Häämuoti 2017 -digilehdestä löydät yli 100 uusinta hääpukua ja oman the pukusi.

Aiheet

Mistä aloittaa häiden suunnittelu?

02.08.2017 11:00 / Aiheet / Suunnittelu
Avainsanat: hääopas , morsian , sulhanen , häiden suunnittelu

Mistä aloittaa häiden suunnittelu?

Häiden järjestämiseen liittyy paljon muistettavia yksityiskohtia ja morsiusparin kesken tehtäviä päätöksiä. Tässä pieni lista asioista, joista kannattaa aloittaa.

Miettikää yhdessä unelmienne häiden luonnetta ja tunnelmaa

Keskustelkaa aluksi yhdessä omista haaveista, unelmista, toiveista ja myös mistä tykkäätte ja mistä ette. Häiden luonne, koko, tyyli ja budjetti alkavat helpoiten hahmottua yhteisten reunaehtojen myötä. Moni morsian neuvoo myös miettimään yhdessä häiden tunnelmaa. Kun on aika tehdä päätöksiä, halutaanko häihin tätä, tuota vai ihan jotain muuta, on helpompaa kun voi vertailla, miten eri vaihtoehdot  vaikuttavat toivottuun häätunnelmaan.


Käykää häämessuilla

Jos häiden suunnittelun ajankohta osuu sopivasti vuoden vaihteen tienoille, paikallisilla häämessuilla kannattaa ilman muuta pistäytyä. Häämessuilta saattaa hyvinkin löytyä kerralla kaikki tarvitsemanne palvelut. Valintoja palveluntarjoajien välillä helpottaa henkilökohtainen tapaaminen, ja mahdollisuus kysyä kaikesta mikä päähän pälkähtää. Ja saatatte löytää myös mahtavia messutarjouksia! Erityisesti vihkisormuksen etsimiseen häämessut ovat yleensä loistava tilaisuus. Usein kaikki lähialueen kultasepät ovat messuilla tavattavissa, ja heidän valikoimia pääsee sovittamaan ja vertailemaan. Häät.fin tapahtumakalenterista koko Suomen häätapahtumat

Osta Häät-lehti

Häälehdet kotimaassa ja ulkomailla on täynnä upeita ideoita ja vinkkejä häiden koristeluun ja hääpukeutumiseen. Ideoiden, inspiraation ja juuri suomalaisille suunnitellun sisällön vuoksi esimerkiksi Häät-lehteen kannattaa tutustua. Oma häälehti kannattaa myös hankkia muistoksi. Häälehti on vuosien päästä aikahyppy omien häiden suunnittelun aikaan! Häät-lehden voi tilata ennakkoon tai lukea jo ilmestyneitä numeoita digiversiona vaikka heti.


Luo oma Pinterest-taulu häiden suunnittelun avuksi

Pinterst on monelle morsiamelle korvaamaton työkalu häiden suunnittelussa. Sinne voi tallentaa ideoita, tuotteita ja ohjeita häitä varten. Kerää Pinterest-tauluihin kuvia, joista voit myöhemmin valita parhaat omaan käyttöön. Aloita myös HäätFi-Pinterestin seuraaminen.

Ryhtykää seuraamaan Häät.fitä ja Häät Facebookia

Netti on pullollaan tietoa, kuvia, vinkkejä, tee-se-itse-ideoita ja työkaluja, jotka helpottavat häiden suunnittelua. Häät.fi tarjoaa apua näihin kaikkiin, mutta googlaa rohkeasti, ja löydä itseäsi eniten innostavat. Häät-Facebookia kannataa myös ryhtyä seuraamaan! Se on suomalainen hääaiheinen uutisvirta, joka tarjoaa tietoa, ideoita, tarjouksia ja vinkkejä joka päivä.

Poimi ideoita hääblogeista

Hääbloggaus on nykyään suosittua, ja myös morsianten yhteisö on tiivis. Ryhdy seuraamaan muiden samaan aikaan naimisiin menevien morsianten blogeja. Niiden avulla pääset mukaan muiden samanhenkisten ja samanlaisessa elämäntilanteessa olevien häämaailmaan. Moni morsian kertoo, ettei sulhanen jaksa jokaista asiaa kuunnella, joten on hyvä kun on kanssa-morsiamet olemassa, joiden kanssa voi jakaa ilot, ideat ja kriisit. Hääblogeja löydät mm. täältä.

Laatikaa häillenne budjetti

Kun suuret linjat on lyöty lukkoon, kannattaa laatia budjetti. Kynä ja paperia, Exel tai netin sähköiset palvelut auttavat pysymään kartalla hääkuluissa. Häät.fin Meidän häät -osiosta löytyy Muistilistan ja Vieraslistan ohella Budjettityökalu.


Etsikää mieleisenne kirkko tai muu vihkipaikka

Suosituimpiin vihkikirkkoihin otetaa varauksia vastaan noin vuosi ennen hääpäivää, ja joissain seurakunnissa vihkiaikoja varataan netin kautta. Kannattaa kuitenkin muistaa, että sekä kirkollinen että ei-kirkollinen vihkiminen onnistuu juhlapaikalla, kodissa, kodin pihapiirissä tai vaikkapa luonnossa. Vihkijää ei voida kuitenkaan pakottaa tai velvoittaa vihkimään muualla kuin kirkossa tai maistraatintiloissa, mutta keskustelemalla päästään varmasti sopuun. Näissä asioissa kannattaa olla hyvissä ajoin liikkeellä, jos on tarkka paikasta, ajasta ja haluaa tietyn vihkijän.

Etsikää mieleisenne häiden viettopaikka

Myös suositut hääpaikat varataan vilkkaimmille heinä- ja elokuun viikonlopuille usein hyvissä ajoin. Miettikää haluamaanne tunnelmaa, tiedustelkaa tutustumismahdollisuuksia ja lähtekää kierrokselle potentiaaleihin paikkoihin. Etelä-Suomen hääapaikkoja voi etsiä vaikkapa Venuusta.

Lisää neuvoja ja ohjeita löydät Häät.fin Hääoppaasta.


Kuvat Häät-lehti, Nina Stolt ja Maria Hedengren

Jaa tämä artikkeli

Copyright © 2017 Editus Oy. Kaikki oikeudet muutoksiin pidetään.