Ateena yllättää monipuolisuudellaan

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Ateenan huikeimmat ravintolat ja uskomaton Spétses

Ateena

Kuva Johanna Lehtinen

Kävimme kokeilemassa, miten romanttinen Ateena on häämatkakohteena. Sykkivä suurkaupunki osoittautui huikeaksi paikaksi, josta löytyy historiaa, kulttuuria, shoppailumahdollisuuksia ja mykistäviä maisemia.

Voit lukea Kaarina Korventakan ja Johanna Lehtisen matkajutun lokakuussa ilmestyvästä 2/2019 Häät-lehdestä. Sitä ennen, kurkkaa miten upeita ravintolaelämyksiä he löysivät!

1. Chocolat Royal

Roof Top -ravintola Chocolat Royal aivan Ateenan historiallisen keskustan ja Akropoliksen tuntumassa. Wine tasting ja Ancient gourmet -iltoja. Auki aamupalasta myöhäisiltaan.Tee pöytävaraus kattoterassille!

 

Ateena chocolat

Kuva Johanna Lehtinen

ateena

Kuva Kaarina Korventaka

2. Orizontes Lycabettus

Ravintola sijaitsee korkealla Lykavittos-kukkulan päällä. Paikalle pääsee joko kiskoköysiradalla tai autolla. Pöytävaraus Orizontes-ravintolaan kannattaa tehdä jo pari viikkoa ennen reissua, jotta saa varmistettua parhaan paikan aivan terassin reunalta.

 

 

Ateena lykavittos

Kuva Johanna Lehtinen

Ateena orizones

Kuva Kaarina Korventaka

3. Ruins Athens Urban Area

Trendikäs kahvila ja ravintola Ruins Athens Urban Area. Poikkea nauttimassa lasi Freddoa, kylmää espressoa. Tai istahda ihmettelemään ihmisvilinää aamiaisen, lounaan tai myöhäisen illallisen merkeissä.

 

 

Ateena ruins

Kuva Kaarina Korventaka

4. Nova Gea Smoothie bar

Shoppailun lomassa juotava lounas tai kuuman päivän virkistävä mehu löytyy kivasta smoothiebaarista nimeltä Nova Gea Smoothie bar. Välipalabaari sijaitsee Vanhassa kaupungissa Plakan alueella.

 

 

Ateena

Kuva Kaarina Korventaka

5. Jumalainen Spétses

Häämatka Ateenassa saa ripauksen seikkailupölyä, kun sen yhteyteen liittää yhden tai kahden yön vierailun läheiselle Spétsesin saarelle. Matka Ateenasta Spétsesin pienelle saarelle kestää reilu kaksi tuntia. Saarella ei ole autoja kesäkuukausina liikennöivän bussin ja taksien lisäksi, lyhyet matkat taitetaan skoottereilla, mönkijöillä tai romanttisemmin hevoskärryillä. Ja jalankin saa otettua saaren keskeiset osat haltuun, niin piskuinen se on. Matka saaren ympäri on vain 26 kilometriä. Jos Ateena oli hektinen, on lunki Spétses täysi vastakohta sille. Rytmi on verkkaista, täällä ehtii aina istahtaa alas kahville tai lasilliselle. 

 

 

Spetses

Kuva Johanna Lehtinen

Hotelli Poseidonion


Hotellin arvostusta nauttivan Verandah-ravintolan kasvikset, yrtit ja hedelmät kasvatetaan samalla saarella, hotellin omalla maatilalla.

Kreikkalaisilla aterioilla nautitaan usein neljä ruokalajia. Alkupalojen, pääruoan ja jälkiruoan lisäksi tarjoillaan salaatti, joka syödään alkupalojen ja pääruoan välissä tai yhdessä näiden kanssa.

 

Ateena spetses

Kuva Johanna Lehtinen

Tarsanas

Spetses-saaren paras kalaravintola on vanhan sataman Tarsanas, jonka terassialue ulottuu rennosti laiturille kalastusveneiden väliin.

Hintataso on kreikkalaisittain korkea, päivän kala-ateria maksaa 75 euroa. Toki annokseksi valmistettava kala valitaan itse vitriinistä, siitä riittää kahdelle ja hintaan kuuluu vielä kalan perkaus valmiiksi suupaloiksi. Alkupaloiksi tilattu kreikkalainen salaatti ja paistettu saganaki-juusto vakuuttavat. Ruoka on hyvin yksinkertaista, mutta raaka-aineet ensiluokkaisia. Voiko näin maukkaita ja mehukkaita tomaatteja edes olla?

 

Ateena Spetses

Kuva Johanna Lehtinen

Lue myös millainen helmi löytyy Ateenan Rivieralta!

Häät-lehti 2/2019 saatavilla Love me do -messuilta Kaapelitehtaalta Helsingistä 5.10. ja Lehtipisteisiin kautta maan se ilmestyy 10.10.2019.

Muokattu: 4.4.2023