan ne hienoja hetkiä, Thomas hymyilee. 

poika Joel Narsakka kilon painoinen kulta vyö

Veljekset ovat pienestä pitäen saaneet nähdä mitä ihmeellisempiä taidonnäytteitä. Nuorimman veljeksen Joelin mittainen vyö on valmistettu kullasta ja painaa reilu kilon.

Hienoja lapsuuden muistoja

Thomas on kultaseppä kolmannessa polvessa. Hänen isoisänsä Helge Narsakka aloitti kultasepän työt 1947, josta alkoi Kultasepät Narsakan tarina.

Oppi on siirtynyt perheessä isältä pojalle jo neljän sukupolven ajan. Vuonna 2010 Thomas astui luotsaamaan yritystä, kun hänen isänsä Osmo jäi eläkkeelle. Alalle lähtö ei ollut itsestään selvää, mutta pienestä saakka se kiinnosti.

– Jo ihan naperona olen ensimmäisen kerran ollut isäni verstaalla silloisen kodin yhteydessä. Koulun jälkeen saimme veljien kanssa kokeilla metallipalan kiillottamista ja hiomista.  

kultaseppä kiilottaa timanttisormusta Festive-timanttikorut

Kaikki sormukset ovat uniikkeja

Avioliitto sinetöidään unelmien sormuksella, omaan persoonaan sopivalla yksilöllä. Kultasepät Narsakka on taitava toteuttamaan jokaisen oman toiveen.

Täällä kaikki Festive-sormukset tehdään omassa pajassa perinteisen käsityön ja uuden teknologian symbioosissa. Koruista on esillä mallikappaleet jälleenmyyjillä kautta maan sekä yrityksen nettisivuilla.

Asiakkaalle tehdyt luonnokset heräävät eloon Narsakan pajalla. Pitkät perinteet omaava kultasepänverstas sijaitsee Hämeenlinnassa. Ateljeen 10 kultaseppää valmistavat koruja tarkalla ammattitaidolla ja suurella sydämellä. Yhteensä Kultasepät Narsakka työllistää 16 henkilöä. 

Koruihin voi tehdä omia valintoja, jotta lopputulos on unelmien mukainen. Teettää voi myös täysin uniikin teoksen. Valmiin sormuksen saa jopa muutamassa päivässä, siitä on kiittäminen ateljeen lukuisia taitavia kultaseppiä. 

Peruskallio sormus Festive timanttikorut

Unelmien sormus edullisemmin 9 karaatin kullasta

Uusimpana materiaalina sormusten valmistamisessa on yhdeksän karaatin kulta. Tässä kullassa hienokullan pitoisuus on matalampi, jolloin hintaa saadaan alemmas.

9K kullan suosio on lisääntynyt erityisesti Peruskallio-tyylisissä sormuksissa, joissa runko on selvästi tukevampi ja näin ollen hinta on edullisempi. 

– 9 karaatin kullasta valmistettavien vihkisormusten kysyntä on ollut hurjassa kasvussa. Edullisemmasta materiaalista saa budjettiin sopivan sormuksen näyttävyydestä tinkimättä. Yhdeksän karaatin kulta on kestävää ja kovaa, ja sitä on saatavilla kaikissa kullan sävyissä. 

Festive timanttikorut halosormuksia eri koisilla timanteilla

Vihkisormus on korvaamaton rakkauden symboli

Narsakalla on edelleen vahva perheyrityspohja. Mukana ovat Thomaksen puoliso Johanna, veljet Joel ja Mico sekä lapset Naomi ja Elias. Työntekijät ovat hekin kuin perhettä.

Narsakassa arvostetaan kultasepän perinteistä palvelua. Sitä, että asiakas tilaa korun ja se valmistetaan juuri häntä varten.

– Kun näen asiakkaan silmistä ja eleistä, miten paljon sormus hänelle merkitsee, se on korvaamatonta. Koru, jonka me olemme valmistaneet, symbolisoi ihmisille rakkautta ja avioliittoa. Siksi me haluamme tehdä työmme niin hyvin kuin mahdollista.

Silloin tällöin Thomas pysäyttää koko ateljeen ja pyytää jokaista miettimään, miten merkityksellisten asioiden äärellä he ovatkaan.

– Se, että voimme tehdä jotain ikuista käsityönä ihmisten elämiin, on upea juttu! 
 

Teksti Tanja Hakala

ARTIKKELI ON MAINOSSISÄLTÖÄ, yhteistyössä FESTIVE

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 1/2022.


Osta Häät-lehden digitaalinen versio Issuu.comista


Uusimman Häät-lehden voi lukea ja tutustua sisältöön kätevästi näköislehtenä Issuu.comissa.


Muokattu: 17.3.2022