Body sugaring - Erilainen karkkipäivä

Body sugaring - Erilainen karkkipäivä

Toimittaja Maikki Hopia tunnustaa, että makeanhimon yllättäessä hän kipittää vartalo­sokerointiin!

Minun täytyy tunnustaa jotain: en ole lapsuusajan jälkeen ollut mikään hirveän suuri karkinystävä, mutta näin aikuisiällä opin tavan uudestaan. Makeanhimon yllättäessä kipitän vartalo­sokerointiin! Sokerilla voidaan nimittäin poistaa karvoja, ihan mistä tahansa.

Kun puhutaan body sugaringista, kyse on luonnonmukaisesti valmistetusta sokerimassasta, joka vie ihon pinnalta karvojen lisäksi kuolleen ihosolukon mennessään. Lopputulos oli pehmeä ja sileä iho on nannaa omalle hyvinvoinnil­le ja myös miehen mieleen.

Sokerointi on vahausta parempi menetelmä karvoituksenpoistoon, koska sen voi tehdä jopa kahden millin sänkeen eikä sinun tarvitse kasvattaa enää karvojasi karvanpoistoa varten. Sokerointi myös hidastaa ja heikentää säännöllisesti tehtynä karvankasvua te­hokkaammin kuin vahaus, koska karvat pystytään poistamaan niiden aikaisessa kasvuvaiheessa (1–3 mm) ja karvojen mukana saadaan poistettua myös sisäiset juuritupet. Sokerilla karvat poistetaan vain niiden kasvusuuntaan – toisin kuin vahauksessa – tämä estää karvojen kat­keilun, jonka vuoksi sokeroinnilla karvat pysyvät poissa pidempään.

Body sugaring - Erilainen karkkipäivä
Body sugaring - Erilainen karkkipäivä

Sokerilla voidaan poistaa karvoja ihan mistä tahansa. Ehkä morsian haluaa paljastaa villimmän puolen itsestään ja yllättää sulhasen siirryttäessä viettämään hääyötä?

Intiimialueillakin sokeri hoitaa hommansa, tosin hieman kivuliaammin ainakin allekirjoittaneella, mutta Kati Iso­niemen mukaan kipuilu on yksilöllistä. Monille kainalot saattavat olla herkkää­kin herkempi paikka, mutta itse tunsin vain pientä nipistelyä, ja kiemurtelua aiheutti enemmän kainaloiden herkkä kutiaminen kuin kipu.

Body Sugaring on hygieenistä, tur­vallista ja kivuttomampaa kuin vahaus. Se ei sisällä allergisoivia ainesosia eikä sitä ole testattu eläimillä. Suositeltavaa olisi käydä sokeroinnissa noin viikko ennen häitä. Jos haluaa jatkossakin tyy­dyttää makeanhimonsa uudella tavalla, kannattaa sokeroijan luo hipsiä 4–5 vii­kon välein, jolloin karvankasvua saadaan tyrehdytettyä tehokkaimmin.


Teksti Maikki Hopia/Häät-lehti
Kuvat Topkat Kosmetik

Juttu on julkaistu Häät-lehdessä 1/2007

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Morsiamen kauneus