Aito filigraanikoru takaa uniikin lopputuloksen

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Aito filigraanikoru takaa uniikin lopputuloksen

Aito filigraanikoru takaa uniikin lopputuloksen

Rovaniemellä revontulien alla syntyvät Kultaseppä Sanni Lehtisen perinteisellä filigraanitekniikalla valmistamat korut. Menetelmän osaajat ovat harvassa: vaikka menetelmää pystytään jäljittämään jopa 5000 vuoden taakse, on Suomessa filigraanin tekijöitä vain muutama.

– Filigraanikorun valmistaminen vaatii äärimmäistä tarkkuutta ja pitkää pinnaa. Rakastan pikkutarkkaa työskentelyä ja näpertämistä. Vaivanpalkkana lopputulos on aina uniikki ja seitin ohuelta kultapitsiltä näyttävä koru, Sanni Lehtinen kuvailee.

Aito filigraanikoru takaa uniikin lopputuloksen

Korunsa Sanni valmistaa aina ohuista langoista taivutellen ja kooten. Aito filigraanikoru onkin aina yksilö.

– Aidolla filigraanitekniikalla tehdyt korut ovat siroja ja pitsimäisiä. Vastaavaan kevyeen ja herkkään lopputulokseen ei yleisimmin käytössä olevalla valamistekniikalla pysty, Sanni kertoo.

Materiaaleina Sanni Lehtinen käyttää kelta- ja valkokultaa, hopeaa sekä erilaisia kiviä. Myös vanhojen korujen käyttö joko uudistaen tai materiaaleina on upea tapa luoda koru, jolla on historia.

Katso videolta, kuinka herkät täysin käsityönä tehtävät filigraanisormukset syntyvät Sanni Lehtisen taitavissa käsissä.

Muokattu: 23.9.2017