Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Bloom-korusarjaa inspiroi luonnon rouheus ja selkeys

Bloom-korusarjaa inspiroi luonnon rouheus ja selkeys

Hanna K Design & Jewelleryn suunnittelema Bloom-sarja sai alkunsa vuoden 2012 alussa uniikista, 30-vuotislahjaksi teetetystä kaulakorusta. Siron riipuksen muotokieli on poimittu kasvimaailmasta, sekä Jugend ja Art Nouveau -suuntauksesta, joka on lahjansaajan tyylin mukainen ja sydäntä lähellä. Valkokultaisen riipuksen trillion-hiontainen safiiri on kuin kukan nuppu.

Uniikkien Bloom-korujen sarja sai jatkoa hopeisina koruina saman vuoden syksyllä toisen kaulakorun muodossa, ja seuraavana vuonna korvakoru- ja kaulakorusettinä. Näissäkin koruissa sama tunnistettava muotokieli jatkui, mutta muuntuneena, uudelleen muotoiltuna.

Asiakkaat antavat aina parhaan inspiraation ja lähtökohdan suunnittelulle, mutta korujen muodon antaa useimmiten luonto. Sen matemaattisuus ja sattumanvaraisuus, sen rouheus ja selkeys, sen mahtavuus ja sirous tarjoaa ideoita loputtomiin. Luonnonmuodoista ammentavien Art Nouveaun mestareiden tuotanto ei lakkaa ihastuttamasta minua kerta toisensa jälkeen.

Huomaan omissa koruissani usein juuri tämän vastakohtien kirjon. Erilaiset tekstuurit, luonnonmuotoiset ja rouheat pinnat, sekä pienet, sirot pitsiset työt ovat molemmat minulle yhtä läheisiä. Nämä kontrastiset elementit myös yhdistyvät upeasti toisiinsa.

Yritykseni Hanna K Design & Jewellery on Kuopiossa vuonna 2006 perustettu korusepän yritys. Pääasiassa toimeeni kuuluvat uniikkien korujen suunnittelu ja valmistus tilaustyönä, sekä omien korumallistojeni toteutus, kaikki perinteisillä käsityömenetelmillä tehden. Lisäksi pajallani syntyvät tärkeiden, vanhojen kulta- ja hopeakorujesi korjaus- ja muutostyöt.

Bloom-korusarjaa inspiroi luonnon rouheus ja selkeys

Muokattu: 16.5.2024