Häämuoti 2017 -digilehdestä löydät yli 100 uusinta hääpukua ja oman the pukusi.

Aiheet

Millainen morsian, sellainen hääkimppu

13.05.2017 10:00 / Aiheet / Morsiuspari
Avainsanat: hääopas , kukat

Millainen morsian, sellainen hääkimppu

Kukkakoristeet ovat häissä yhtä yleinen näky kuin hääpari itsekin. Sekä juhlapaikka että hääparille tärkeät ihmiset – kaaso, bestman ja vanhemmat – saavat koristeeksi omat kukkansa. Pääosassa on kuitenkin usein morsiamen pitelemä hääkimppu. Millaisia kimppuja morsiamilla nähdään tänä kesänä?

Kukkia valitessa ykkössijalla ovat useimmiten morsiamen toiveet, ja häävalmisteluiden aikana ehditään selata läpi iso kasa kuvia lehdistä ja netistä ideoita etsiessä. Kukkien tyylin voi sitoa esimerkiksi vuodenaikaan tai häiden teemaan.

– Jos teemana on esimerkiksi luonto, kukka-asetelmissa ja kimpuissa voi olla mukana vaikkapa heiniä ja sammalta, ehdottaa floristimestari Saija Sitolahti Järvenpään kukkatalosta.

– Tiedän myös yhdet häät, joissa palloteema näkyi niin kirkossa olevissa kukissa kuin pöytäasetelmissakin. Morsiuskimppu ei sentään ollut pallo, vaan sydämenmallinen, ruusuista tehty ihanuus.

 

Värejä ja pitkiä muotoja

Morsiuskimppu heijastaa ennen kaikkea morsiamen persoonallisuutta. Kukka- ja värivalintojen lisäksi erilaista ilmettä voi hakea myös kimpun muodosta ja koristeista.

– Esimerkiksi urheilullinen morsian haluaa varmasti näyttää upean vartalonsa ja valitsee kapealinjaisen morsiuspuvun. Silloin morsiuskimpuksi sopisi ranteessa kannettava, pitkä, kapea ja korumainen kimppu, jossa voisi olla muutama orkidea ja jotain ihanaa heinää, Sitolahti suunnittelee.

Pisaranmuoto on perinteinen malli hääkimpulle, ja se pitää pintansa nykyäänkin. Trendikkään, tähän päivään päivitetyn version siitä tekee kuitenkin pituus: pisaran malliin sidottu hääkimppu voi olla jopa niin pitkä, että se laahaa maata.

– Kukkien väreistä valkoinen ja vihreä ovat olleet suosikkeja pitkään, mutta nyt kimppuun halutaan enemmän väriä, esimerkiksi limeä, pinkkiä ja keltaista. Kukista käytetään paljon kallaa, mutta yhtä hyvin sekä hääkimpussa että koristeissa voi olla vaikka orvokkia, auringonkukkaa tai pionia.


Teksti Kauppapuutarhaliitto

Copyright © 2017 Editus Oy. Kaikki oikeudet muutoksiin pidetään.