Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Elämää kodin ympärillä

Elämää kodin ympärillä

Fiskarsin ruukkikylässä asuvan korumuotoilijapariskunnan Kirsti ja Kristian Saarikorven häät vietettiin 8. elokuuta 2004 yhtä aikaa esikoisen ristiäisten kanssa. Avioliiton arki on täyttynyt perheen puuhista ja yhteisistä töistä omassa yrityksessä.  Varsinaista vapaa-aikaa Saarikorvilla ei oikeastaan ole koskaan eikä sitä niin kaivatakaan.

Vuonna 2004 vietettyjä häitä suurempana käännekohtana suhteelleen Saarikorvet pitävät päätöstä yhteisestä elämästä. Se syntyi, kun he hakeutuivat ennen esikoistytär Auroraa lapsettomuushoitoihin.

Esikoistyttären syntymän myötä iltamenot, matkustelu ja kahdenkeskinen aika vähenivät huomattavasti. Lapsiperheen arki on Kristianin mukaan vienyt terää parisuhteen vaalimiselta, vaikkapa aamiaisilta vuoteeseen ja yllätyskukkakimpuilta. Nyt energiaa siihen alkaa taas olla enemmän.

– Muutos oli raju, mutta sitä me halusimmekin, Kirsti sanoo. – Viimeiset seitsemän vuotta olemme eläneet lasten ehdoilla, ja kumpikin tytöistä on hoidettu kotona 2-vuotiaaksi.

Kun sukulaisia ei asu lähellä, ovat arkea helpottaneet vapaat työajat ja hyvän hoitajan löytyminen. Toisaalta samalla alalla työskentely on tarkoittanut myös samanaikaisia kiireitä – esimerkiksi messuille kummankin olisi aina päästävä yhtä aikaa.

Elämää kodin ympärillä

Kirstin hääpukuna oli boutiquesta ostettu mekko. Sen koristeena oli Kristianin vaaka-horoskooppimerkille suunnittelema rintakoru, jonka väritystä mukailivat hääkimpun oranssit kallat.

Lahjomaton peili

Kirstin ja Kristianin ammatti-identiteetit ja työtavat ovat erilaiset: Kirsti on kummankin mielestä sydämeltään muotoilija ja luonteeltaan järjestelmällinen, kun taas Kristian pitää itseään insinöörimäisenä kultaseppänä ja on molempien mukaan ”silppuisempi”. Oman ominaislaadun tunnistaa toisen kautta, ja erilaisuus on voimavara:

– Parisuhteessa oppii enemmän itsestään kuin toisesta, Kristian sanoo.

Kirsti työskentelee yleensä kotona ja Kristian ”navetalla”, useimmiten iltaan asti. Aurora on päivisin koulussa ja Serafina päiväkodissa.

– Arki on hektistä, kuten yrittäjillä yleensä. Huomisen tietää, ei muuta, Kirsti kiteyttää.

Viikonloppuisin liikutaan yhdessä luonnossa sekä rentoudutaan matkoilla ja kylpylöissä. Kristian harrastaa myös pistooliammuntaa, ja kaksin käydään illallisilla paikallisessa ravintolassa. Arkea piristää myös ympäröivä kauneus. Kirsti kertoo esteettisen näkökulman olevan heillä läsnä kaikessa – ensimmäiseksi siinä, miltä koti ja sitä ympäröivä maisema näyttävät.

Varsinaista vapaa-aikaa Saarikorvilla ei ole oikeastaan koskaan eikä sitä niin kaivatakaan. Työn ja vapaa-ajan yhteen solmiutuminen on tietoinen valinta, elämäntapa. Kahdesta lomaviikosta jälkimmäisellä alkaa tehdä mieli jo takaisin töiden pariin.

– Työ vie mukanaan, mutta sieltä löytyvät myös ne parhaat yhteiset hetket, Kristian sanoo.
 

Lähes kaikilla Saarikorpi Designin sormuksilla on nimet. Kuvassa vasemmalla on ”Crazy Bee” ja oikealla ”Leaf”.

 

Jotain ihan uutta

Saarikorpi Design Oy on Kristian Saarikorven vuonna 2000 perustama muotoilutoimisto, joka on erikoistunut uniikkeihin kihla- ja vihkisormuksiin. Ainutkertaisuus on niissä erityisen perusteltua:

– Ne voivat olla sormessa kymmeniäkin vuosia, joten niiden tulisi kuvastaa parin rakkautta. Jokainen pari on uniikki, Kristian Saarikorpi painottaa.

Saarikorpi tapaa yleensä asiakkaansa pari kertaa, ensin suunnittelun ja sitten sovituksen merkeissä. Mallin luonnostelun jälkeen idea hautuu 2–3 viikkoa, minkä jälkeen asiakas saa nähtäväkseen fotorealistiset kuvat.

Saarikorpi Designin valmistamien sormusten hinnat vaihtelevat työn ja materiaalien mukaan, ja hintahaarukka on laaja. Keskihinta on 1 500–3 000 euroa. Nykyään Kirstikin kuuluu Saarikorpi Designin suunnittelijoihin, mutta jatkaa samalla myös pitkään jatkunutta yhteistyötä Kalevala Korun kanssa. Työroolissaan hän esiintyy taiteilijanimellä Kirsti Doukas.

Kevään 2012 aikana Saarikorpi Design tekee uuden aluevaltauksen persoonallisen korumuotoilun saralla: kehitteillä on kokonaan uudenlainen nettipalvelu, Prime Smith -käyttöliittymä, jonka avulla asiakas pystyy suunnittelemaan itse sormuksen. Suunnitelmat näkyvät ruudulla kolmiulotteisena kuvana. Kokeilla voi erilaisia muotoja, kuvioita, materiaaleja ja värejä ennen tilaamista, ja palveluun voi ladata myös omia kuvia.

Teksti Terhi Kivikoski-Hannula / Mediafocus
Kuvat Matti Rajala


Lue Saarikorpien häämuistoista Häät-lehdestä 1/2012 (ilm. 15.2.2012)

Muokattu: 5.9.2017