Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Äänestä Vuoden Kaunein Sormus 2017

Äänestä Vuoden Kaunein Sormus 2017

Tässä Vuoden Kaunein Sormus 2017 -kilpailun huikeat finalistit! Kilpailu juhlii tänä vuonna 10-vuotista taivaltaan yhdessä Suomen 100-vuotisjuhlan kanssa. Juhlavuoden teemana oli luoda sormus, joka ilmentää suunnittelijan näkemystä suomalaisuudesta ja Suomesta.

Tutustu finaaliin yltäneisiin sormuksiin ja niiden tarinoihin alla. Äänestysvaihe päättyi 31.10.2017.

>> Vuoden Kaunein Sormus 2017 on Keto - Lue lisää!

>> Ilmoita sormus Vuoden Kaunein Sormus 2018 -kilpailuun 31.7.2018 mennessä!

Kun tyyli on hyvä olo

Äänestäneiden kesken arvotaan laadukkaat hemmottelutuotteet!

Laudia-alpacaneuletakki on surialpakkaa ja villaa, sh 398€. M.Gummerus / Galleria Esplanad -> www.mgummerus.com

OTZshoes Troop Shearling, lämpimät lampaanvillaiset talvikengät ergonomisilla pohjallisilla, sh 229,95€, ja OTZshoes Shearling Espadrille sisäkengät, sh 129,95€.
OTZshoes / Galleria Esplanad -> www.otzshoes.fi

Lisäys 4.12.2017: Palkinnot on arvottu ja voittajille on tiedotettu asiasta. Lämmin kiitos kaikille äänestäjille!

Juhlakilpailu ammensi suomalaisuudesta

Tämänkertaisen, järjestyksessään kymmenennen Vuoden Kaunein Sormus -kilpailun teema liittyy Suomi 100 -juhlavuoteen. Sormusten muotokielen tueksi etsittiin inspiroivia tarinoita siitä, miten Suomi on vaikuttanut sormuksen suunnitteluun ja miten kyseinen sormus ilmentää Suomea tai suomalaisuutta. Löydät finalistisormusten tarinat kunkin sormuksen kuvaa klikkaamalla.

Kilpailuun ilmoitettiin yhteensä 71 sormusta, joista jatkoon päässeet finalistit valitsi elokuussa kokoontunut esiraati, johon kuuluivat radiojuontaja Hanna Kinnunen, Suomen Kultaseppien Liiton toimitusjohtaja Henrik Kihlman, Design District Helsingin hallituksen puheenjohtaja Piia Lehtinen, Häät-lehden ja Häät.fin päätoimittaja Sari Yli-Salomäki ja I love me -messujen tiedottaja Riikka Luomanpää.

Upeeta että on näin persoonallista suunnittelua ja laadukasta käsityöosaamista Suomessa. Finalistit omaperäisiä ja yksilöllisiä, ja ansaitsevat paikkansa finaalissa. Teokset ja tarinat ovat hienossa synkassa keskenään”, totesi Hanna Kinnunen omat suosikkinsa löydettyään.

Haastavinta oli poimia ne sormukset, jotka edustavat persoonallista suunnittelua, ja tuoda esille monipuolinen kattaus eri tyylejä”, pohti Henrik Kihlman.

Ehkä Suomi100-teema auttoi suunnittelijoita luomaan mielenkiintoisia töitä – muitakin kuin vihkisormuksen näköisiä sormuksia”, summasi Piia Lehtinen.

Voittaja – Vuoden Kaunein Sormus 2017 – julkistetaan Häät.fissä käydyn yleisöäänestyksen ratkettua. Finalistisormukset esiteltiin myös I love me -messujen Koru&Kello-alueella 20.-22.10.2017 Messukeskuksessa. Palkinnoksi voittajasormuksen suunnittelija saa oikeuden käyttää Vuoden Kaunein Sormus 2017 Voittaja -titteliä ja Suomen Messusäätiön lahjoittaman 3000 euron stipendin.

Kilpailukuvat Teemu Töyrylä / Studio Töyrylä

Muokattu: 10.4.2024

Mainos

Yksinkertainen on kaunista – modernin minimalistiset häät rohkeasti, tyylikkäästi ja persoonallisesti

Modernin minimalistisissa häissä vähemmän on enemmän. Herkät valkoiset kevätkukat korostavat rakkauden juhlan ainutkertaista tunnelmaa. Mikä väripaletti on avainasemassa? Entä millä muilla keinoin häiden tyylistä saa minimalistisen?

boheemi valkoinen minimalistinen hääkattaus

Kuva Maria Hedengren

Levollinen kokonaisuus syntyy siitä, että yksityiskohtia lisätään vain tarkkaan harkiten.

Luonnonmateriaaleista valmistetut pöytäliinat, korkeat kynttilät, käsintehdyt keraamiset lautaset ja modernilla typografialla painetut siemenpaperituotteet muodostavat hallitun kokonaisuuden.

Näyttävyyttä kokonaisuuteen tuo runsaat tuorekukkainstallaatiot, jotka erottuvat valkoista seinää vasten ja muodostavat upean taustan seremonialle ja hääkuvaukselle.

Kakun huippumoderni veistoksellinen muoto ja rauhallinen värimaailma ovat V.K. Cake & Sculptingin käsialaa.


”Neutraalit värit sitovat kattauksen elementit toisiinsa.”


Viettelevä valkoinen edustaa rauhaa ja tyyneyttä

Niukkaan väripalettiin koottiin runsaasti valkoisen ja harmaan sävyjä sekä hentoa kevään vihreää, jotka yhdessä muodostavat pehmeästi sointuvan harmonian.

Ota värit muistiin tallentamalla ne omaan käyttöösi!

Väripaletti modernin minimalistisiin häihin

4 vinkkiä moderniin hääkattaukseen

1. Vain muutama väri
2. Erilaiset tekstuurit
3. Elävän näköiset niittymäiset kukat
4. Ei mitään turhaa. Keep it simple!

morsian hääpuku ja hääkimppu

Kuva Maria Hedengren

Morsian

MAJ:n kampaaja ja meikkaaja Shirin saapui paikan päälle loihtiakseen morsiamelle minimalistisen lookin, jonka kulmakiviä ovat puhtaan kaunis häämeikki ja huoleton undo-kampaus. 

Monique Lhuillierin ylellinen Bloom-puku koostuu hienostuneista yksityiskohdista ja henkii naisellista viehätysvoimaa ja glamouria.

Little Wedding Factoryn sitoma hääkimppu kietaistiin yhteen Story of Silkin käsinvärjätyillä silkkinauhoilla.

puhtaan valkoiset häät morsian hääkimppu ja vihkisormus

Kuva Maria Hedengren

Korut

Macor Jewellery -korut edustavat siroa ja minimalista tyyliä – designer-twistillä. Huolellinen suunnitteluprosessi, tarkkaan harkittu muotoilu ja ympäristöystävällinen valmistus ovat brändin keskiössä. Kuvan Siro Ovaali 1.00ct sivukivillä ja Onni 1.6 -sormussetti on ihanteellinen valinta hänelle, joka etsii siroa sormusparia, näyttävyydestä ja eettisyydestä tinkimättä. Korut ovat valmistutettu taitavilla suomalaisilla kultasepillä.

puhtaan valkoiset häät sulhanen laittaa takkia päälleen

Kuva Maria Hedengren

Sulhanen

Tärkeään päivään kannattaa valita juuri sinun näköisesi puku. Panostamalla istuvuuteen ja sopivaan kankaaseen varmistat, että näytät hyvältä ja voit nauttia joka hetkestä. Turolta löydät uusimmat kankaat, niin juhlaan kuin arkeen. Tarjolla on sekä upeat omien mittojen mukaan tehtävät puvut että kauteen sopivat valmispuvut. Turon istuvuudet ovat tehty suomalaiselle miehelle. Juuri siksi ne istuvat hienosti niin monelle.

Tyylin avaimet

 

Konsepti, stailaus ja valokuvaus
Maria Hedengren

Suunnittelu 
Maria Hedengren, Little Wedding Factory ja Häät-lehti

Kukat, somistus ja paperituotteet
Little Wedding Factory

Sulhasen asu 
Turo

Hääpuku 
Monique Lhuillier

Kihla- ja vihkikorut
Macor Jewellery

Cocktailkorut
Philippe Ferrandis

Kengät 
Miu Miu

Hiukset ja meikki
MAJ

Hiuspinnit 
Jennifer Behr

Hääkakku 
V.K. Cake & Sculpting

Keramiikka 
Mari Paikkari

Silkkinauhat 
Story of Silk

Miljöö 
Casual Friday Studios

Morsian 
Zuzana Malta @deardrake

Maija Lehtinen Little Wedding Factory sytyttää kynttilää

Kuva Maria Hedengren

Minimalistisen kauneuden innoittamana hääkuvaaja Maria Hedengren loi modernin mutta herkän häätyylin yhdessä Little Wedding Factoryn kukkasuunnittelija Maija Lehtisen kanssa.

Valokuvaaja Maria Hedengren

Valokuvaajan silmin

Look how deeply we have loved

“My vision is to create art so heartfelt and expressive that it binds you, soul and spirit, to the very essence of your love. That in decades to come you don’t just look back and think, ‘God, we were beautiful’ but ‘Look how deeply we have loved.’ Art that reminds you just what your heart is capable of holding for one another.”

Helsinkiläisen hääkuvaaja Maria Hedengrenin kuvaustyyli heijastaa hänen vankkaa taustaansa valokuvataiteessa, kaupunkisuunnittelussa ja arkkitehtuurissa. Hänelle tunnusomaisissa kuvissa yhdistyvät vahva sommittelu, kaunis valo ja levolliset ilmeet.

Marian kädenjälki on ainutlaatuinen yhdistelmä dokumentaarista, muotokuvauksellista ja toimituksellista tyyliä, jonka tuloksena syntyy samanaikaisesti ajattomia ja moderneja kuvia. Taiteellisuus on hänelle refleksi, sommittelu yhtä intuitiivista ja luonnollista kuin hengittäminen. Marian laaja kokemus häistä tarkoittaa myös sitä, että hän ei epäröi tukea teitä läpi koko hääpäivän ja saa teidät tuntemaan olonne kevyeksi ja rentoutuneeksi. Tarvittaessa hän ottaa ohjat käsiinsä, ja muutenkin hänen panoksensa teidän päivässänne ulottuu paljon upeiden kuvien tallentamista pidemmälle. Teille hääpäivä on elämistä ja kokemista varten.

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 1/2024.

 

ARTIKKELISSA ON MAINOSSISÄLTÖÄ

Muokattu: 24.5.2024