Häiden koristelu: rustiikki & vintage

Aiheet

Miten hääpuvusta tehdään täydellisen istuva

13.02.2015 14:00 / Aiheet / Morsiuspari
Avainsanat: morsiuspuvut

Miten hääpuvusta tehdään täydellisen istuva

Jos hääpukua tai juhlapukua ostaessaan huomaa, että kyseessä on unelmapuku mutta istuvuudessa tai vaikkapa helman mitassa on korjaamisen varaa, kannattaa kääntyä ammattitaitoisen korjausompelimon puoleen. Pukua ostaessaan kannattaakin kiinnittää huomiota puvun yleisilmeeseen ja istuvuuteen erityisesti ylävartalon alueella. Isommasta puvusta saa aina otettua sisään ja muokattua vaikka mihin suuntaan, mutta reilusti liian pienen puvun kanssa joudutaan taitavankin ompelijan pakeilla tekemään kompromisseja.

Harva meistä on aivan standardimittainen ja juhlapuku kaipaa usein pientä viilausta istuakseen täydellisesti. Monessa puvussa erityisesti rintaosa tarvitsee ompelijan huolenpitoa, jotta se istuisi kauniisti. Miehustan yläreuna ei saa jäädä häiritsevän väljäksi mutta ei myöskään puristaa reunan päälle pursuavaa vekkiä ihoon. Istuvan juhlavaatteen tulisi olla pallean kohdalta napakimmillaan, mutta yläreunan alle saa mahtua käsi väliin, jotta myös hengittämiselle jää tilaa. Oikea helmanpituus ja laahusten asianmukaiset nostot myös varmistavat, että hääpäivänä on helppo liikkua ja toimia.


Helsingin Caloniuksenkadulla toimiva morsius- ja juhlapukujen korjausompelimo Fitting Room tarjoaa asiakkailleen yksilöllistä palvelua asiakas kerrallaan. Helsingin toimipistettä luotsaavalla Aurora Raiskisella on yli 20 vuoden kokemus nimenomaan hää- ja iltapukujen vaativista korjausompelutöistä.

– Muutosompeluissa perinteisten muutosten lisäksi puvulle voidaan tehdä varsinaisia ihmeitä. Tyypillisimpiä viilauksen kohteita ovat juuri helmanlyhennykset, rintaosan istuvuuden ja muodon muutokset sekä puvun istuvuuden napakoittaminen. Koska olkaimet ja hihat ovat nyt muodissa, pitää niiden napakkuutta ja istuvuutta usein myös tarkistaa. Muutosten hinnat liikkuvat useimmiten 100–160 euron tienoilla, pitsipukujen osalta 200–300 eurossa, Aurora Raiskinen kertoo.

– Myös puvun koristelu saattaa myös kaivata pientä hienosäätöä. Jos kirjonnat ja helmet eivät oikein tahdo pysyä kiinni tai ovat löysällä, ne on syytä käydä korjauttamassa ompelimossa, jotta hääpäivä ei mene pelkäksi puvun varomiseksi.

Joskus puvun ulkonäköä lähdetään tuunaamaan näyttävämpään suuntaan tai jopa muuttamaan radikaalisti.

– Monet haluavat lisätä pukuun vyön tai strassi- tai pitsikoristeita tai muuttaa vetoketjullisen puvun nyörityksellä suljettavaksi. Muuten täydellisen puvun pääntien muoto saatetaan haluta muuttaa vaikkapa suoralinjaisesta sydämen muotoiseksi pääntieksi.

Fitting Room tarjoaa palveluitaan lähinnä morsiamille, kaasoille, äideille ja monille muille tärkeään juhlatilaisuuteen valmistautuville naisille. Fitting Roomissa tehdään korjauksia muun muassa lähellä sijaitsevien Stilissiman ja Lovebirdsin hääpukuihin. Lisäsykäys korjattavia pukuja on lähitulevaisuudessa tulossa Niinattaresta, jonka oma ompelimo lopettaa nykyisessä muodossaan toimintansa maaliskuun alussa. Jatkossa myös Niinattaren puvut muokataan istuviksi Fitting Roomissa Aurora Raiskisen ja hänen tiiminsä toimesta.

Saman katon alta löytyy muutosompelua hää- ja juhlapuvuille, kotimaiset suunnittelijavetoiset merkit Revelations, Trilogia ja Fragola. Ateljeepukujen lisäksi tarjolle on valikoitu kotimaisten asustesuunnittelijoiden helmiä Ninkalta, Humbugi asusteelta, Laurase Designilta, Tyra Thermanilta ja uusimpana filigraanikoruja kultaseppä Sanni Lehtiseltä. Jokainen asiakas palvellaan henkilökohtaisesti ja kiireettä. Miehille tehdään ateljeetyönä mittojen mukaan juhliin sopivat liivit ja kaulaan sidottavat kravatit, rusetit ja plastronit. Caloniuksenkadulla Töölössä toimivan Fitting Roomin lisäksi korjausompelimolla on toimipiste myös Tampereella, jossa Marika Mansikkamäen johdolla tehdään hääpukujen muokkaustöitä sekä miesten pukujen muokkauksia, ja maaliskuussa avautuu uusi avarampi sovitus- ja asiakaspalvelutila ompelimon lähelle osoitteeseen Mechelininkatu 23.

Lue myös Fitting Room avaa Caloniuksenkadulla Helsingissä

Copyright © 2017 Editus Oy. Kaikki oikeudet muutoksiin pidetään.