Ateenan piilotetut helmet ja huikean kauniit saaret - Kreikka pitää pintansa häämatkakohteiden suosikkina

kreikka lokakuu

Kuva GNTO Y.Skoulas

Ateena – matka 6 000 vuotta taaksepäin

Ateenassa oli asutusta jo neoliittikauden aikaan, joten ei ihme, että sitä pidetään Euroopan historiallisimpana kaupunkina. Ateena saavutti pitkän ja kiehtovan historiansa huipun 400-luvulla ekr.

Nykyään Ateena tarjoaa uniikin kokemuksen vierailijoilleen, matkan läpi 6 000 vuoden historian!

kreikka lokakuu

Kuva GNTO / Y. Skoulas

Häämatka Ateenan Rivieralle

Ateenassa kesä ei lopu elokuuhun. Se pysyy jännittävänä ja yllätyksiä täynnä koko syyskuunkin. Auringonvalon kyllästämät rannat ja kristallinkirkkaat vedet yhdessä huikean yöelämän kanssa tekevät Ateenan Rivierasta uskomattoman kattauksen, paljolti samankaltaisen kuin jollain kosmopoliittisella kreikkalaisella saarella.

kreikka lokakuu

Kuva GNTO / S. Pavlidis

Lue  täältä lisää Ateenan häämatkamahdollisuuksista!

Kurkkaa täältä mitä Ateenan Riviera pitää sisällään.

Argo-Saroniset saaret kutsuvat huumaavaan seikkailuun

Peloponnesoksen itäinen rantaviiva ja saariryppäät Argoksenlahdella ovat suosittuja turistikohteita hyvin lähellä Ateenaa. Methana, Salamina, Aegina, Agistri, Poros, Hydra ja Spetses voivat tarjoilla kävijälle ikimuistoisia kokemuksia hulppeiden näkymiensä vuoksi. Vaikuttavat arkeologiset kohteet, museot, arvokkaat kodit, kuvankauniit kylät ja kutsuvat rannat täyttävät kenen tahansa häämatkailijan toiveet.

Aegina sopii myös lapsiperheille

Aeginan saari on uskomaton paikka! Se sopii täydellisesti viikonlopun “getaway-kohteeksi”, sillä matkaa Piraeuksen satamasta saarelle kertyy vain noin 30 kilometriä. Saari sopii hienosti myös lasten kanssa matkustaville lempeiden rantojensa vuoksi.

kreikka lokakuu

Kuva GNTO / M. Chatzi

Tiesitkö, että Aeginan saari sai nimensä jumalan kuninkaan Asopoksen tyttären, nymfin, mukaan? Kerrotaan, että Zeus rakastui nymfiin ja vei hänet tälle saarelle. Lue lisää upeasta Aeginasta täältä!

Spetses – aistikkaan upea saari

Spetsesillä on pitkä ja kunniakas historia merellisyytensä ansiosta. Kun saavut henkeäsalpaavan kauniiseen satamaan, kutsuvassa rivissä hevoskärryt odottavat  kyytiin astujaa uljaassa rivissä. Romanttinen ajelu pienen saaren ympäri ihaillen kartanoita ja kapeita mukulakivikatuja on paras startti häämatkalle Spetsesissä. Jos matkustat Spetsesiin syyskuussa, pääset näkemään Armatan, todella vaikuttavan laivastotaistelun, joka on järjestetty uudelleen näytöksenomaisesti aina vuodesta 1931 asti.

kreikka lokakuu

Kuva Photo Compliments of Haat-GNTO Press trip. Johanna Lehtinen

Lue täältä  miten huikea tarina Spetsesin saarella on.

Täällä voit tutustua miten pystyt tutustumaan saareen kävellen.

Hydra – pala julkkisten luksuselämää

Jos häämatkasi taittuu purjehtien Kreikan saarten välillä, seuraava pysähdys on Hydra, julkkisten suosikkisaari ja yksi kaikkien aikojen romanttisin kohde Kreikassa. Hydran ovat valinneet paikakseen niin kuuluisat taiteilijat, kirjailijat kuin jet-setterit, kuten Leonard Cohen, Henry Miller ja kuuluisia kreikkalainen maalari N. Hadjikyriakos-Ghika. Hydra houkuttelee kyllä purjehtijoita, mutta se on myös mielenkiintoinen paikka arkkitehtuurin näkökulmasta. Monen luksusresortin on nimittäin rakentanut italialaiset todella taitavat ammattimiehet.

 

kreikka lokakuu

Kuva GNTO / Huawei Y. Porfiropoulos

Tiesitkö, että Hydralla autot on kielletty? Lue täältä lisää Hydran huikeasta luonteesta!

Poros – hiljaisuutta ja kosmopoliittista lumoa

Seuraavaksi voitte jatkaa häämatkaa Poroksen syliin! Antiikin Poros koostui itse asiassa kahdesta saaresta, Spheriásta ja Kalávriasta. Mutta viimeisin Méthana-tulivuoren räjähdys 273 eKr. muutti radikaalisti alueen muotoa.

Rehevät männyt, kauniit rannat ja vilkas rantaelämä ovat Poroksen tunnusmerkkejä. Saaren viehättävä luonne on sekoitus hiljaisuutta ja kosmopoliittista tunnelmaa. Vilkkaat kahvilat, kaupat ja ravintolat veden äärellä luovat lumoavan kattauksen ihanalle saarielämälle.

kreikka lokakuu

Kuva Photo Compliments of Haat-GNTO Press trip. Johanna Lehtinen

Poros lumoaa sinut täysin! Käykää ehdottomasti Sitruunametsässä (Lemon Forest), vehreällä kukkulalla, missä kasvaa yli 30 000 sitruuna- ja appelsiinipuuta. Lue lisää tästä paratiisisaaresta  täältä!

Agkistri – pienen saaren kutsu

 Vain 35 kilometrin päässä Piraueksen satamasta sijaitsee Agkistri, jolle saapuminen on vaivatonta. Agkistria kutsutaan Argoksenlahden paratiisiksi.

Taivaansiniset vedet, männyt ja runsas kasvillisuus, joka muuten tarjoaa pakopaikan monelle lintulajille, ovat tämän pienen, mutta hyvin charmikkaan saaren tunnusomaisia piirteitä. Saarella asuu muuten vain 1 000 asukasta!

Lue lisää Agkistristä täältä ja tutustu saariin lisää täällä.

Destination Greece. Health First.

Destination Greece. Health first.

Kreikka

Lue TÄÄLTÄ huikeasta Peloponnesoksesta!

ARTIKKELI ON MAINOSSISÄLTÖÄ JA TUOTETTU YHTEISTYÖSSÄ KREIKAN VALTION MATKAILUN (GNTO) KANSSA.

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Häämatka