27.9.2019
Kuva Johanna Lehtinen
Kävimme kokeilemassa, miten romanttinen Ateena on häämatkakohteena. Sykkivä suurkaupunki osoittautui huikeaksi paikaksi, josta löytyy historiaa, kulttuuria, shoppailumahdollisuuksia ja mykistäviä maisemia.
Voit lukea Kaarina Korventakan ja Johanna Lehtisen matkajutun lokakuussa ilmestyvästä 2/2019 Häät-lehdestä. Sitä ennen, kurkkaa miten upeita ravintolaelämyksiä he löysivät!
Roof Top -ravintola Chocolat Royal aivan Ateenan historiallisen keskustan ja Akropoliksen tuntumassa. Wine tasting ja Ancient gourmet -iltoja. Auki aamupalasta myöhäisiltaan.Tee pöytävaraus kattoterassille!
Kuva Johanna Lehtinen
Kuva Kaarina Korventaka
Ravintola sijaitsee korkealla Lykavittos-kukkulan päällä. Paikalle pääsee joko kiskoköysiradalla tai autolla. Pöytävaraus Orizontes-ravintolaan kannattaa tehdä jo pari viikkoa ennen reissua, jotta saa varmistettua parhaan paikan aivan terassin reunalta.
Kuva Johanna Lehtinen
Kuva Kaarina Korventaka
Trendikäs kahvila ja ravintola Ruins Athens Urban Area. Poikkea nauttimassa lasi Freddoa, kylmää espressoa. Tai istahda ihmettelemään ihmisvilinää aamiaisen, lounaan tai myöhäisen illallisen merkeissä.
Kuva Kaarina Korventaka
Shoppailun lomassa juotava lounas tai kuuman päivän virkistävä mehu löytyy kivasta smoothiebaarista nimeltä Nova Gea Smoothie bar. Välipalabaari sijaitsee Vanhassa kaupungissa Plakan alueella.
Kuva Kaarina Korventaka
Häämatka Ateenassa saa ripauksen seikkailupölyä, kun sen yhteyteen liittää yhden tai kahden yön vierailun läheiselle Spétsesin saarelle. Matka Ateenasta Spétsesin pienelle saarelle kestää reilu kaksi tuntia. Saarella ei ole autoja kesäkuukausina liikennöivän bussin ja taksien lisäksi, lyhyet matkat taitetaan skoottereilla, mönkijöillä tai romanttisemmin hevoskärryillä. Ja jalankin saa otettua saaren keskeiset osat haltuun, niin piskuinen se on. Matka saaren ympäri on vain 26 kilometriä. Jos Ateena oli hektinen, on lunki Spétses täysi vastakohta sille. Rytmi on verkkaista, täällä ehtii aina istahtaa alas kahville tai lasilliselle.
Kuva Johanna Lehtinen
Hotellin arvostusta nauttivan Verandah-ravintolan kasvikset, yrtit ja hedelmät kasvatetaan samalla saarella, hotellin omalla maatilalla.
Kreikkalaisilla aterioilla nautitaan usein neljä ruokalajia. Alkupalojen, pääruoan ja jälkiruoan lisäksi tarjoillaan salaatti, joka syödään alkupalojen ja pääruoan välissä tai yhdessä näiden kanssa.
Kuva Johanna Lehtinen
Spetses-saaren paras kalaravintola on vanhan sataman Tarsanas, jonka terassialue ulottuu rennosti laiturille kalastusveneiden väliin.
Hintataso on kreikkalaisittain korkea, päivän kala-ateria maksaa 75 euroa. Toki annokseksi valmistettava kala valitaan itse vitriinistä, siitä riittää kahdelle ja hintaan kuuluu vielä kalan perkaus valmiiksi suupaloiksi. Alkupaloiksi tilattu kreikkalainen salaatti ja paistettu saganaki-juusto vakuuttavat. Ruoka on hyvin yksinkertaista, mutta raaka-aineet ensiluokkaisia. Voiko näin maukkaita ja mehukkaita tomaatteja edes olla?
Kuva Johanna Lehtinen
Häät-lehti 2/2019 saatavilla Love me do -messuilta Kaapelitehtaalta Helsingistä 5.10. ja Lehtipisteisiin kautta maan se ilmestyy 10.10.2019.
Jaa juttu
Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi verkkosivustollamme. Osa evästeistä on välttämättömiä verkkosivuston käytön kannalta ja etenkin ostotapahtuman kannalta, osa valinnaisia: suorituskykyä seuraavat evästeet kertovat, miten käytät verkkosivustoamme ja sen ominaisuuksia; toiminnalliset evästeet muistavat mieltymyksesi.
Nämä ovat välttämättömiä sivuston toiminnan kannalta. Näitä tietoja käytetään helpottamaan verkkosivuston käyttöä ja näitä ei voi poistaa.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivuston kävijöiden seuraamiseen, jotta julkaisijat voivat kohdentaa markkinointiaan asiaankuuluvilla ja kävijää kiinnostavilla mainoksilla.
Keräävät tietoja verkkosivustomme käytöstä, esimerkiksi käynneistä sivuilla tai virheilmoituksista. Nämä tiedot yhdistetään ja anonymisoidaan, ja niitä käytetään verkkosivustomme kehittämiseen. Käyttämämme analytiikka-työkalut ovat Google Analytics ja Hotjar.