Love me do -häätapahtuma Kaapelitehtaalla Helsingissä 7.10.2017

Editus Oy

Yrityksen tarina

Editus juhlii kanssasi joka päivä

Vuonna 1993 Sari Yli-Salomäki sai idean suomalaisen häälehden julkaisemisesta, ja perusti julkaisutoimintaa varten Editus Oy:n.  Suomessa elettiin tuolloin häiden vieton renessanssia. Häät olivat taas suurempia, ja hääparit etsivät uusia ideoita vieraiden viihdyttämiseen.

Tampereella 1993 järjestetyn Hääparien illan suosio yllätti kaikki järjestäjät, ja tapahtuman markkinointia koordinoinut Yli-Salomäki huomasi, että myös hääteemalle omistetulle lehdelle olisi varmasti kysyntää. Ensimmäisen häälehden julkaisemisen mahdollistivat ennakkoluulottomat ja uuden trendin huomanneet mainostajat, muun muassa Kalevala Korun silloinen toimitusjohtaja Marja Usvasalo.

Uutta yrittäjää tukemassa oli myös idearikas ystävien ja sukulaisten joukko, joka tuli vapaaehtoisina mukaan ensimmäisen lehden kuvauksiin, ja ideoi sisältöä tuoreen päätoimittajan apuna ja tukena. Ennen ilmestymistä lehden suosio testattiin vielä koemarkkinoinnilla Suomen ensimmäisillä häämessuilla Turussa tammikuussa 1994.

Ensimmäinen suomalainen häälehti lanseerattiin Iittalan lasikylässä järjestetyssä häätapahtumassa, ja sen valtakunnallinen myynti Lehtipisteissä kautta maan osoittautui heti menestykseksi. Ensimmäiset numerot ilmestyivät nimellä Juhlaan opas, ja saman vuoden syksyllä julkaistu lehti omistettiin syntymäpäivien, kastejuhlan ja joulun juhlistamiselle.

Hääteema oli kuitenkin selvästi suositumpi, ja lehden pääteemaksi ja nimeksi valittiin Häät jo toisen toimintavuoden kuluessa. Häät-lehti on ilmestynyt kahdesti vuodessa koko julkaisuhistoriansa ajan. Häät-lehti toimitetaan ja painetaan Suomessa, ja sille on myönnetty suomalaisen työn Avainlippu-tunnus. Häät-lehden ja Häät.fin toimitilat sijaitsevat Helsingin Kruununhaassa tunnelmallisen jugend-talon kivijalassa osoitteessa Välikatu 2.

Häät-lehden missio on antaa konkreettisia ideoita ja neuvoja hääpareille sekä heidän läheisilleen häiden järjestelyissä. Asiantunteva toimitus poimii trendejä ja uutuuksia maailmalta, soveltaa suomalaisia hääperinteitä nykypäivän häihin ja julkaisee häätarinoita, joista on iloa omia häitään suunnitteleville.

Vuonna 2011 Editus lanseerasi painetun Häät-lehden rinnalle sähköisen Häät.fi-sivuston, josta häitä suunnittelevat ja häävieraat löytävät runsaasti lisää ajankohtaista tietoa, inspiraatiota ja työkaluja tärkeän päivän onnistumiseksi, ja 2013 Häät-lehti juhli 20. ilmestymisvuottaan kahdella upealla juhlanumerolla. Lokakuussa 2014 Häät-lehti julkaistiin painetun lehden lisäksi myös digilehtenä ensimmäisenä alan lehtenä Suomessa.

Vuosien varrella Häät-lehti on ollut mukana asiantuntijana monissa hääaiheisissa projekteissa esimerkiksi yhteistyössä MTV3:n ja Messukeskuksen kanssa, ja päätoimittaja Sari Yli-Salomäki kutsutaan usein haastateltavaksi hääaiheisiin radio- ja televisio-ohjelmiin.

 
Copyright © 2017 Editus Oy. Kaikki oikeudet muutoksiin pidetään.