Ammattilainen tallentaa häiden tunnelman häävideolle

Ammattilainen tallentaa häiden tunnelman häävideolle

Häiden parhaat hetket ja tunnelma tallentuvat videokuvaajan avulla ikimuistoisiksi. Kannattaa kuitenkin muistaa etukäteen häävideota miettiessään pohtia tarkkaan, ottaako paikalle ammattilaisen vai kameran omistavan sukulaisen.

Häävideoita ammatikseen kuvaava Edvin Kissel muistuttaa, että kun sedän tai kaverin kuvaamaa heiluvaa videota vuosien varrella katsellaan, hämärä videokuva voi pahimmassa tapauksessa korvata hääparin mielissä muiston oikeasta juhlasta.

– Huono häävideo voi aiheuttaa sen, että vuosien jälkeen ei enää muistakaan, millaista omissa häissä oikeasti oli, Kissel muistuttaa.

Ammattilainen vai videokameran omistava sukulainen?

Häähetkiä ei voi toistaa myöhemmin, joten niitä pitäisi kuvata ammattitaidolla. Tämän takia myös videokuvaus on parempi jättää ammattilaisen hoidettavaksi. Hän toimii laadukkaasti ja etenee ennalta laaditun suunnitelman mukaan.

Ammattikuvaaja käyttää laadukkaampia ja monipuolisimpia kuvauslaitteita, hän osaa kuvata erilaisista kuvakulmista, osaa kuvata eri sääolosuhteissa ja nopealla aikataululla. Silloin kun sukulainen kameran kanssa miettii paras kuvauskulma, ammattilainen jo saapuessa paikalle tietää kokemuksesta parhaat paikat ja kuvauskulmat. Hänellä on myös aina varasuunnitelma.

Hääjuhlassa ammattikuvaaja osaa myös toimia yhteistyössä seremoniamestarin, kaason ja bestmanin kanssa, ja näin tietää missä pitäisi olla tärkeässä hetkessä. Harva sukulainen jaksaa kuvata useita tunteja, jotta saataisiin materiaalia hääelokuva varten. Ja on hyvä muistaa, että myös vieraille tulisi suoda mahdollisuus nauttia hääjuhlasta, ilman stressiä kuvaajan velvollisuuksista.

Häävideo kuin musikkivideo?

Kun videokuvauksesta huolehtii harrastaja-sukulainen, syntyy helposti stereotyyppinen tilanne. Voitte kuvitella monituntisen ja tärisevän videon katselutilnateen, josta kukaan ei innostu ja kaverit sekä lähisuku yrittävät keksiä menoja. Tai kuvittele kun jonain päivänä katsotte aviopuolison kanssa häävideotanne, jonka lähisukulainen kuvasi ja huomaattekin, ettei hääpäivä muistuta teidän häitänne.

Videotallenne teidän tärkeämmästä päivästä voi ja pitäisikin näyttää hyvältä. Se voi olla rytminkäs musiikkivideo, mikä vuosien päästäkin tuo tanssifiilistä, niin kuin olisi silloin juhlapäivänä. Se voi myös olla oikean elokuvan kaltainen romanttinen elokuva, jossa on tarinaa, juonta ja te, pääosissa.

Hääelokuva voi olla jännittävä ja hauskaa, sellainen, että vieraina olleet kaverit rukoilevat teitä lahjoittamaan heille kopion, ja te tulette katsomaan sitä uudestaan ja uudestaan. Harrastajalla on vain pienet mahdollisuudet tähän.

Kaiken edellä mainitun jälkeen voidaan yhteenvetona sanoa, että tilaamalla videokuvauspalveluita ammattilaiselta hääpari voi olla keskittyä olennaiseen, eli hääpäivän nauttimiseen. Jos mieleen nousee kysymys säästämisestä, niin mieluummin säästetään asusteissa, häävalokuvaus ja -videokuvaus kuuluvat häihin, sillä muistoista ei kannatta säästää.

Valokuvaaja vai videokuvaaja?

– Hääkuvaus on todella tärkeää ja jotta saa säilyttää kaikki hääpäivän muistot, parempi satsata molempiin valokuvaajaan sekä videokuvaajaan, Edvin Kissel laskeskelee.


Kuva Tom Kiias

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Hääkuvaus