Ammattilainen tallentaa häiden tunnelman häävideolle

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Ammattilainen tallentaa häiden tunnelman häävideolle

Kuva Tom Kiias

Häiden parhaat hetket ja tunnelma tallentuvat videokuvaajan avulla ikimuistoisiksi. Kannattaa kuitenkin muistaa etukäteen häävideota miettiessään pohtia tarkkaan, ottaako paikalle ammattilaisen vai kameran omistavan sukulaisen.

Häävideoita ammatikseen kuvaava Edvin Kissel muistuttaa, että kun sedän tai kaverin kuvaamaa heiluvaa videota vuosien varrella katsellaan, hämärä videokuva voi pahimmassa tapauksessa korvata hääparin mielissä muiston oikeasta juhlasta.

– Huono häävideo voi aiheuttaa sen, että vuosien jälkeen ei enää muistakaan, millaista omissa häissä oikeasti oli, Kissel muistuttaa.

Ammattilainen vai videokameran omistava sukulainen?

Häähetkiä ei voi toistaa myöhemmin, joten myös videokuvaus on parempi jättää ammattilaisen hoidettavaksi. Hän toimii laadukkaasti ja etenee ennalta laaditun suunnitelman mukaan, eikä kuvaus häiritse itse juhlaa.

Ammattikuvaaja käyttää laadukkaampia ja monipuolisimpia kuvauslaitteita, hän osaa kuvata erilaisista kuvakulmista, osaa kuvata eri sääolosuhteissa ja nopealla aikataululla. Silloin kun sukulainen kameran kanssa miettii parasta kuvauskulmaa, ammattilainen jo saapuessa juhlapaikalle tietää kokemuksesta parhaat paikat ja kuvauskulmat. Hänellä on myös aina varasuunnitelma.

Hääjuhlassa ammattikuvaaja osaa myös toimia yhteistyössä seremoniamestarin, kaason ja bestmanin kanssa, ja näin tietää missä pitäisi olla tärkeässä hetkessä. Harva sukulainen jaksaa kuvata useita tunteja, jotta saataisiin materiaalia hääelokuva varten. Tärkeää on myös muistaa, että häävieraille tulisi suoda mahdollisuus nauttia hääjuhlasta, ilman stressiä kuvaajan velvollisuuksista.

Häävideo kuin musikkivideo?

Kun videokuvauksesta huolehtii harrastaja-sukulainen, syntyy helposti stereotyyppinen tilanne. Voitte kuvitella monituntisen ja tärisevän videon katselutilanteen, josta kukaan ei innostu. Tai kuvittele kun jonain päivänä katsotte aviopuolison kanssa häävideotanne, jonka lähisukulainen kuvasi ja huomaattekin, ettei häävideon hääpäivä muistuta teidän muistikuvaa teidän häitänne.

Videotallenne teidän tärkeämmästä päivästä voi ja pitäisikin näyttää hyvältä. Se voi olla rytminkäs musiikkivideo, mikä vuosien päästäkin tuo tanssifiilistä, niin kuin olisi silloin juhlapäivänä. Se voi myös olla oikean elokuvan kaltainen romanttinen elokuva, jossa on tarinaa, juonta ja te, pääosissa.

Hääelokuva voi olla jännittävä ja hauskaa, sellainen, että vieraina olleet kaverit rukoilevat teitä lahjoittamaan heille kopion, ja te tulette katsomaan sitä uudestaan ja uudestaan.

Valokuvaaja vai videokuvaaja?

Kaiken edellä mainitun jälkeen voidaan yhteenvetona sanoa, että tilaamalla videokuvauspalveluita ammattilaiselta hääpari voi olla keskittyä olennaiseen, eli hääpäivän nauttimiseen. Jos mieleen nousee kysymys säästämisestä, niin mieluummin säästetään asusteissa, häävalokuvaus ja -videokuvaus kuuluvat häihin, sillä häiden muistoista ei kannatta säästää.

– Hääkuvaus on todella tärkeää ja jotta saa säilyttää kaikki hääpäivän muistot, parempi satsata molempiin valokuvaajaan sekä videokuvaajaan, Edvin Kissel laskeskelee.


 

Lue lisää häävideoista

Miten häävideot oikein syntyvät? Lue Häät.fistä lisää >>

Häävideo takaa ihanan paluun hääpäivään. Lue Häät.fistä >>

Tallennetaan hääpäivä hääelokuvaksi taianomaisesti ja tunnelmallisesti. Lue Häät.fistä lisää >>

Anoppi ja appiukko satuhäissä Jakartassa – Katso koskettava video Häät.fistä >>

Muokattu: 10.3.2023