Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Hääperinteet jotka voisimme ehkä jo unohtaa

sulhanen morsian hääkimppu

Kuva Andreas160578 / Pixabay

Näille viime vuosien ja vuosikymmenten hääperinteille voisimme sanoa ehkä jo heipat.

Puuteriset trendivärit

Puuterisia ja pastellisia värisävyjä on nähty hääväreinä nyt jo aika kauan. Vaaleanpunainen ja luonnolliset värisävyt nähtiin jo niissä kaikissa häissä, joiden kuvia olet tallentanut Pinterestin häätauluusi. Luottakaa rohkeasti omiin lempiväreihinne, älä kuvastoon jota näet jokapaikassa ympärillläsi.


Hääparin oma pöytä

Hääpari on suunnitellut ja järjestänyt häitä pitkään ja hartaasti, kutsunut paikalle ystäviä ja läheisiä sukulaisia, ja sitten juhlapäivänä he istuvat kahdestaan omassa pöydässään erillään kaikista muista. Kootkaa mieluummin hääseurueen pöytä, jossa kaikki lähimmät ihmiset istuvat yhdessä ja juhlivat yhdessä. Ehditte istuskella kahdestaan koko loppuelämään!


Aina samat buffaruuat

Valkosipuliperunat, savukala ja• karjalanpaisti, fetasalaatti, pastasalaatti ja waldorfinsalaatti ja vielä kasvigratiinia. Ja juomina kotikalja, maito, vesi ja joskus myös mehu, sekä kahta eri sorttia leipää, tumma ja vaalea.  Ne ovat ehkä yleisin buffetruokailun menu. Melkein kaikkien mielestä ihan hyvää ja sopivan edullista ruokaa, mutta ei todellakaan pakollista hääruokaa.
 Vähemmänkin "turvallinen" ruoka maistuu häävieraille.

Lahjapöytä

Perinteisesti juhlapaikalla on erikseen lahjapöytä, minne hääparin lahjat jätetään. Yleensä kaaso tai muu morsiamen läheinen on huolehtinut lahjapöydästä purkamalla lahjat esille lahjapapereista ja kiinnittämällä kortit lahjoihin. Nykyään kuitenkin lähes poikkeuksetta hääpari toivoo, että häälahjat olisivat lahjakortteja ja rahaa hääparin lahjatilillä. Mihin silloin lähes tyhjää lahjapöytää enää tarvitaan?

First look ja häämekon pimittäminen

Moni naimisiin menevä haluaa nähdä kumppaninsa ensimmäisen reaktion häämekkoonsa. Aivan varmaa on kuitenkin, että hän on yhtä jännittynyt ja pitää sinua kauniimpana kuin koskaan ennen, vaikka hän olisikin jo nähnyt sinut ja hääpukusi etukäteen.

Muokattu: 9.4.2024